Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λασιθίου ευχαριστεί τις εταιρίες "Πλαστικά Κρήτης" και "Χαλκιαδάκης" για τη δωρεά δύο μηχανημάτων τεχνητής αιμοκάθαρσης στη ΜΤΝ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λασιθίου, μετά την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, έθεσε ως βασικούς κατευθυντήριους στόχους του, αφενός μεν τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο φυσικό της χώρο, δηλαδή, στο κτίριο του Νοσοκομείου, αφετέρου δε την άμεση βελτίωση των συνθηκών αιμοκάθαρσης, στο χώρο που γίνεται σήμερα.
 
Στο πλαίσιο υλοποίησης του δεύτερου στόχου, επιδιώξαμε τη στοιχειώδη ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς και την αντικατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων από τα πεπαλαιωμένα και καταχρηστικώς χρησιμοποιούμενα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Η επιδίωξη αυτή πραγματοποιήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη συνδρομή ιδιωτικών Φορέων, οι οποίοι απέδειξαν εμπράκτως τον αλτρουισμό και την κοινωνική ευαισθησία τους.
 
Έτσι, μετά την Ένωση Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου, - μας δώρισαν δύο (2) μηχανήματα – και τα Πλαστικά Κρήτης, η εταιρία τροφίμων Μηνάς Χαλκιαδάκης, ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στο αίτημά μας, δωρίζοντάς μας το τέταρτο, σύγχρονο μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Έχοντας την εμπειρία από τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς της εταιρίας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ, η οποία και στο παρελθόν, κατά τη θητεία μου ως Δημάρχου Ιεράπετρας, είχε ευχαρίστως συνδράμει το κοινωνικό έργο του Δήμου, ήμουν εξαρχής βέβαιος για τη θετική στάση της.

Ανταποκρινόμενοι με προθυμία στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, οι παραπάνω δωρητές απέδειξαν ότι, εκτός από τη μεγαλορρημοσύνη των κενών λόγων, υπάρχει και η γενναιοδωρία των έργων η οποία μάλιστα επιδεικνύεται από ανθρώπους, που αντιλαμβάνονται την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας ως αναπόσπαστο τμήμα της.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμώς και προσδοκούμε στη θετική απάντηση και άλλων στους οποίους έχουμε ήδη απευθυνθεί και εκκρεμεί η απάντησή τους.

Ιεράπετρα 24-3-2015
 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Χριστοφακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου