Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ για τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή του ΓΝΑΝ παρουσία του διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδη

 
Την πρόσληψη 32 ατόμων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης, κατά τη συνάντησή του με τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου καθώς και με την ευρείας συμμετοχής σύσκεψη με το προσωπικό του ιδρύματος που ακολούθησε.

Τα άτομα αυτά θα έχουν πεντάμηνη θητεία, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα και καταμερίζονται σε έξι νοσηλευτές, ένα βοηθό φαρμακείου και το υπόλοιπο προσωπικό είναι διαφόρων ειδικοτήτων στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ενώ γενικών καθηκόντων είναι πέντε άτομα από τα οποία ενδεχομένως θα δοθούν και για τραυματιοφορείς.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηγουμενίδης, ζήτησε τον αριθμό αυτό για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο και καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως για το ΠΑΓΝΗ έχει ζητήσει μόλις 21.

Αναφέρθηκε ακόμα στις τέσσερις θέσεις νοσηλευτών που έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» όπως και ο τεχνολόγος εργαστηρίων, που αφορούν μόνιμο προσωπικό. Ακόμα, ο κ. Ηγουμενίδης ανακοίνωσε πως θα υπάρχει ένας φαρμακοποιός κι ένας δικηγόρος.

Παράλληλα, ο Δυπεάρχης τόνισε πως οι δομές της Ψυχικής Υγείας θα έχουν συνολικά 25 άτομα που προβλέπονται να προσληφθούν για να καλύψουν την απουσία του συγκεκριμένου τομέα που απουσιάζει μέχρι σήμερα πλήρως από το νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πάντως πως από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων το ζητούμενο ήταν πως δεν προσλαμβάνονται επικουρικοί νοσηλευτές προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα οι κλινικές και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις άδειες και τα ρεπό, ενώ και το θέμα των τραυματιοφορέων τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
 
 
Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Δυστυχώς η διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει τις κατανομές των λίγων θέσεων που δίδονται΄, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και ερήμην των Εργαζομένων. Είναι πραγματικά υποκριτικό κάποιοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χιλιάδες χρωσούμενα ρεπό και άδειες του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, και την ίδια ώρα να  προτείνουν και να δέχονται κατανομές θέσεων χωρίς καθόλου νοσηλεύτριες και με έναν μόνο τρυματιοφορέα (κατανομή των 5 θέσεων του επικουρικού προσωπικού), ή κατανομές με ελάχιστη ποσοστιαία αναλογία νοσηλευτριών (6 θέσεις στις 32 του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου