Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δυο επισημάνσεις από τον ΔΥΠΕαρχη!


Με παρέμβαση του στο Cretalive ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νίκος Ηγουμενίδης δίνει την άποψη της Υγειονομικής Περιφέρειας για το θέμα της παιδοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ, μετά το ερώτημα του Λευτερη Αυγενάκη και της απόσπασης γιατρού από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο αντίστοιχο της Σητείας.

Για την παιδοχειρουργική ο κ. Ηγουμενίδης επισημαίνει πως έχουν ζητηθεί οι θέσεις του ενός μόνιμου και των δυο επικουρικών που μένουν κενές, ωστόσο η προκήρυξη του μόνιμου έχει " μπλοκάρει " στην απόφαση του ΔΣ του ΠΑΓΝΗ που έχει καταργήσει τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η διοίκηση της ΥΠΕ πιέζει για να αλλάξει ο οργανισμός του νοσοκομείου κι ως τότε το θέμα θα λυθεί με την πρόσληψη των δυο επικουρικών. Για τη μετακίνηση του γιατρού από τον Άγιο Νικόλαο στη Σητεία και για την οποία καταγγέλεται από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου,ο Δυπεάρχης επισημαίνει πως είναι μια παλιά απόφαση, εις γνώσιν των εργαζομένων, κι ο συγκεκριμένος γιατρός, σητειακός στην καταγωγή, δε μετακινείται προσωρινά στη Σητεία αλλά για το υπόλοιπο του δημοσιοϋπαλληλικού του βίου. Το κενό δε που αφήνει θα λυθεί με νέα προκήρυξη που ευκολότερα θα καλυφθεί για τον Άγιο Νικόλαο σε σχέση με τη Σητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου