Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Video- Π. Κουρουμπλής: Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


 
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε χθες σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε επίσης πως «το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι το είχαν αφήσει ουσιαστικά στην τύχη του.
 
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το Μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%, ενώ κατήγγειλε ακόμα ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1.095 γιατρών και νοσηλευτών για το ΕΣΥ, αλλά δεν έγινε ούτε μία!
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά.
 
Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι εντός Απριλίου θα εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ όλης της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου