Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

H λύση για την παιδιατρική, όλοι την Πέμπτη στο νοσοκομείο της πόλης


Το αργότερο έως  το μεσημέρι της Τετάρτης ή της Πέμπτης θα έχει λήξει το θέμα της απόσπασης του γιατρού από την Ικαρία προς την παιδιατρική Κλινική του Αγίου Νικολάου όπως δήλωσε χθες το πρωί στην επιτροπή των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Αγίου Νικολάου ο διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης.

Οι γονείς μετά την ομόφωνη απόφαση που είχαν πάρει στην συγκέντρωση τους που είχε γίνει την προηγούμενη Παρασκευή στο 4ο Δημοτικό σχολείο πήγαν στο Ηράκλειο και συνάντησαν τον κ. Γρηγοράκη ώστε να του εκθέσουν την ανάγκη την συνεχούς στήριξης με μόνιμο γιατρό στην παιδιατρική κλινική του Αγίου Νικολάου.

Ο ίδιος είχε ήδη μιλήσει τόσο με τον συγκεκριμένο γιατρό που βρίσκεται τούτες τις μέρες στην Αθήνα όσο και με τον υφυπουργό εργασίας και βουλευτή του νομού Γιάννης Πλακιωτάκη, αλλά και με τα στελέχη του Υπουργείο υ υγείας ώστε το θέμα της μετάταξης του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου άμεσα να κλείσει και να μετακινηθεί εν συνεχεία με απόσπαση στο  Άγιο Νικόλαο. «Η συμφωνία που έχω κάνει μαζί του είναι να καλύψει τα κενά των εφημεριών στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μέχρι να βρεθεί νέος γιατρός που θα προσληφτεί για να καλύψει τα κενά, ακόμα και αν ο χρειαστεί περισσότερο διάστημα από τους έξι μήνες που έχει διάρκειας η απόσπαση του. Θα έρθει με το καλό και δεν θα  κάτσει ούτε λεπτό στο Βενιζέλειο αλλά αμέσως θα  έρθει στον Αγιο Νικόλαο.» είπε.


Ο ίδιος δε μιλώντας και στους δημοσιογράφους για το θέμα κάνει έκκληση εάν υπάρχει κάπου παιδίατρος   να κάνει τα χαρτιά του και να καλύψει την θέση του επικουρικού που έχει βγει άγονη. «Η θέση αυτή είναι σε ισχύ και πραγματικά έχω κάνει τα πάντα ώστε να βρεθεί γιατρός να την καλύψει με τις διαδικασίες να είναι άμεσες αρκεί να βρεθεί κάποιος.» είπε ακόμα. Στην αγωνία τόσο των γονέων όσο και του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΓΝΑΝ που συνόδεψε τους γονείς  για το επόμενο διάστημα ο κ. Γρηγοράκης είπε ότι κάτι δεν αλλάξει σε ότι αφορά την επόμενη πολιτική περίοδο στην χώρα όπου το άρωμα των εκλογών είναι έντονο, μέσα στους γιατρούς τους μόνιμους που θα προσληφθούν σε όλη την χώρα, περίπου 1500 στην Κρήτη θα έρθουν 120 και μια θέση είναι σίγουρη αυτή του παιδιάτρου στο ΓΝΑΝ με τον ίδιο να σκέπτεται και το ενδεχόμενο οι θέσεις τελικά να είναι για 2 γιατρούς.

Η εξέλιξη εν μέρη ικανοποίησε τους γονείς από την στιγμή που αν όλα πάνε καλά τότε δεν θα κλείσει η παιδιατρική τόσες μέρες μέσα στον Δεκέμβριο.

Σε ότι αφορά τις δράσεις που έχουν αποφασίσει, οι γονείς καλούν τους γονείς της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου μαζί με τα απιδιά τους αύριο ρο μεσημέρι 18 Δεκεμβρίου μετά τις 12 για να ζωγραφίσουν όλοι μαζί για την υγεία στο προαύλιο του ΓΝΑΝ, δίπλα στην παιδιατρική.

Εκεί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και μια μεγάλη αγκαλιά όλοι μαζί γύρω από το κτήριο ώστε να φανεί η  αγάπη τους για την παιδιατρική κλινική και η αγωνία τους ώστε να μην κλείσει ποτέ ξανά ούτε για μέρα

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου