Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Επιστολή προς τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ από το σωματείο εργαζομένων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα

Κύριε Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν να πληρωθούν υπερωρίες νυχτερινών, αργιών, εξαιρέσιμων κλπ. από την αρχή του έτους. Σας υπενθυμίζουμε δε ότι παραμένει απλήρωτο τμήμα υπερωριακής αποζημίωσης και προηγούμενων ετών.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι δεν έχει πιστωθεί ακόμα κανένα ποσό στο νοσοκομείο που να αφορά αμοιβές για την πρόσθετη εργασία για το 2015 των εργαζομένων. 
Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που οφείλετε ως διοικητής του νοσοκομείου προς τις προϊστάμενες αρχές σας, διοίκηση 7ης ΥΠΕ και ηγεσία Υπουργείου Υγείας ούτως ώστε τις επόμενες μέρες να πιστωθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να διασφαλιστεί η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων από εδώ και πέρα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στις 9 Απρίλη στη σύσκεψη της «Ανδρόγεω» είχε δεσμευτεί δημόσια ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το αργότερο ως τις 27 του Μάη τα δεδουλευμένα μέχρι τον Απρίλιο και έκτοτε θα υπήρχε ομαλή διαδικασία. Δυστυχώς, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ, στους δανειστές τοκογλύφους, στα «εξοπλιστικά προγράμματα» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αλλού και όχι η Υγεία και οι εργαζόμενοι της. 
Σας ενημερώνουμε ότι (ενημερώστε και τους προϊσταμένους σας) αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους θα προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες και συνεχείς κινητοποιήσεις προβάλλοντας ταυτόχρονα και τα σημαντικά προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων του όπως τη διακοπή έστω και αυτής της υποχρηματοδότησής του και τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου