Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι μνημονιακοί «εκπρόσωποι» του Νοσηλευτικού προσωπικού προσπαθούν να βγουν στο ξέφωτο…

Μια σειρά συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί «φορείς» στο χώρο της Υγείας, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτέλεσαν τα επίσημα παραμάγαζα του μνημονιακού καθεστώτος, αφού έπεσαν στην ανυποληψία, προσπαθούν να βγουν τελευταία στο ξέφωτο και να αποκτήσουν ρόλο.

Θέλουν να εμφανίσουν ότι «παράγουν έργο»δίνοντας υποτίθεται λύσεις για τους εργαζόμενους στην υγείακαι ειδικότερα για το νοσηλευτικό προσωπικό,μετά από συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αλλά και άλλων Υπουργείων αναλαμβάνοντας από μόνοι τους να «ανακοινώσουν» διάφορες «εξαγγελίες» που υποτίθεται κάνουν οι αντίστοιχοι Υπουργοί. Προφανώς έχοντας την εμπειρία από την «δράση» τους στην προηγούμενη μνημονιακή περίοδο και την διασύνδεσή τους με τους προθάλαμους των υπουργείων θεωρούν ότι αυτό μπορεί και σήμερα να συνεχιστεί.

Το πιο φαιδρό σε αυτή την ιστορίαείναι ότι  προσπαθούν να εμφανιστούν ως οι προνομιακοί συνομιλητές με τις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες, δηλώνοντας μάλιστα ότι τους έχει ανατεθεί να συντάξουν αποφάσεις και να δώσουν λύσεις σε θέματα που σχετίζονται με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα επιχειρούν να προωθήσουν διάφορες θέσεις τους που στην πράξη έρχονται να εξυπηρετήσουν είτε τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα υγείας, είτε σε άλλες περιπτώσεις να κατοχυρώσουν δραστηριότητες που οι ίδιοι «αναπτύσσουν».

Βεβαίως αντίστοιχες ανακοινώσεις δεν υπήρξαν  από την μεριά της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας ή των αντίστοιχων υπουργείων.

Θέλουν λοιπόν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα, αλλά μάλλον θα διαψευστούν.

Όμως ανεξάρτητα από όλα αυτά οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και όποια μεθόδευση και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου