Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Υπόμνημα στον Κατρούγκαλο – Επιστολή στο Μάρδα

Υπόμνημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, με τα αιτήματα των δημόσιων υπαλλήλων, κατέθεσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ενώ ανάλογη επιστολή έστειλε και προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα προς τον Κατρούγκαλο: «Οι περιοριστικές πολιτικές της προηγούμενης περιόδου έπληξαν κατά κύριο λόγο το ∆ημόσιο Τομέα και είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά 250.000 χιλιάδες και των μισθών κατά 40%. Παράλληλα, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση έτσι ώστε, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, μεγάλος αριθμός δομών και υπηρεσιών να λειτουργεί χάρις στην αυτοθυσία ή στην ευρηματικότητα των εργαζομένων. Ενδεικτική είναι η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία και γενικότερα στο χώρο της υγείας, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και στους τομείς αποπεράτωσης των δημοσίων έργων, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.».

Είναι προφανές, υπογραμμίζεται, πως για να μπορέσει να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε αυτές, είναι απαραίτητο να υπάρξουν οι παρακάτω άμεσες παρεμβάσεις, όπως, επαναπρόσληψη απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων – στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αποκατάσταση της δικαιοσύνης στο Πειθαρχικό ∆ίκαιο, αύξηση μισθών, νέο μισθολόγιο, κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών κτλ.

Παράλληλα, στην επιστολή προς Μάρδα, η εκτελεστική επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζει ότι διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης, κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας. μόνιμη και σταθερή εργασία. πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απ' το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας, άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ), κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει ότι η κύρια σύνταξη προσδιορίζεται με το Μισθολογικό Κλιμάκιο που είχαν οι υπάλληλοι πριν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 38 παρ 5 του Ν. 3986/2011 κτλ.


ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΡΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου