Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Επαναπροκήρυχθηκαν χθες 104 θέσεις επικουρικών ιατρών (καμιά θέση για τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου)

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιεράρχησης των αναγκών και επαναξιολόγησης των θέσεων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σήμερα Τετάρτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, υπέγραψε την επαναπροκήρυξη 104 θέσεων για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων  σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, κυρίως της περιφέρειας. Οι θέσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων προκηρύξεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων επικουρικών γιατρών και εξειδικευόμενων γιατρών σε ΜΕΘ και ΜΕΝ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των κλινικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα  υποστελέχωσης.

Σημειώνεται, ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών (μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Επιπλέον θα προκηρυχθούν 1.095 θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις που βγαίνουν άγονες, το υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης κινήτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.



Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το κριτήριο που σε αυτή την επαναπροκήρυξη θέσεων απουσιάζουν θέσεις για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και τα άλλα Νοσοκομεία του νομού μας, τη στιγμή που στην πρόσφατη προκύρηξη έμειναν ακάλυπτες οι 5 από τις 7 θέσεις που προκυρήχθηκαν. Γιατί αυτές οι 5 θέσεις δεν επαναπροκυρήχθηκαν; Ας ελπίσουμε  σε αυτά τα ερωτήματα να δώσει απαντήσεις ο αν. υπουργός υγείας Ανδρ. Ξανθός κατά την επίσκεψη του στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου δτον Άγ. Νικόλαο το Σάββατο 14/3/15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου