Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Παγκρήτια διαμαρτυρία για τη στελέχωση των νοσοκομείων


Τον κώδωνα του κινδύνου για το κλείσιμο κλινικών στα νοσοκομεία της Κρήτης, με αφορμή και τη λήξη των συμβάσεων των 65 επικουρικών εργαζομένων στα τέλη του έτους, κρούουν τα Σωματεία Εργαζομένων, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων.

Για ακόμη μια φορά, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης προχώρησαν σε στάσεις εργασίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εφιαλτικό, όπως τόνισαν, σκηνικό στο χώρο της δημόσιας υγείας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν τους κινδύνους που θα υπάρξουν σε σχέση με τη λειτουργία νευραλγικών κλινικών στα νοσοκομεία, διεκδικώντας άμεσα λύση από το υπουργείο Υγείας στο ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων.

Για τους 65 επικουρικούς εργαζόμενους σημείωσαν ότι καλύπτουν τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που κατά εκατοντάδες λείπουν από τα νοσοκομεία, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού δήλωσαν ότι δε βλέπουν φως στο τούνελ ούτε εντός του έτους, ούτε το 2016.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων καθώς και για καταστάσεις που οδηγούν σε κλείσιμο και συγχώνευση κλινικών νοσοκομείων.

Γεωργία Μακάκη

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου