Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Video: αναβρασμός στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου μετά την υπαναχώρηση του διοικητή Χαριτάκη για το θέμα του επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης

ΠΟΕΔΗΝ: Εντείνεται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας

ΑΘΗΝΑ 29/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3406

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντείνεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης προκειμένου να κρύψει «κάτω από το χαλί» την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας.
Οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο κόκκινο αφού εξαντλήθηκε ήδη η ετήσια επιχορήγηση, αν και βρισκόμαστε στο μέσο του έτους, με σημαντικές επιπτώσεις στην παρεχόμενες υπηρεσίες. Το προσωπικό βρίσκεται κάτω των ορίων ασφάλειας. Οι 2.900 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας αν γίνουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό καθότι έως τέλους του χρόνου, στις 15.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης χωρίς ούτε μία αναπλήρωση τα τέσσερα τελευταία έτη, θα προστεθούν άλλες 5.000 εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα με την γνωστή πεπατημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Μετακυλεί το κόστος στις τσέπες των πολιτών. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στην φιλανθρωπία ή στα αζήτητα!!
Ταυτόχρονα επειδή την απασχολεί το Πολιτικό Κόστος των απευθείας καταργήσεων Νοσοκομείων, Κλινικών και Κλινών, αφήνει τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική, βήμα – βήμα, σταδιακά, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι αντιδράσεις.
Ξεκίνησε η απαξίωση και η συρρίκνωση των διασυνδεόμενων Νοσηλευτικών Μονάδων (Νοσοκομεία) με μετακινήσεις Ιατρικού και λοιπού Προσωπικού προς τα Νοσοκομεία έδρα των Νομικών Προσώπων. Τελικός στόχος η κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
Διοικητές Νοσοκομείων καθημερινά αποφασίζουν την μείωση υφισταμένων δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων, καταργούν Κλινικές, Κλίνες και άλλες αναπτυγμένες λειτουργίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Η Κυβέρνηση υλοποιεί Μνημονιακές δεσμεύσεις με παλαιοκομματικά, επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης στο οποίο η άρνησή μας είναι καθολική, είναι το μέσο επίτευξης και προώθησης της συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των φορέων και των κατοίκων των περιοχών που είναι ανεπτυγμένα τα Νοσοκομεία θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τους αγώνες για προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας.
Γι' αυτό βρίσκεται στο δρόμο με συνεχείς Κινητοποιήσεις.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για εξόφληση των Πρόσθετων Αμοιβών

ΑΘΗΝΑ 28/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3399
ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ

Κύριοι Υπουργοί,
Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου σε πολλές πόλεις της χώρας αρνούνται να υπογράψουν εντάλματα δεδουλευμένων – νυχτερινών – αργιών – υπερωριών, τα οποία οφείλονται από την αρχή του έτους έως 31/06/2014. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την άρνηση των ΥΔΕ να δεχθούν μεταφορά των πιστώσεων μεταξύ των κωδικών 511 (υπερωρίες) και 512 (νυχτερινά, αργίες) και στη συνέχεια με την ερμηνεία τους ότι η Νέα Απόφαση Κατανομής των Πρόσθετων Αμοιβών του πάσης φύσεως προσωπικού (πλην ιατρών) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Είναι μείζον το πρόβλημα επειδή οι ΥΔΕ μπλοκάρουν δεδουλευμένα – νυχτερινά – αργίες υπερωρίες αρκετών μηνών, καθ' ότι οι προθεσμίες που θέτει η ΕΑΠ είναι ασφυκτικές.
Είναι επιβεβλημένη η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ταυτόχρονα συνεχίζει να υφίσταται η εκκρεμότητα σε πολλά Νοσοκομεία με Πρόσθετες Αμοιβές από δεδουλευμένα νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες αρκετών μηνών παρελθόντων ετών.
Για να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια ζητούν το αυτονόητο. Να προχωρήσετε σε σχετική Νομοθετική ρύθμιση εξόφλησής τους. Στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ δεσμευτήκατε για την προώθησή τους.
Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσή σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»

Η εκδίκαση της Έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 31/7/2014 και ώρα 12:00 μμ. Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης.

Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΔΗΜ ΑΡ για την αξιολόγηση: «Οι ποσοστώσεις απορρυθμίζουν τη δημόσια διοίκηση»


«Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση απορρυθμίζει τη δημόσια διοίκηση και ακυρώνει κάθε προοπτική εκσυγχρονισμού της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλει να εγκαταλείψει τη λογική των προαποφασισμένων ποσοστώσεων, που υπονομεύει την ίδια την ιδέα της αξιολόγησης», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

Από τη σελίδα newsbeast.gr

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ για την 7η μετακίνηση εργαζόμενου προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2-4 Άγ. Νικόλαος
Τηλ. 2841026604
syllogosergnan1@gmail.com

Προς: 7η ΥΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Διοικητή κ.Αντώνη Γρηγοράκη
                                            κα Άννα Τριχοπούλου  Υποδιοικητή
                                             κ. Γιώργο Λυρώνη Υποδιοικητή
        Κοινοποίηση:
-κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου Ν.Δ.
-κ.Κωστή Δερμιτζάκη, Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ
-κ. Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
-κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
-κ. Αντώνη Ζερβό, εκλεγμένο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
-Διοικητή Νοσοκομείου Λασιθίου κ.Μανώλη Μακρονικολάκη
-Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Άγιος Νικόλαος 24/7/14

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την υπ αριθμ 8428/17-7-14 απόφαση του διοικητή της 7ης Υπε κ. Α. Γρηγοράκη με την οποία εγκρίνεται μία ακόμα (η έβδομη) μετακίνηση εργαζομένου του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη εντελώς αιφνιδιαστικά (χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου) και λίγες ημέρες μετά τον αγιασμό της νέα ΜΕΘ όπου παρέστησαν οι υποδιοικητές της ΔΥΠΕ και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή στήριξη στη λειτουργία της μονάδας. Όμως αντί για στήριξη βλέπουμε ότι συνεχίζεται από τη ΔΥΠΕ η αφαίμαξη του Νοσοκομείου μας σε προσωπικό παρά την τεράστια έλλειψη την οποία όλοι αναγνωρίζουν.

Μάλιστα η ειδικότητα της εργαζόμενης που μετακινείται είναι απαραίτητη για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για την οποία οι υποδιοικητές της ΥΠΕ μόλις πριν λίγες ημέρες υποσχόταν κάθε δυνατή στήριξη, και τώρα την αποδυναμώνουν με αυτή την απόφαση μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΥΝΕΤ το Νοσοκομείο ΑΓ. Νικολάου τα τελευταία δύο χρόνια έχει χάσει το ¼ του προσωπικού του λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων που μένουν αναντικατάστατες λόγω του παγώματος των προσλήψεων εξαιτίας της εφαρμογής των όρων του Μνημονίου και της υπακουής της κυβέρνησης στις διαταγές της Τρόϊκας. 

Γι αυτό ζητούμε:

1)    Να προχωρήσετε άμεσα σε αντικατάσταση των 7 εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που με αποφάσεις σας έχετε μετακινήσει στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

2)    Στην επερχόμενη κατανομή των μόνιμων θέσεων προσωπικού της προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας (κατανομή που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει από τις ΔΥΠΕ ανά Νοσοκομείο) να μη συνεχίσετε τη στάση σας εις βάρος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (όπως κάνετε με τα κονδύλια των εφημεριών), αλλά να κατανείμετε δίκαια τις θέσεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Νοσοκομείων για ενίσχυση σε προσωπικό.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος   η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης   Π. Κιτοπούλου

Συνημμένη: Η απόφαση μετακίνησης

Αποστάσεις της υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου από τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση – ζητά βελτιώσεις


Τη βελτίωση του νέου συστήματος αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση προαναγγέλλει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μιλώντας στον Σκάι, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «αδυναμίες στην εφαρμογή του νόμου» και προανήγγειλε «βελτιώσεις», αναφέροντας ότι μπορεί να δηλωθεί ρητά ότι «καμία βλαπτική αλλαγή δεν επέρχεται για τον υπάλληλο που αξιολογείται». Θύμισε ότι πρόκειται για μεταβατικό σύστημα, προκειμένου να ισχύσει από το 2015 ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης. Παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το 15%» και σημείωσε ότι σε περιπτώσεις όπως του ΕΚΑΒ που λειτουργεί σε μικρές μονάδες, πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια των αξιολογητών η εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης. Η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ σχολίαζοντας την κόντρα του ΥΠΔΜ με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το νόμο για την αξιολόγηση και εκ των υστέρων τον αμφισβητεί είπε, ¨εμείς ψηφίσαμε το νόμο, να δούμε πως θα τον βελτιώσουμε».

Η κα Χριστοφιλοπούλου πρότεινε την καθιέρωση κινήτρων και αντικινήτρων για τους υπαλλήλους που αξιολογούνται και επίσης τη δημιουργία ενός δημόσιου οίκου αξιολόγησης, με συμμετοχή για παράδειγμα του Συνήγορου του Πολίτη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αποσύνδεση των απολύσεων από την αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως γίνεται τέτοια προπαγάνδα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα aftodioikisi.gr

Video: οι χθεσινές δηλώσεις του Α. Τσίπρα για τη διαδικασία "αξιολόγησης" στο δημόσιο μετα τη συνάντηση του με την ΑΔΕΔΥ

100 Αντιπροσωπείες Σωματείων επέστρεψαν στο Υπουργείο Υγείας τα Φύλλα Αξιολόγησης ως απαράδεκτα

ΑΘΗΝΑ 23/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3386

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Τετάρτη 23/07/2014 αντιπροσωπείες από 100 Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Προνοιακών Μονάδων όλης της χώρας και του ΕΚΑΒ επέστρεψαν στη πόρτα του Υπουργείου Υγείας, τα Φύλλα Αξιολόγησης του συνόλου των υπηρετούντων εργαζομένων με την ένδειξη «απαράδεκτα».

Με τη πράξη μας αυτή προστατεύουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, την εργασία μας και την Επαγγελματική Αξιοπρέπεια.

Η Αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά την υποβάθμιση, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή της. Δεν επιδιώκει την βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, την βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά δημιουργεί νέα «καβάτζα» για απολύσεις, διαθεσιμότητες και απώλειες μισθών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό Υγείας διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την κατηγορηματική άρνηση του συνόλου των Εργαζομένων να συμμετάσχουμε στο εν λόγω κατάπτυστο Σύστημα Αξιολόγησης δηλώνοντας τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των Φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία σε ποσοστό που αγγίζει το 90 – 95%.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την Αξιολόγηση. Μάλιστα σχεδιάζει την εφαρμογή της Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014.
Η παράνομη αυτή πράξη θα απαντηθεί δυναμικά – μαζικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΝΙΚΑΜΕ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Την ώρα που οι θετικές εξελίξεις της μεταφοράς των κλινικών στη νέα πτέρυγα σηματοδοτούν ένα κλίμα ευφορίας και προσδοκιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης παρουσιάζεται για πολλοστή φορά ανακόλουθη στις εξαγγελίες της, αποσπώντας άλλο ένα στέλεχος από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με προορισμό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΔΥΠΕ δίνεται μια ακόμα τρίμηνη απόσπαση σε προσωπικό από το Λασίθι και συγκεκριμένα σε βοηθό θαλάμου προκειμένου να πάει στο ΠΑΓΝΗ. Αυτό συμβαίνει όταν η συγκεκριμένη ειδικότητα θα έπρεπε να έχει έξι άτομα στο Νοσοκομείο και έχει σήμερα δύο που καλύπτουν ανάγκες για όλες ουσιαστικά τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση των αρνητικών εξελίξεων στα θέματα του προσωπικού, με αποτέλεσμα να εντείνει τα ερωτηματικά όλων για τις προθέσεις της ΔΥΠΕ. «Μέχρι και προχθές ακόμα στον αγιασμό που έγινε στη ΜΕΘ, μας είπαν επίσημα από τη ΔΥΠΕ πως είναι μαζί μας για ό,τι χρειαστούμε και πως στηρίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Τώρα, έχουμε και πάλι μια απόφαση αποψίλωσης. Δυστυχώς, τελικά αποδεικνύεται, πως δεν πρέπει να μιλάμε για ΔΥΠΕ Κρήτης αλλά για ΔΥΠΕ Ηρακλείου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το πρόβλημα των μετακινήσεων στο Ηράκλειο είναι γνωστό, επισημάνθηκε και πρόσφατα στον Υποδιοικητή κ. Λυρώνη, αλλά όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της Διοίκησης, η προσφορά υπηρεσιών υγείας δεν έχει την ίδια βαρύτητα σε όλη την Κρήτη. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή ήταν η 14η μετακίνηση στελέχους της Υγείας από το Λασίθι για το Ηράκλειο ή άλλη περιοχή.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: Η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» συνεχίζεται κανονικά και με το Νόμο!


Σήμερα το Εφετείο Αθηνών ανέβαλε την εκδίκαση της Έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (που αφορά την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων) για τη Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, στις 11:00 π.μ.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη επιμονή και ζήλο, ειδικά έπειτα από την χθεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την απόφαση του ΣτΕ, να απορρίψει το αίτημά μας για αναστολή εφαρμογής του νόμου (ασφαλιστικά μέτρα) έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Είναι προφανές ότι η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το νόμο – έκτρωμα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο αποφάσισε συνειδητά να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της «αξιολόγησης», να μην συμπληρώσει και να μην καταθέσει τα φύλλα αυτό-αξιολόγησης, καθώς και να τα παραδώσει μαζικά στα Σωματεία, την οδηγεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια προπαγάνδας. Στο πλαίσιο αυτό, για ακόμα μία φορά, χθες επιχείρησε να σκορπίσει παραπληροφόρηση και να δημιουργήσει σύγχυση, παρερμηνεύοντας  δικαστικές αποφάσεις.  Έτσι, έφτασε στο σημείο, να παρουσιάζει δημοσίως ως επιτυχία, μια άκρως διαδικαστική απόφαση, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει κλίμα πίεσης προς τη Δικαιοσύνη και να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα εκδίκασης μιας υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Οκτώβριο.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν δείχνουν σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Επειδή, τέλος, ΟΛΟΙ και ΟΛΑ κρίνονται, ΕΝΑ είναι βέβαιο:

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη στάση τους και την ενότητά τους θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν τις εξελίξεις και ο ελληνικός λαός την Κυβέρνηση για τον αυταρχισμό της, τον εκφοβισμό που ασκεί και την επιχειρούμενη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης.

Συνεχίζουμε ενωμένοι έως τη νίκη!

Συνεχίζουμε ενωμένοι έως ότου η Κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο – έκτρωμα!

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Σύλλογος Εργαζομένων                                                                                      Ιεράπετρα: 22/7/14
Νοσοκομείου Ιεράπετρας

                                                                                     Προς: 1.   Υπουργείο Υγείας. Γρ. Υπουργού
Διοικ. 7ης Υ.Π.Ε κ. Γρηγοράκη
Διοικ. Γ.Ν.Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη
Υποδιοικ. Γ.Ν Ιεράπετρας κ. Ματαλλιωτακη
                                                                                              Κοιν.: Μ.Μ.Ε

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια του Διοικητή του Γ.Ν.Λασιθίου για την μετακίνηση του χειρουργού από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου προσλήφθηκε, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου. Το ΦΕΚ (670/30-5-2014) διορίζει σαφώς το γιατρό στο πρώην Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας, την ίδια ημέρα όμως του διορισμού του, ο κ. Μακρονικολάκης αποφάσισε και τη μετακίνηση του.

Η μετακίνηση αυτή είναι ισωπεδωτική για το Νοσοκομείο μας και επικίνδυνη για τη ζωή μας. Η υπόσχεση του Διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε κ. Γρηγοράκη, του Αν. Διοικητή κ.Ματαλλιωτάκη καθώς και του κ.Πλακιωτάκη για το διορισμό ενός Χειρουργού και ενός Παθολόγου στο Νοσοκομείο μας αποδυκνύεται απόλυτη κοροϊδία.

Αφήνει το νοσοκομείο μας ακάλυπτο από χειρουργό αρκετές ημέρες του μήνα, με συνέπεια ο χρόνος που χρειάζεται για την διακομιδή του επείγοντος περιστατικού στο επόμενο νοσοκομείο να αποβεί μοιραίος
. Είστε υπεύθυνοι! Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Αυτή τη στιγμή η δύναμη της χειρουργικής κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος θα αποχωρήσει σε λίγες μέρες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια χειρουργική κλινική με δύο χειρουργούς, έτσι αναγκαστικά ακολουθεί κι αυτή το δρόμο της Παθολογικής κλινικής που είναι κλειστή. Ένα Νοσοκομείο χωρίς Χειρουργική και Παθολογική κλινική, δεν είναι Νοσοκομείο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του κ. Μακρονικολάκη.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!
Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και ο Λαός της Ιεράπετρας είμαστε .
αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε νέους αγώνες,
όπως εμείς ξέρουμε να δίνουμε.

Tο Δ. Σ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Έγινε σήμερα η μετακίνηση της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο νέο της χώρο στη νέα πτέρυγα του ΓΝΑΝ


Μετά τη μετακίνηση της ΜΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε τελικά σήμερα και η μετακίνηση  της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο νέο της χώρο στη νέα πτέρυγα του ΓΝΑΝ, ενώ απομένει πλέον η μετακίνηση και των χειρουργείων για να ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, 14 χρόνια μετά!. 

Ο νέος χώρος της Μ/Γ κλινικής διαθέτει 7 δίκλινα, ένα τετράκλινο και ένα μονόκλινο δωμάτιο, όπως επίσης και μία νέα αίθουσα τοκετών και μία αίθουσα χειρουργείου. Οι χώροι είναι ολοκαίνουριοι, λειτουργικοί και άνετοι, κάτι που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο που στεγαζόταν μέχρι σήμερα η Μ/Γ κλινική στο παλαιό κτήριο.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε με μεγάλη προσπάθεια όλου του προσωπικού της κλινικής που μετέφερε το σύνολο του εξοπλισμού, ενώ μετακινήθηκαν και 8 νοσηλευόμενες από τον παλαιό χώρο στο νέο.

Βέβαια για να λειτουργήσει ομαλά η κλινική στο νέο χώρο χρειάζεται ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ημερών  ρεπό και κανονικών αδειών για τις εργαζόμενες - ους στο συγκεκριμένο τμήμα.



Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν εξαίρεση κλάδων εργαζομένων από την Αξιολόγηση

ΑΘΗΝΑ 18/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3355

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε μπροστά στην ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΡΝΗΣΗ των υγειονομικών να συμμετάσχουν στην ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, με την οποία επιδιώκει τη Διάλυση και Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και να κατασκευάσει νέα θύματα για «τις ορέξεις» της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Άρχισε να «διασπείρει» ψευδείς ειδήσεις για δήθεν εξαίρεση κλάδων εργαζομένων από την Αξιολόγηση.

Ενισχύει φαινόμενα επαγγελματικού κανιβαλισμού μεταξύ των υπηρετούντων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία που εργάζον ται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

Ο Ν.4250/2014 αφορά το σύνολο των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν εξαιρείται κανείς από το θυσιαστήριο της διαρκούς κινητικότητας, διαθεσιμότητας - απολύσεων και των νέων μισθολογικών απωλειών.

Μέρα με τη μέρα ξηλώνουμε το Νόμο.
Την Τετάρτη 23/7/2014 επιστρέφουμε στο Υπουργείο Υγείας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τα ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τα εγκαίνια της ΜΕΘ στη νέα πτέρυγα του ΓΝΑΝ


Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Με τον αγιασμό που τέλεσε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος.
«Επιτελείτε ένα πολύ μεγάλο θυσιαστικό έργο εδώ. Γνωρίζουμε τη θυσία που προσφέρετε», τόνισε ο Μητροπολίτης, εκφράζοντας την κοινή βούληση και επιθυμία των πολιτών και των φορέων για να λειτουργεί πλήρως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
«Θέλουμε το Νοσοκομείο μας να λειτουργεί πληρέστατα, να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Εμείς εδώ είμαστε κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή, ο πληθυσμός μας δεκαπλασιάζεται το καλοκαίρι και έχουμε ανάγκη από ένα καλό Νοσοκομείο, αλλά και μια συμπόρευση και ένα συμψυχισμό. Να είμαστε ενωμένοι όλοι οι Λασιθιώτες και να μη μας χωρίζει τίποτα. Μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας και εδώ και στη Νεάπολη, στη Σητεία και την Ιεράπετρα. Αυτό διεκδικούμε και για αυτό προσευχόμαστε εμείς ως Εκκλησία», υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος.

Ευτυχισμένοι
Το κλίμα ευφορίας που επικράτησε κατά την τελετή μετέφερε ο Διευθυντής της Μονάδας κ. Χάνι Μασούντ. «Είμαστε ευτυχισμένοι πραγματικά που μεταφερθήκαμε σε αυτό το χώρο. Ο καινούργιος χώρος προσφέρει πολλά θετικά. Ήταν ένας αγώνας να μεταφερθούμε, τα καταφέραμε πραγματικά άψογα να το κάνουμε και με όλους τους ασθενείς που είχαμε και συγχρόνως εγκαταστήσαμε όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που είχαμε πάρει», υπογράμμισε ο κ. Μασούντ.

Να σημειωθεί πως η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν βρίσκεται μόνο σε νέες εγκαταστάσεις και σύγχρονες υποδομές, αλλά διαθέτει και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα στο 95% τα μηχανήματα που λειτουργούν στη νέα Μονάδα είναι ολοκαίνουργια και χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Κόστισαν πάνω από 200.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ που είχε καταθέσει από το 2009 ο διευθυντής της ΜΕΘ, προκειμένου να υπάρχει σημαντική αναβάθμιση της κλινικής.
«Η νέα Μονάδα έγινε με την απαιτούμενη επιφάνεια και εξοπλίστηκε από μηχανήματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέας τεχνολογίας με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοπλισμός που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα κάθε περιστατικό από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτό το χώρο χωρίς να μετακινηθεί, μέχρι να πάμε στην τελική και ριζική του αντιμετώπιση», υπογράμμισε ο κ. Μασούντ, που ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει επί 11 χρόνια συνεχώς για την Μονάδα.

Ελπίδες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Μπορεί ο χθεσινός Αγιασμός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην μεταφράζεται σε πλήρη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά οι παρουσίες τοπικών παραγόντων ήταν πολλές και κατέδειξαν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη νέα πτέρυγα και τις ελπίδες που γεννούνται για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.
Εκτός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο και τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό, στην τελετή παρόντες ήταν και οι δύο Υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης και Άννα Τριχοπούλου, οι οποίοι μίλησαν με επαινετικά λόγια για το έργο που επιτελείται στη Μονάδα, χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια ιδιαίτερη είδηση, σχετικά με το μέλλον του Νοσοκομείου και την ενίσχυσή του σε προσωπικό.

Είναι αλήθεια, πάντως, πως εξέφρασαν την πρόθεση και τη διάθεσή τους για συνεργασία και βοήθεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και γενικά η υγεία στο Νομό Λασιθίου.
«Τα προβλήματα της υγείας μέσα σε μια οικονομική κατάσταση που γνωρίζουμε είναι πολλά και στο νομό επίσης. Θα πρέπει να ομονοήσει όλος ο νομός στο θέμα της υγείας», τόνισε ο κ. Λυρώνης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να δουλέψουν όλοι σε αυτή την κατεύθυνση, συμπληρώνοντας πως από την πλευρά της 7ης ΥΠΕ θα γίνουν τα πάντα για να προχωρήσει με όσο πιο δυνατά και γρήγορα βήματα γίνεται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Μανουσάκης, παράλληλα με το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, επεσήμανε πως είναι ανάγκη να δει η ΔΥΠΕ το πρόβλημα της έλλειψης στελεχών και νοσηλευτικού προσωπικού και να ενισχύσει τη δουλειά που γίνεται με νέο προσωπικό, διότι το υφιστάμενο προσφέρει και θα συνεχίσει να το πράττει με αυταπάρνηση, αλλά οι φυσικές δυνάμεις των ανθρώπων δεν είναι ανεξάντλητες. «Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πάρει 40 ρεπό και έχουν περσινή άδεια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος, πως οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τη Μονάδα Αναζωογόνησης που λειτουργεί στο ισόγειο και αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών στο Νοσοκομείο.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ ( 1, 2 )

ΠΟΕΔΗΝ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/7/2014 στις 11πμ - ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ 18/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3354
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/7/2014
5ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10πμ – 3μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»
ΕΠΩΝΥΜΑ – ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

• ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
• ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ» ΝΕΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) ΓΙΑ ΤΙΣ «ΟΡΕΞΕΙΣ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ
ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μ Ε Ρ Α Μ Ε Τ Η Ν Μ Ε Ρ Α
Ξ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε Τ Ο Ν Ν Ο Μ Ο
Ν Ι Κ Α Μ Ε


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

100% η συμμετοχή των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγ. Αναργύρους στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Σπύρου Θεολόγου 1 - ΙΛΙΟΝ
Τηλ. 2132015350 - 6974505972
syllogoseka@gmail.com


Προς: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ
16/7/14

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την  Τρίτη 15/7/14 που γίνονταν η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης προχωρούσε παράλληλα και η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων, σε εφαρμογή της απόφασης τόσο της γενικής συνέλευσης του συλλόγου αλλά και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

  Σε σύνολο 146 εργαζομένων, 135 εργαζομένων παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης (11 βρίσκονται σε άδεια), οι 130 ήδη τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΚΑ, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης. Επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι  μέχρι τις 15 Ιουλίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία της δήθεν αυτοαξιολόγησης κανένας εργαζόμενος δεν υπέβαλε στο Γραφείο Προσωπικού του Κέντρου φύλλο αξιολόγησης.
Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία - αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης αγγίζει το 100%.

Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης στην αξιολόγηση σφαγείο που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που στόχο έχει τις απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις περικοπές στους μισθούς. 
Η αντίσταση των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο πρόεδρος       η Γραμματέας

Κόνιαρης Χρήστος           Γεωργονίκου Τζένη

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας συγκέντρωσε το 100% του προσωπικού από τα φύλλα αξιολογήσεων



Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας συγκέντρωσε το 100% του προσωπικού από τα φύλλα αξιολογήσεων. Αντιδρά ομόφωνα στον επιμερισμό του ποσοστού αξιολόγησης από τους Διοικητές καθώς και στην περαιτέρω διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς μέχρι στιγμή 132 εργαζόμενοι έχουν παραδώσει τα φύλλα των αξιολογήσεων στο ΔΣ.

Από το ΔΣ

Από το ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας

Καθολική ενυπόγραφη άρνηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας να συμμετάσχουν στην κατάπτυστη «αξιολόγηση» του νόμου 4250/2014.


Με μια εντυπωσιακή επίδειξη αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης, πειθαρχίας και δύναμης  από πλευράς εργαζομένων  έκλεισε ο πρώτος γύρος  της διαδικασίας της δήθεν «αξιολόγησης», του νόμου 4250/2014, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στις αποκεντρωμένες δομές του, Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και Ξενώνας « Εστία»

217 εργαζόμενοι κατέθεσαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο και μόνο δυο ( εκ των οποίων η μια είναι του κλάδου ΔΕ νοσηλευτικής αποσπασμένη από Κέντρο Υγείας του νομού και τοποθετημένη σε διοικητική θέση… και ανήκουσα  σε άλλο σωματείο και ο δεύτερος είναι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και το μοναδικό μέλος του Συλλόγου του Εργαζομένων του Νοσοκομείου που ….  «αυτοαξιολογήθηκε» !!!   και κατέθεσε το φύλλο στο γραφείο προσωπικού  του νοσοκομείου. 

Είναι προφανές ότι καμιά διαδικασία της κατάπτυστης «αξιολόγησης» δεν μπορεί να περπατήσει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς μια τέτοια διαδικασία θα έβαζε οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτό το κατανόησαν από την αρχή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου  το μεσημέρι θα υπάρξει κοινή συνάντηση- σύσκεψη εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, για ανταλλαγή σκέψεων αλλά και την οργάνωση της παραπέρα δράσης των εργαζομένων ώστε να καταργηθεί στην πράξη ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 που διαλύει τα νοσοκομεία, πετά χιλιάδες εργαζομένους στον καιάδα της διαθεσιμότητας -κινητικότητας-απολύσεων , καθιερώνει τον "ατομικό μισθό", ενισχύει τον κομματικό έλεγχο και το ρουσφέτι   και φέρνει το νόμο της ζούγκλας στο Δημόσιο..

Από το ιστολόγιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας

Εξώδικο της ΑΔΕΔΥ προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Στεφάνου


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία Ανώτατης Διοικήσεως Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί των οδών Ψύλλα και Φιλελλήνων αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Το Γενικό Γραμματέα της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού, Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Στεφάνου.
*******

Με την παρούσα καταγγέλλουμε και αποκρούουμε στο σύνολό του το με αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.11/615/οικ. 17635 από 15/7/2014 έγγραφό σας στο οποίο περιλαμβάνεται η πρωτοφανής για δημόσιο λειτουργό και στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης προτροπή για καθ’ υπόδειξή σας άσκηση ομαδικών πειθαρχικών διαδικασιών κατά υπαλλήλων που ασκώντας Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους δεν συμπράττουν στην προδήλως αντισυνταγματική διαδικασία αξιολόγησης!
Και τούτο και ενώ εκκρεμεί αφενός η δικαστική διαδικασία προσβολής κατά την ακυρωτική διαδικασία και με αίτηση αναστολής των διατάξεων του Ν. 4250/2014 και αφετέρου η κατ΄ έφεση δίκη της αφορώσας την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (2395/2014 διαδικασίας Εργατικών Διαφορών)
Το εν λόγω έγγραφό σας στερείται παντελώς νομιμότητας αλλά πλεονάζει σε αντ – εκδικητικό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο. Διαστρεβλώνει δε κάθε έννοια Υπηρεσιακής νομιμότητας επιχειρώντας την καταστρατήγηση των πιο ευαίσθητων διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Δικαίου διαιώνιζοντας το πολιτικά αμαρτωλό καθεστώς των άνωθεν εντολών προς άμεση συμμόρφωση.
Συνιστά μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια οργανωμένης απειλής και τρομοκράτησης των συναδέλφων που, υπό τη σκέπη της συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης της ΑΔΕΔΥ της οποίας το αρμόδιο Δικαστήριο παρά την έγερση αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ διέταξε τη μη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής, συνεχίζουν να απέχουν απ’ τις διαδικασίες αξιολόγησης στο σύνολο των Υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα τα οποία ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου.

Ταυτόχρονα όμως φανερώνει και αποδεικνύει και την πιο κατηγορηματική και συντριπτική μέχρι σήμερα συνομολόγηση της πέραν κάθε πρόβλεψης αποτυχίας των διαδικασιών που επιχειρήσατε να εισάγετε στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο της δήθεν «διαδικασίας αξιολόγησης»

Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια προεξόφλησης των τελεσιδίκων Αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τη δια της υπηρεσιακής οδού εκβιασμένη κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών με εκφράσεις του τύπου «Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα». Πρόκειται για την πιο απροκάλυπτη μέχρι σήμερα και δια υπηρεσιακού εγγράφου παραβίαση του ισχύοντος καθεστώτος Υπηρεσιακής νομιμότητας. Αποκαλύπτει τις προθέσεις σας για τη κατά το δοκούν επιλεκτική και εκδικητική άσκηση πειθαρχικών διώξεων ως προληπτικού μέτρο συμμόρφωσης. Αποδεικνύει προφανώς ότι η επιχειρούμενη πολιτική σας και δεν πείθει και δεν βρίσκει υποστηρικτές και συναυτουργούς.
Η όψιμη επιστράτευση της απειλής των διώξεων είναι και πρόδηλα καταχρηστική αφού γνωρίζετε ότι η ως άνω απόφαση της ΑΔΕΔΥ κοινοποιήθηκε στις 14-5-2014 με την από 13-5-2014 εξώδικη γνωστοποίηση στο σύνολο των Υπουργείων και Ανεξάρτητων Αρχών του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδας, προσβλήθηκε δε δικαστικά μόλις στις 7 Ιουλίου 2014 (!) κατόπιν κυβερνητικής υπόδειξης.

Σε κάθε περίπτωση ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση του εν λόγω εγγράφου που πέραν τον άλλων συνιστά και αξιόποινη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και συμμετοχής των υπαλλήλων κατά παράβαση του Ν. 1264/1982. Η δε παράλειψή σας να ανακαλέσετε το βαρύτατα προσβλητικό για τη νομιμότητα έγγραφό σας που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλες πρακτικές θα μας οδηγήσει στην αυτονόητη άσκηση ποινικής δίωξης εκ μέρους μας καθόσον η σύνταξη και αποστολή του δια της υπηρεσιακής οδού συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης όπως αυτή εκφράζεται από τη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωσή μας.

Η παρούσα κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να εκφράσει δημόσια την άποψή της για το έγγραφό σας αυτό καθώς και στα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων για να πάρουν δημόσια θέση για μια πρωτοφανή επίθεση της οποίας γίνεστε πρωταγωνιστής σε βάρος ατομικών και συλλογικών και προπάντων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επίθεση η οποία – όπως είμαστε βέβαιοι ότι γίνεστε καθημερινά μάρτυρας – όχι μόνο δεν παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα τρομοκράτησης και εκφοβισμού αλλά τα εντελώς αντίθετα επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο την πεποίθησή μας για το δίκαιο και νόμιμο του συλλογικού αγώνα μας.

Ρητά επιφυλασσόμεθα όπως ασκήσουμε κάθε ένδικό βοήθημα για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών εις βάρος σας.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται προς γνώση του και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2014

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το κείμενο της έφεσης που κατέθεσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ κατά της προηγούμενης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την Απεργία - Αποχή

Video: το ρεπορτάζ του TELE ΚΡΗΤΗ για τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Φωτογραφίες από το σημερινό αγιασμό εγκαινίων στη νέα ΜΕΘ στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


ΠΟΕΔΗΝ: "Τα συνεταιράκια" της κυβέρνησης

ΑΘΗΝΑ 17/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3349

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να επιβάλει την κατάπτυστη Αξιολόγηση, βρήκε συνέταιρο μέσα στις νοσοκομειακές μονάδες και συγκεκριμένα στον νοσηλευτικό χώρο την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και το προεδρείο της ΕΝΕ που διοικούνται από τα ίδια πρόσωπα.

Το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στους νοσηλευτές, επιχείρησε αρχικά με ανακοίνωση και στην συνέχεια στο συνέδριο του Μαΐου στα Ιωάννινα, να εκφοβίσει τους νοσηλευτές και να τους αποτρέψει να απορρίψουν την αξιολόγηση σφαγείο επισείοντας τον κίνδυνο των πειθαρχικών διώξεων, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην διαδικασία της αξιολόγησης ως μια επιπόλαιη και παρορμητική κίνηση εντυπωσιασμού, δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβερνητική επίθεση.

Ο δούρειος ίππος της κυβέρνησης στα νοσοκομεία, που είναι η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, βλέποντας πως η αξιολόγηση - παρωδία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με συμμετοχή νοσηλευτών που σε ορισμένα νοσοκομεία φτάνει έως και στο 100% των συμμετεχόντων, προσπαθεί να διασκεδάσει τα πράγματα προτρέποντας τους νοσηλευτές ακόμη και σήμερα να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιόλογης επισυνάπτοντας ταυτόχρονα μια υπεύθυνη δήλωση επιφύλαξης. Επιφύλαξη έναντι ποιου; Έναντι στους αξιολογητές, έναντι στην διοίκηση του νοσοκομείου, έναντι του ΥΔΜΗΔ, έναντι του ΥΥΚΑ, έναντι τίνος;

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, έχουν αντιληφθεί πως η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και η ηγεσία της ΕΝΕ έχουν ταυτιστεί πολιτικά με τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές και λειτουργούν 
συμπληρωματικά σε αυτές, ακολουθώντας είτε την τακτική της σιωπής, είτε όπως στην περίπτωση της αξιολόγησης συμπλέοντας με τις επιλογές της μνημονιακής Συγκυβέρνησης.

Ως αντάλλαγμα η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ δεν τους άφησε παραπονεμένους. Εξάλλου τόσο νερό ρίχνουν στο μύλο της!! Με τον πρόσφατο νόμο 4272/2014 στο άρθρο 25 επιβράβευσε την αφοσίωσή τους με τροποποίηση του Εκλογικού Συστήματος από απλή αναλογική σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Με το εν λόγω εκλογικό σύστημα δεν μπορούν να εκπροσωπούνται οι διαφορετικές απόψεις και φωνές στο ΔΣ της ΕΝΕ, διαπράττοντας αφενός θεσμικό πραξικόπημα και αφετέρου έγκλημα κατά της δημοκρατικής εκπροσώπησης των νοσηλευτών στην ΕΝΕ.

Οι αιώνιοι αυτοί κλαδικοί συνδικαλιστές αξιολογούνται από τους Νοσηλευτές ως «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Η πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ για επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 17/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3334

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο Μ.ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ κο Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ

Με το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α'/11.2.2014) από 11.2.2014 είναι εκ νέου ενεργή έξι μήνες η εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων καθορισμού Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 15 παρ.1 του Ν.4024/2011.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού (Υγείας εν προκειμένου).

Υπάρχουν εκκρεμότητες σε κλάδους εργαζομένων που αποδεδειγμένα ασκούν Επικίνδυνες και Ανθυγιεινές Εργασίας που πρέπει να προαχθούν κατηγορία (από την Β'στην Α') ή να συμπεριληφθούν ή να διευκρινιστούν μετά τις θολές απαντήσεις του Γ.Λ.Κ. σε ερωτήματα Νοσοκομείων.

Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει τροποποίηση και συμπλήρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθαρισμός Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/τευχ.Α/27.10.2011) αρ. φύλλου 465/24.2.2012 με τα εξής:
• Στην Α' κατηγορία να ενταχθούν συμπληρωματικά και να διευκρινιστούν ότι ανήκουν:

α) Όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν στην Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας
β) Τα λοιπά επαγγέλματα του Τμήματος Επιστασίας που εξαιρέθηκαν
με την ισχύουσα Κ.Υ.Α.
γ) Το προσωπικό ασφαλείας
δ) Το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας που τα Επαγγέλματά τους χαρακτηρίστηκαν Βαρέα και Ανθυγιεινά με βάση την Υπουργική Απόφαση υπ' αριθμ.Φ10221/οικ.26816/929/30.11.2011 (ΦΕΚ2778/τευχ.Β΄/2.12.2011)

• Στην κατηγορία Β' να ενταχθούν συμπληρωματικά και να διευκρινιστούν ότι ανήκουν:
α) Όλα τα λοιπά επαγγέλματα της Τεχνικής υπηρεσίας που δεν εντάσσονται στην Α΄ κατηγορία
β) Το σύνολο του Διοικητικού Προσωπικού των Νοσοκομείων και όλο το υπόλοιπο Προσωπικού που δεν συμπεριλαμβάνεται στην Α' κατηγορία.

Εξάλλου το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που αντικατέστησε το Νοσοκομειακό Επίδομα που χορηγούνταν στο σύνολο του προσωπικού σε δύο κατηγορίες έως 31-10-2011 (Α΄ κατηγορία 279€, Β' κατηγορία 255€).
Οι Υπάλληλοι δικαιούνται το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των καθηκόντων που ασκούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, ανεξαρτήτως της οργανικής θέσης που κατέχουν.
Διπλασιασμός του Επιδόματος της Α' και Β' κατηγορίας.
Στην παρ. 1 υποπαρ. (α) να συμπληρωθεί στους φορείς, το ΕΚΕΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το 98.5% των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο Σύλλογο Εργαζομένων αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη διαδικασία αξιολόγησης


Ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 15/7/14 η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του ΓΝΑΝ και παράλληλα  η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συλλόγου και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.

  Σε σύνολο 252 εργαζομένων που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, οι 248 τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ, δηλαδή ποσοστό 98.5%, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης.

Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απάντηση η οποία θα συνεχιστεί και στις επόμενες φάσεις, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Παντέλης Παναγιώτης: Για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΕΝΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία

Δεν πρόλαβαν να πάρουν ΦΕΚ οι ρυθμίσεις για την ΕΝΕ στο νέο Νομοσχέδιο για την Υγεία που ψηφίστηκε πρόσφατα και τα «κυβερνητικά παπαγαλάκια» της ΕΝΕ βγήκαν ξανά στο προσκήνιο .

Αφού η Κυβέρνηση ικανοποίησε τις προτάσεις τους για την ΕΝΕ – υιοθετώντας στο ακέραιο το υπόμνημά τους – αλλοιώνοντας και το ρόλο αλλά και την θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου μέσω της εκλογικής διαδικασίας που ψηφίσθηκε , οι υπάλληλοι της Κυβέρνησης θεώρησαν υποχρέωσή τους να στηρίξουν τα αφεντικά τους. Δεν είναι λίγο, με νόμο να τους δίνει εσαεί την πλειοψηφία της ΕΝΕ με ένα εκλογικό σύστημα που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Ν.Π.Δ.Δ.( Σιγά μην οι Νοσηλευτές είναι όπως οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί , κ.ά. Εμείς είμαστε κάτι άλλο…) .

 Εξάλλου εδώ και χρόνια έχουν στηρίξει με ζήλο κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης – βραβεύοντας τους Υπουργούς Υγείας διαχρονικά για τη στήριξη στούς Νοσηλευτές!!!!- με αποκορύφωμα την στήριξη τους στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια (ο μόνος φορέας της Υγείας που στήριξε το νόμο της Κυβέρνησης ) .

 Αφού απέτυχαν στην αρχή-μέσω της ΠΑΣΥΝΟ-να αποπροσανατολίσουν το κλάδο -ζητώντας από τους Νοσηλευτές να μην στηρίξουν τις αποφάσεις των Συνδικάτων κατά της αξιολόγησης και να συμμετέχουν στην αξιολόγηση γιατί αλλιώς θα έχουν «πειθαρχικές κυρώσεις, μετά προσπάθησαν να μην συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υκαι να διασπάσουν οι Νοσηλευτέςτο μέτωπο όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μαζικές Γ.Σ  και ενέκριναν με μεγάλες πλειοψηφίες  τις αποφάσεις των Συνδικάτων.

Αφού και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό-η συμμετοχή των Νοσηλευτών στις δράσεις των Συνδικάτων ήταν μαζική και ενθουσιώδης- επέλεξαν πλέον πιο ανοικτά και πιο επίσημα να προσφέρουν στήριξη στην Κυβέρνηση: Με έγγραφα,e-mail, και παρασκηνιακές παρεμβάσεις, καλούν τους Νοσηλευτές – ιδιαίτερα Προϊστάμενους και Διευθυντές – να συμμετέχουν στην «Αξιολόγηση» που προωθεί η Κυβέρνηση καταθέτοντας ένα κείμενο επιφυλάξεων(!)  για τη Συνταγματικότητα του Νόμου. Είναι δε τέτοια η χαρά τους να στηρίξουν και να εξυπηρετήσουν τη Κυβέρνηση, που η παροιμία «θέλει η Βασίλω να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» τους ταιριάζει γάντι.

Για μάς η στάση της ΕΝΕ δεν προκαλεί έκπληξη. Έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης στο κλάδο και να υλοποιεί κάθε Κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας.

Η παρέμβαση της ΕΝΕ για τις « Αξιολογήσεις » και οι μεθοδεύσεις που επιλέγει, έχουν σαν στόχο από τη μια να διασπάσει το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στο χώρο των Νοσοκομείων και από την άλλη να ακυρώσει τις αποφάσεις των Συνδικάτων για αποχή- απεργία από την αξιολόγηση και να αποτρέψει τη δημιουργία μεγάλου μετώπου ανυπακοής και αντίστασης απέναντι στο Νόμο.

Οι Νοσηλευτές πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις επιλογές της Διοίκησης της ΕΝΕ και των Κυβερνητικών μεθοδεύσεων που επιχειρεί να υλοποιήσει .

 Όλοι εμείς οι Νοσηλευτές έχουμε καθήκον να σταθούμε απέναντι στις μεθοδεύσεις που προωθεί η ΕΝΕκαι να συμμετέχουμε μαζικά, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, στους αγώνες του Κινήματος για την ακύρωση- κατάργηση του Νόμου για την « Αξιολόγηση».Συνεχίζουμε αγωνιστικά μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφουςπου υλοποιούν μαζικά και συλλογικά τις αποφάσεις των Συνδικάτων μπλοκάροντας κάθε εφαρμογή του Νόμου και καταθέτοντας τα φύλλα αξιολόγησης στα Σωματεία. 

Όσοι έχουν επιλέξει -σε αυτή τη κρίσιμη μάχη- για τον εαυτό τους το ρόλο του «Εφιάλτη» θα κριθούν από τους συναδέλφους . 

Να είναι όμως σίγουροι, ότι αυτή τη φορά η Ιστορία και η κατακραυγή των συναδέλφων θα τους θέσει για πάντα στο περιθώριο…

Παντέλης Παναγιώτης 
Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας , Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Η λειτουργία του τμήματος κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

 
Η Κοινωνική Εργασία είναι ένα ανθρωπιστικό επάγγελμα που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ανθρωπιστικά επαγγέλματα στο ότι επικεντρώνεται τόσο στο άτομο όσο και στο περιβάλλον του. Σύμφωνα με τον ορισμό της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικών Λειτουργών, η Κοινωνική Εργασία προωθεί την κοινωνική αλλαγή, την επίλυση διαπροσωπικών προβλημάτων και την ενδυνάμωση και απελευθέρωση των ατόμων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής τους ευημερίας. Οι έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καθοριστική σημασία για την Κοινωνική Εργασία. Οι έννοιες αυτές είναι κυρίαρχες και στον Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγέλματος, όπως έχουν καθοριστεί από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. 

Ο Κοινωνικός Λειτουργός, με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου και μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του απορρήτου, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων του. Παρέχει ειδικές υπηρεσίες ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον εξυπηρετούμενο και το συγγενικό του περιβάλλον, για την αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξή του. 

Το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας αποτελεί αυτόνομο τμήμα που υπάγεται στην Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. 
Συνεργάζεται με όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, όλους τους ειδικούς του χώρου και με άλλες υπηρεσίες ή φορείς της κοινότητας, όπου και όταν χρειάζεται. 
Ο σεβασμός στην προσωπική ζωή των πολιτών και η εμπιστευτικότητα, αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της Κοινωνικής εργασίας.

Το έργο του τμήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι:

1. Η εντόπιση, διερεύνηση και αξιολόγηση ειδικών προβλημάτων ατόμων που απευθύνονται ή παραπέμπονται σε αυτή.

2. Η συμβολή στη πρόληψη και αντιμετώπιση συναισθηματικών, ψυχοκοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούνται σε άτομα ή ομάδες ατόμων, εξαιτίας της διατάραξης της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας, ή οφείλονται στις συνθήκες του περιβάλλοντός τους και δυσχεραίνουν τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάστασή τους. 

3. Η έρευνα των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαβίωσης του αρρώστου και η ενημέρωση του θεράποντα ιατρού για τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι είναι δυνατόν να επηρεάζεται η υγιεινή του κατάσταση. 

4. Η προετοιμασία του αρρώστου και των συγγενών του για τη παραδοχή της ασθένειας και της αναγκαιότητας των μέτρων θεραπείας που θα πρέπει να ληφθούν. 

5. Η βοήθεια του αρρώστου για την καλή προσαρμογή του στο Νοσοκομείο

6. Η ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών σε τυχόν ειδικά προβλήματα αρρώστων για την από κοινού αναζήτηση λύσης. 

7. Η διατήρηση ή διαμόρφωση εποικοδομητικής επικοινωνίας με τους συγγενείς του και η προετοιμασία του αρρώστου και του περιβάλλοντός του για την επάνοδό του. 

8. Η επανένταξη του αρρώστου στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν η αποκατάσταση του σε νέο περιβάλλον. 

9. Η οικονομική αντιμετώπιση οικονομικής φύσης προβλημάτων που απασχολούν τους νοσηλευόμενους και γενικά τους εξυπηρετούμενους από το Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας. 

10. Η  κοινωνική αποκατάσταση αρρώστων σε κατάλληλα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων, εγκαταλελειμμένων, ειδικών ξενώνων κ.α.

Στα πλαίσια λοιπόν όλων των παραπάνω αλλά της προσπάθειας καλής  λειτουργίας του νοσοκομείου μας , σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργεί γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας  στο ισόγειο του νοσοκομείου δίπλα στο γραμματεία εξωτερικών ιατρείων.

Κοινωνική Λειτουργός : Παρασκευάκη Αλεξάνδρα
Ώρες Λειτουργίας: 
Δευτέρα έως Παρασκευή 
7:00 πμ - 15:00 μμ

Τηλέφωνο: 28413 43571 

ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΑΘΗΝΑ 15/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3336
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιβεβαιώνει την μορφή ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ του Δημοσίου στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, από το καθήκον της Αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ θα εξαντλήσουν κάθε μορφή δράσης (ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ) ανεξάρτητα από κάθε δικαστική έκβαση. Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που μέσω της δικαστικής οδού επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση της Αξιολόγησης.
Συνεχίζουμε Δυναμικά – Μαζικά – Καθολικά τις δράσεις μας για ακύρωση της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Εμποδίζουμε τις Διοικήσεις με κάθε μέσο να προωθήσουν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Η καθολική μας ενυπόγραφη άρνηση έχει αποτελέσματα.
Παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης.
Η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική (πάνω από 40.000 υπογραφές).
Σε πολλά Νοσοκομεία δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ με καθολική συμμετοχή.
Δεν μας φοβίζουν τα οποιαδήποτε κατασταλτικά μέτρα που θα εφαρμόσουν Κυβέρνηση και Διοικούντες των Νοσοκομείων.

Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ.
 Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ , την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της Απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από το καθήκον της Αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους.
 48ΩΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 22 & ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014.
 Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ ενάντια της κατάπτυστης Αξιολόγησης.
 Την Τετάρτη προκηρύσσουμε 5ωρη Παναττική Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην Συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της Χώρας.

Κατά τη Συγκέντρωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων θα επιστρέψουν στον Υπουργό Υγείας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τα ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ την συμμετοχή μας στην Αξιολόγηση προκηρύσσοντας το σύνολο των μορφών δράσης.
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και δημιουργεί νέα θύματα για τις «ορέξεις» της ΤΡΟΙΚΑΣ (νέες απώλειες μισθών, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου για τον επιμερισμό ποσοστών αξιολόγησης που αναφέρει ότι "με την κλίµακα αξιολόγησης 1 και 6 δεν µπορούν να αξιολογηθούν υπάλληλοι σε ποσοστό 15%"

Αξιολόγηση: Νέες απειλές για πειθαρχικά μέτρα αλλά και νέα παράταση – Τι λέει η εγκύκλιος του ΥΔΜΗΔ, τι απαντά η ΑΔΕΔΥ


Νέες «απειλές» για τους δημοσίους υπαλλήλους που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης εκτοξεύει με σημερινή εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Στην εγκύκλιο του, συνέχεια αντίστοιχης που είχε σταλεί στις αρχές Ιουλίου ο κ. Στεφάνου επικαλείται την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, δίνοντας τρεις ημέρες προθεσμία στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης να εκδώσουν τις αποφάσεις για τον επιμερισμό των ποσοστών που έληγε στα τέλη Ιουνίου και το δεύτερο στάδιο (αυτοαξιολόγηση) που έληγε σήμερα στα τέλη Ιουλίου.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κ. Στεφάνου τονίζει ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει να λάβετε μέριμνα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες δεδομένου ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίκληση άγνοιας ή πλάνης για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης.»

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος που αποστέλλεται στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς των υπουργείων και στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρεωμένων διοικήσεων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη και ως εκ τούτου οι ενέργειες που σχετίζονται με τη διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζονται κανονικά στην περίπτωση που είχαν διακοπεί. Για το λόγο αυτό να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτος στάδιο της διαδικασίας (έκδοση αποφάσεων επιμερισμού προσοστώσεων ανά κλίμακα βαθμολόγησης) εντός τριών ημερών.

Και το δεύτερο στάδιο (αυτοαξιολόγηση) μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενημερώνοντας σχετικά και τους φορείς που εποπτεύονται ή υπάγονται στην αρμοδιότητά σας.

Υπενθυμίζεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει να λάβετε μέριμνα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες δεδομένου ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίκληση άγνοιας ή πλάνης για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης»

ΑΔΕΔΥ: Μνημείο αυθαιρεσίας – Συνεχίζουμε κανονικά την αποχή

Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «έγγραφο – μνημείο αυθαιρεσίας», τονίζοντας ότι «είναι παράνομη και εκβιαστική η επίκληση θεμάτων πειθαρχικού δικαίου κατά το χρόνο μάλιστα που δεν έχει κηρυχθεί εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση». Καταλήγει, δε, λέγοντας πως «και η νέα κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού θα πέσει στο κενό. Η Απεργία – Αποχή από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την αξιολόγηση συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

Με ένα έγγραφο – μνημείο αυθαιρεσίας, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση απειλεί με πειθαρχικές διώξεις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους που «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Υπενθυμίζουμε στο Γενικό Γραμματέα του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. τα εξής:

•               Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων είναι παντελώς έωλη νομικά, δεδομένου ότι οι πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι εκτελεστές ενώ το τεκμήριο της νομιμότητας κάθε απεργίας, κατά την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, εκτείνεται μέχρι την τελεσιδικία της απόφασης.

•               Το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για την απαγόρευση συνέχισης της Απεργίας – Αποχής με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

•               Σε κάθε περίπτωση στη συγκεκριμένη μορφή απεργιακής κινητοποίησης δεν συντρέχει μη εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων – παρακώλυση της υπηρεσίας – ή η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία. Επομένως είναι παράνομη και εκβιαστική η επίκληση θεμάτων πειθαρχικού δικαίου κατά το χρόνο μάλιστα που δεν έχει κηρυχθεί εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση.

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. και με το σημερινό της έγγραφο επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε πανικό μπροστά στην καθολική άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να συνεργήσουν στις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων τους.

Είναι ενδεικτικό ότι υποχρεώνεται σήμερα το Υπουργείο να προχωρήσει στην 3η παράταση των προθεσμιών ευελπιστώντας ότι με εκβιασμούς και απειλές θα «νουθετήσει» το Δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο που συνεχίζει να αγωνίζεται.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που και σήμερα (15/7/2014), ημερομηνία που έληξε η προθεσμία κατάθεσης των Φύλλων Αξιολόγησης, τα παρέδωσαν κατά δεκάδες χιλιάδες στα σωματεία τους στέλνουν σαφή μηνύματα:

Και η νέα κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού θα πέσει στο κενό.

Η Απεργία – Αποχή από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την αξιολόγηση συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Δικαστική απόφαση – κόλαφος για την Κυβέρνηση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόλαφο αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η δικαστική απόφαση για την απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αφορά στη μη συμμετοχή ή σύμπραξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (2395/2014 Μον. Πρωτ. Αθηνών Διαδικασίας Εργατικών Διαφορών) έκρινε νόμιμη τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Δικαστήριο αιτιολογημένα απέρριψε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

1. Το αίτημα για την απαγόρευση συνέχισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα.
2. Το αίτημα για κήρυξη της Απόφασης ως προσωρινά εκτελεστής σχετικά με την ως άνω απαγόρευση.
3. Το αίτημα για την απαγόρευση κάθε μελλοντικής κινητοποίησης με το αυτό ή παρεμφερές αίτημα.

Η απόφαση είναι κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά πρακτική της προσβολής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δηλ. της Τριτοβάθμιας και Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου μάλιστα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, ομολόγησαν ότι η απεργία – αποχή δεν δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα στις Υπηρεσίες, αλλά επειδή έχει ανατρέψει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για τον τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε, αλλά θα προσβάλλουμε στο Εφετείο Αθηνών, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση για την καθιέρωση των μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα.

Όμως το κρίσιμο διακύβευμα της απεργίας-αποχής, η οποία συνεχίζεται και νόμιμα και κανονικά και με την ίδια πάντα μαζική συμμετοχή, είναι ακριβώς ότι κόντρα σε όλες τις προθεσμίες που σαρώθηκαν από τη δικαιολογημένη αντίδραση και συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε Υπηρεσία, μέρα με την μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάργηση του αντισυνταγματικού και αντιυπαλληλικού «εκτρώματος», που υπονομεύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς και το εργασιακό παρόν και μέλλον των εργαζομένων του Δημοσίου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

 Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο – έκτρωμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των Φύλλων αξιολόγησης.

 Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου σε σύσκεψη ενημέρωσης και προγραμματισμού της δράσης μας την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 2:00μμ. 

 Αποφασίζει να διοργανώσει την ημέρα εκδίκασης της έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κινητοποίηση καταγγελίας της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :

(1) Η αγωγή εισάγεται παραδεκτά ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου, για να συζητηθεί • κατά την προκείμενη ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών (άρθρα 22 παρ. 4 εδ. α” του ν. 1264/1982, όπως ισχύει, 663 έως 676 ΚΠολΔ},και είναι εν μέρει νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 23 παρ. 1, 2 του Συντάγματος, 19, 20 παρ. 1, 2 και 21 του ν. 1264/1982, 281 ΑΚ;’68, 70, 125 παρ, 1 εδ. “α” και 176 ΚΠολΔ. Ωστόσο, το κύριο αίτημα -να υποχρεωθεί η εvαγομένη να διακόψει την εξαγγελθείσα απεργία πρέπει ν” απορριφθεί ως νόμω αβάσιμο, ενόψει του ότι το δίκαιο μας δεν αναγνωρίζει γενική αξίωση για πράξη. ή παράλειψη σ” αυτές τις περιπτώσεις, το δε δραστικό μέτρο διακοπής της απεργίας και παράλειψη της στο μέλλον θα έπρεπε να προβλέπεται ρητά, τέτοια, όμως, νομοθετική πρόβλεψη δεν υπάρχει (ΜονΠρΘεσ 2853/2011 αδημ, ΜονΠρΡοδ 45/2012 ΝΟΜΟΣ).

(2) Περαιτέρω, οι υπό κρίση πρόσθετες υπέρ της εvαγόμεvης παρεμβάσεις, αρμόδια και παραδεκτά ασκήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου (άρθρ. 31 παρ. 1 του Κ.Πολ..Δικ) χωρίς τηv προηγούμενη τήρηση προδικασίας {άρθρ. 231 και 656 του Κ.Πολ.Δικ),είναι νόμιμες, στηριζόμενες στις διατάξεις των άρθρων 80, 669 παρ. 2 και 176 του Κ.Πολ.Δικ και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω για να κριθεί αν είναι βάσιμες και από ουσιαστική άποψη. Οι ως άνω αγωγή και πρόσθετες παρεμβάσεις, πρέπει να συνεκδικαστούν, λόγω της μεταξύ τους πρόδηλης συνάφειας (άρθρ. 31παρ. 1 και 246 του Κ.Πολ.Δικ}.

(3) Ομοίως, το έτερο κύριο αγωγικό αίτημα να απαγορευθεί κάθε άλλη αντίστοιχη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση με το ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο, πέραν της αοριστίας του, αφού δεν γίνεται επίκληση ότι έχει ήδη αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του εναγομένου η πραγματοποίηση ανάλογων απεργιακών κινητοποιήσεων και, επομένως, επίκειται μετά βεβαιότητας η πραγματοποίηση τους, καθώς ότι εξ αυτών υφίσταται, με την επίκληση συγκεκριμένων περιστατικών άμεσος κίνδυνος βλάβης του ενάγοντος, είναι απορριπτέο ως μη νόμιμο, καθόσον δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι περιστάσεις και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα τελεί ενδεχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση δε πραγματοποίησης τέτοιας στο μέλλον η ενάγουσα έχει δικαίωμα να την προσβάλει ως παράνομη ή καταχρηστική και να προστατεύσει έτσι τα τυχόν προσβαλλόμεvα δικαιώματα της (βλ. σχετικά ΜοvΠρΑΘ1134/2008, ΜοvΠρΑΘ764/2007, ΜονΠρΑΘ 1936/2006 αδημ., ΜοvΠρΘεσ 3470/2012, ΜονΠpΘεσ 8492/2013 ΝΟΜΟΣ). Μη νόμιμο και απορριπτέο τυγχάνει και το .παρεπόμενο αίτημα κήρυξης της παρούσας προσωρινά εκτελεστής, κατόπιν της απόρριψης των παραπάνω κύριων καταψηφιστικών αιτημάτων, με τα οποία συνέχεται, ως μη νόμιμων.

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4272 με ρυθμίσεις για Μεταμοσχεύσεις, Ψυχική Υγεία, ΕΝΕ, μετακινήσεις, απογευματινά χειρουργεία, επιστημονικό συμβούλιο κ.α.