Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ποιος θα βάλει φρένο στους μνημονιακούς Διοικητές των Νοσοκομείων;

Σε σωρεία αναθέσεων, μετακινήσεων, διώξεων και γενικότερα ρουσφετολογικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μνημονιακοί διοικητές αρκετών νοσοκομείων.

Το ζήτημα αυτό πήρε διαστάσεις λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές και συνεχίστηκε με την ίδια ένταση μέχρι και σήμερα.

Αξιοποιώντας –προφανώς- το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί από τη νέα κυβέρνηση προχωρούν σε αποφάσεις, προκειμένου να βολέψουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις ευθύνης, ή να τα τοποθετήσουν σε υπηρεσίες, προκειμένου να παγιωθούν στη νέα τους θέση. Σε πλείστες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα και οι τοποθετήσεις αυτές έχουν έντονο το ρουσφετολογικό στοιχείο.

Δε λείπουν οι περιπτώσεις ακόμα και διώξεων εργαζομένων που αντιδρούν και δε βρίσκονται στον «κύκλο» της ΝΔ και γενικότερα δεν υπηρέτησαν την μνημονιακή συγκυβέρνηση. Σε αντίστοιχες, βεβαίως, πράξεις, έχουν προβεί και οι μνημονιακοί διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Το ξήλωμα του μνημονικού καθεστώτος στα νοσοκομεία είναι σήμερα ζητούμενο. Αυτοί που υλοποίησαν μνημονιακές πολιτικές δεν μπορούν να εφαρμόσουν μια φιλολαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη απέναντι σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά των διοικητών των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Απαιτείται τώρα να πάρει μέτρα προκειμένου να μπει φρένο σε αυτές τις προκλητικές αποφάσεις, να ελέγξει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και να ανακαλέσει όσες από αυτές έχουν έντονο ρουσφετολογικό χαρακτήρα.

Αναμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου