Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση για το θέμα της ανάθεσης καθηκόντων άλλων ειδικοτήτων στους ηλεκτροτεχνίτες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: Διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Μ. Μακρονικολάκη

Κοινοποίηση:- Υποδιευθυντή υπεύθυνο για την τεχνική υπηρεσία
                       - ΠΟΕΔΗΝ
15/12/14

κύριε διοικητά

Ως γνωστόν στο Νοσοκομείο μας εκτελούν βάρδιες ως ηλεκτροτεχνίτες 4 εργαζόμενοι (3 μόνιμοι, ένας επικουρικός) που εκτελούν κυκλικό ωράριο. Λόγω του μη επαρκή αριθμού έχει συσωρρευθεί μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ημερών ρεπό (71) και κανονικής άδειας (270), δηλαδή περισσότερο από 80 (!!!)  ανά εργαζόμενο.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με η λήξη της θητείας του επικουρικού τον προσεχή Απρίλιο.

Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να βρεθεί λύση ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να λάβουν τις οφειλόμενες ημέρες άδειας και ρεπό που είναι κατ΄αναλογία ο μεγαλύτερος αριθμός οφειλόμενων ημερών ανά εργαζόμενο στο Νοσοκομείο μας.

 Όμως βλέπουμε ότι αντί να γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, η διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας αναθέτει στους ηλεκτροτεχνίτες και νέα καθήκοντα από άλλες ειδικότητες της τεχνικής υπηρεσίας (ιατρικά αέρια, θέρμανση), και μάλιστα εγγράφως και με συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας με τους ηλεκτροτεχνίτες σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη περί των συγκεκριμένων εργασιών.

Όπως καταλαβαίνετε, για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά και με ασφάλεια το Νοσοκομείο στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 3 χρόνια, χρειάζεται  καλή συνεργασία και κατανόηση μεταξύ των διοικούντων και των εργαζομένων.
 Θεωρούμε ότι υπάρχουν τα περιθώρια έτσι ώστε κάθε ειδικότητα της τεχνικής υπηρεσίας να καλύπτει το μέγιστο δυνατό αριθμό κυκλικών ωραρίων και ταυτόχρονα να υπάρχει συνεργασία για τη δυνατότητα  κάλυψης των εργασιών που  θα μένουν σε ωράρια που δεν μπορεί να καλύψει κάθε ειδικότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή και για να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ομαλότητα στις σχέσεις της διοίκησης της τεχνικής υπηρεσίας με τους εργαζόμενους, ζητούμε να γίνει σχετική σύσκεψη (στην οποία να είναι παρόντες και εκπρόσωποι του συλλόγου) έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος            η Γραμματέας

Γιώργος Μανουσάκης     Πόπη Κιτοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου