Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Θερμές ευχαριστίες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας - Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επιτελεί μέγα έργο

Γράφει:
ΗΛΙΑΣ Μ. ΚΟΖΥΡΗΣ

Ένα απρόσμενο πρόβλημα υγείας με κράτησε για είκοσι περίπου ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στην κλινική που έχει υποστεί με τον οδυνηρότερο τρόπο τις συνέπειες της κρίσεως που βιώνει η χώρα μας. 
Αλλά φοβάται κανείς ότι δεν είναι μόνο η κρίση που προκάλεσε την κατάσταση που αντικρίζεις. Πρέπει να είναι και άλλοι παράγοντες, που έβαλαν αποφασιστικά τη σφραγίδα τους.
Φτάνοντας στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου αντικρίζεις μια κατάσταση, που σε αιφνιδιάζει. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι:
⚫ Καλά, τα μεγάλα και τα ακριβά δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν, αλλά δεν βρέθηκαν μερικά κιλά χρώμα για να καλύψουν τους σοβάδες που κρέμονται;
⚫ Καλά, δεν βρέθηκε κανείς να επισκευάσει αυτή τη βρύση που τρέχει ασταμάτητα στο νιπτήρα;
⚫ Καλά, δεν βρέθηκε κάποιος να φτιάξει τα πόμολα που δεν κλείνουν στις πόρτες;
Μια εικόνα εγκατάλειψης που ξαφνιάζει.
«Κανείς δεν ενδιαφέρεται», είπε κάποιος, αφήνοντας ευθείες βολές κατά της Διοίκησης.
«Θέλουν να οδηγήσουν το νοσοκομείο σε κλείσιμο», υποστήριξε ένας άλλος.
Και μεταφέρω εδώ ελάχιστα μόνο από τα σχόλια που ακούγονται σε διαδρόμους και θαλάμους.

Δεν είναι  αυτή η εικόνα!
Και όμως, αυτή η εικόνα είναι παραπλανητική. 
Κάτω από την άσχημη πρώτη εικόνα κρύβεται η αληθινή εικόνα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Κάτω απ’ αυτήν την εκ πρώτης όψεως άσχημη εικόνα κρύβεται η ουσιαστική εικόνα της κλινικής. Αυτή που με τόση αυταπάρνηση και αυτοθυσία προσφέρει το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της και κάνει την κλινική να λειτουργεί «ρολόι». Και να εξαφανίζει την άλλη, την εκ πρώτης όψεως κακή εικόνα.
Μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών, μια ομάδα ευσυνείδητου προσωπικού, κατορθώνει να ξεπερνά κάθε δυσκολία και να παράγει έργο.
Το προσωπικό της παθολογικής έχει αποδεκατιστεί, έχει μειωθεί επικίνδυνα και κάθε μέρα νοσηλευτές από άλλες κλινικές κατεβαίνουν για να βοηθήσουν. Αλλά το προσωπικό συνεχίζει αγόγγυστα να επιτελεί το λειτούργημά του, να προσφέρει με χαμόγελο και αγάπη. Ούτε οι ελλείψεις, ούτε τα μειωμένα ρεπό, ούτε οι κουτσουρεμένες αμοιβές, τίποτε δεν τους κάνει να τα βάλουν κάτω. Και συνεχίζουν να προσφέρουν αγόγγυστα στο Νοσοκομείο που αγαπούν και το κρατούν όρθιο, σε πείσμα κάθε κρίσης, σε πείσμα κάθε επιβουλής. Ελπίζοντας ότι δεν θα αργήσουν οι καλύτερες μέρες, που όλοι προσδοκούμε.
Αναφέρθηκα στην προσφορά του προσωπικού της παθολογικής κλινικής. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για το επιστημονικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των κλινικών, όλων των εργαστηρίων, όλων των μονάδων. «Ποτέ τόσο λίγοι δεν έκαναν τόσα πολλά για τόσους πολλούς», για να χρησιμοποιήσω τη γνωστή φράση του Τσώρτσιλ. Και μάλιστα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Έχουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας.

Ευγνώμονες  ευχαριστίες

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής για το ενδιαφέρον και την αγάπη που μου έδειξαν, για το ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνουν σε όλους τους ασθενείς τους.
Ευχαριστώ θερμά την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής κυρία Αικατερίνη Πατρωνίδου και τους άξιους συνεργάτες της Ιατρούς, που παρεκάλεσαν να μην αναφερθούν τα ονόματά τους. 
Ευχαριστώ θερμά την Προϊσταμένη της Κλινικής κυρία Κατερίνα Ναλμπάντη, τις νοσηλεύτριες κυρίες Στέλλα Παπαθανασάκη, Γεωργία Σηφάκη, Μαρία Τάγκου, Ειρήνη Αλέξη, Ζαχαρούλα Δεμέτζου, Μαρίνα Διαλυνά, Ελισάβετ Ζαμπετάκη, Ζωή Ζάχου και τον νοσηλευτή κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για την ευγένεια, την καλοσύνη και την αγάπη τους. 
Και τελειώνοντας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό, η Παθολογική Κλινική – και όλες οι Κλινικές – του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συνεχίζουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη. Μπορείτε να εμπιστεύεστε απόλυτα το Νοσοκομείο μας!

Ας βοηθήσουμε το Νοσοκομείο μας

Για τις ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούμε, δυστυχώς, να κάνουμε πολλά πράγματα. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο μας, προσφέροντας μερικά από τα είδη που έχει ανάγκη για να καλύψει τις ελλείψεις και τις ανάγκες του.
Με λίγα ή πολλά χρήματα μπορούμε να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Αφού το κράτος πένεται, ας βοηθήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Η λειτουργία του Νοσοκομείου αποτελεί υπόθεση όλων μας. Γιατί καθένας από εμάς μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή τις υπηρεσίες του.
Ξέρω, οι καιροί είναι δύσκολοι, χρήματα δεν περισσεύουν. Όμως η ενίσχυση του Νοσοκομείου και η συμπαράσταση στα προβλήματά του αποτελεί καθήκον και ηθικό χρέος όλων μας.
Για τις ανάγκες που έχει κάθε τμήμα μπορεί να σας ενημερώσει η Προϊσταμένη κάθε Κλινικής. 
Ας βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να σταθεί στα πόδια του!
Ας μιμηθούμε τους κατοίκους της Ιεράπετρας και της Σητείας, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία τους!

Το κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στην 3η σελίδα της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου