Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

To ρεπορτάζ του cretalive.gr για την παγκρήτια σύσκεψη για την υγεία στις 9/4/2015 (video)


Οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις 6.000 προσλήψεις στην Υγεία ήταν ο βασικός άξονας της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στην αίθουσα Ανδρόγεω παρουσία του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Α. Ξανθου.

Με αφετηρία την Κρήτη,η ηγεσία  της Υγείας εξετάζει τα  τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια υγεία τα οποία  σχετίζονται με την υποστελέχωση των νοσοκομείων  αλλά και τη μικρή χρηματοδότηση.

Κατά τη  τοποθέτηση του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως άμεσα θα προσληφθούν 1.500 επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι ενώ σε βάθος χρόνος θα γίνουν συνολικά 6.000 προσλήψεις, επιβεβαιώνοντας όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μία εβδομάδα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Θέμης Φραγκιαδάκης πήρε το λόγο και σχολίασε τα προβλήματα του Νοσοκομείου υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν 650 κενέςοργανικές θέσεις.

Ο ίδιος υπογραμμίσε πως υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης  με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα αναφορικά με το αναλώσιμο υλικό αλλά και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τη συντήρηση του νοσοκομεόυ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών κάθε 1η του μηνός στα εξωτερικά ιατρεία.

Το λόγο πήρε και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών που έχουν προσωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικόντας άμεσα την αποπληρωμή των εφημεριών αλλά και εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ο οποίος ζήτησε την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη σύσκεψη για την υγεία στην Κρήτη

«Σκέτη παρωδία η σύσκεψη για την υγεία στην Κρήτη, απόψε με τη παρουσία των κυρίων Κουρουπλή και Ξανθού στο Ηράκλειο.

Μεγάλη Πέμπτη, με μία ώρα καθυστέρηση χωρίς να δώσουν καν το λόγο στους Βουλευτές -χωρίς φυσικά να έχουν τίποτα να πουν- οι δύο Υπουργοί ήρθαν, άκουσαν και έφυγαν!

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία και προσβολή, τι είναι...;»

Αναδημοσίευση από τη σελίδα cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου