Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 15/4/2015
1) Αποπληρωμή πρόσθετων αμοιβών – εφημεριών
Συνάδελφοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε για το θέμα της αποπληρωμής των πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά, αργίες , υπερωρίες) και των εφημεριών ιατρών, στην πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έχουν συμπεριληφθεί κονδύλια για τις παρακάτω οφειλές: α)για τις πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) των μηνών Νοεμβρίου 2014 καιΔεκεμβρίου 2014 β)για τις εφημερίες των ιατρών του μηνός Δεκεμβρίου 2014. Η τροποποίηση εγκρίθηκε από το ΔΣ και έχει σταλεί στη ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση. Αν εγκριθεί εγκαίρως και αν δεν παρουσιαστεί κάποιο άλλο κόλλημα, η πιο πιθανή ημερομηνία για να πληρωθούν αυτές οι οφειλές είναι στις 27 Απριλίου. Για τα υπόλοιπα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση την οποία έχει υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα προωθηθεί στη Βουλή με το επόμενο νομοσχέδιο. Στη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 23/4/15 θα εξετάσουμε το θέμα και την πιθανότητα δυναμικής διεκδίκησης των δεδουλευμένων.
2) Επαφές και παρεμβάσεις του Συλλόγου
Στα πλαίσια των προσπαθειών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις έχει προβεί στις παρακάτω συναντήσεις:
  • Την Πέμπτη 2 Απριλίου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα και στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή στο Υπουργείο Υγείας, όπου έγιναν οι εξαγγελίες για τις προσλήψεις 4.500 μόνιμων εργαζόμενων μέσα στο 2015. Video με τις τοποθετήσεις του προέδρου του Συλλόγου στις 2 συναντήσεις και με τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας σε όλους μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο του Συλλόγου.
  • Την Μ. Πέμπτη 9/4 συμμετείχαμε ως ΔΣ στην εκδήλωση που έγινε στις 5.00 μμ στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή και του αν. Υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού. Εκεί παραδώσαμε υπόμνημα με το οποίο ζητάμε την πρόσληψη 25 νοσηλευτριών, 10 ατόμων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, 11 ατόμων παραιατρικού προσωπικού, 20 ιατρών, 10 διοικητικών, 7 τεχνικών, και 13 ατόμων προσωπικού εστίασης, καθαριότητας και ιματισμού. Αναλυτικά το υπόμνημα μπορείτε να το δείτε στο ιστολόγιο του Συλλόγου, όπως επίσης και videos με τις τοποθετήσεις που έγιναν από το Σύλλογο και από μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας.
  • Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής. Κληθήκαμε ως σωματείο και συμμετείχαμε μαζί με άλλους συναδέλφους στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή παρουσία του Υπουργού. Το πιο σημαντικό από όσα είπε ο Υπουργός στη συγκεκριμένη συνάντηση είναι ότι οι προκυρήξεις για τις προσλήψεις προσωπικού θα εκδοθούν μέσα στο Μάιο. Video με την τοποθέτηση του Υπουργού μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο μας.
  • Την Παρασκευή 17/4 στις 10.00 πμ θα έχουμε ως Δ.Σ. συνάντηση με το νέο διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ηγουμενίδη στα γραφεία της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο, Όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να θέσουν θέματα των τμημάτων τους μπορούν να έρθουν μαζί μας. Θα αναχωρήσουμε 9.00 πμ από την είσοδο του Νοσοκομείου.
3) Κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα του Νοσοκομείου

Με έγγραφα μας προς το διοικητή του Νοσοκομείου και τη διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας στις 23/9/14 και στις 7/11/2014 είχαμε επισημάνει ότι, επειδή οι όποιες αποχωρήσεις προσωπικού γίνονται διάσπαρτα στα τμήματα του Νοσοκομείου, παρατηρείται το φαινόμενο  οι εργαζόμενοι σε κάποια νοσηλευτικά τμήματα να βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση από άποψη χρωστούμενων ημερών άδειας και ρεπό σε σχέση με εργαζόμενους σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα, και είχαμε ζητήσει να γίνεται προσπάθεια ώστε με προσεκτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των νοσηλευτικών τμημάτων να διασφαλίζεται η ισόρροπη κατανομή των  επιπτώσεων   της  έλλειψης προσωπικού, επειδή όλοι συνάδελφοι έχουν την ίδια ανάγκη για ξεκούραση και χορήγηση αδειών και ρεπό.
Δυστυχώς παρατηρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται από την πλευρά της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι διαφορές στα υπόλοιπα αδειών και ρεπό μεταξύ των τμημάτων. Ακόμη παρατηρούμε συνεχείς παρεμβάσεις από την πλευρά της ιατρικής υπηρεσίας στο έργο της νοσηλευτικής υπηρεσίας, κάτι που είναι αντίθετο με όσα ορίζει η νομοθεσία και οργανισμός του Νοσοκομείου σχετικά με την ανεξάρτητη δομή και λειτουργία των υπηρεσιών.
Αυτό που ζητάμε ως ΔΣ είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν δίκαιη και ισόρροπη κατανομη του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν τμήματα με μεγάλα υπόλοιπα αδειών και ρεπό και χωρίς χορήγηση άδειας και άλλα με πολύ μικρότερα υπόλοιπα αφού όλοι οι συνάδελφοι έχουν την ίδια ανάγκη για ξεκούραση και χορήγηση αδειών και ρεπό. Παράλληλα συνεχίζουμε τους αγώνες και τις προσπάθειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσλήψεις, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέσα στο 2015, ή στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε όμως αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει δίκαιη κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα του Νοσοκομείου έτσι ώστε να μην παρατηρούνται ανισορροπίες στη χορήγηση αδειών και ρεπό μεταξύ των τμημάτων.

4) Εθελοντική προσφορά προς το Νοσοκομείο μας
Στις 27 και 29 Μαρτίου το μουσικό σχήμα ΤΑΔΕ με μουσικούς από το Μεραμπέλλο έδωσε δύο συναυλίες με αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοϊζου με διάθεση των εσόδων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου μέσω του Συλλόγου μας υπήρξε συνδιοργανωτής των συναυλίων. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό, την πρώτη πριν ενάμισι χρόνο συγκεντρώθηκαν χρήματα με τα οποία (με συνεισφορά του συλλόγου) αγοράστηκε ένα φορείο μεταβλητού ύψους που έχει διευκολύνει αρκετά το έργο των λιγοστών τραυματιοφορέων του Νοσοκομείου μας. Φέτος τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν είναι 1.054 ευρώ και προσανατολιζόμαστε στην αγορά φορητών πιεσόμετρων, οξύμετρων και θερμομέτρων για τα τμήματα του Νοσοκομείου. Αν υπάρχουν και άλλες ιδέες για αγορά πάγιων υλικών άμεσης ανάγκης στα πλαίσια των διαθέσιμων χρημάτων, παρακαλούμε να το συζητήσετε με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

5)Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Όπως είχαμε προαναγγείλει, γενική συνέλευση θα γίνει μετά το τέλος των επαφών και συναντήσεων του Συλλόγου, για εκτίμηση όσων έχουν αναφερθεί και για καθορισμό της μετάπειτα δράσης μας. Γι΄αυτό καλούμε όλα τα μέλη σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 13.30 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου για ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και καθορισμό σχεδίου δράσης.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου