Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η με τους νοσηλευτές ή με τη μνημονιακή συγκυβέρνηση


Τις τελευταίες μέρες αντιπροσωπείες από οργανώσεις που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του νοσηλευτικού κλάδου (ΕΝΕ - ΠΑΣΟΝΟΠ) επιχειρούν να αποκτήσουν «νομιμοποίηση» μέσα από συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της συγκυβέρνησης.

Η αδυναμία να τύχουν της αποδοχής από το σώμα του νοσηλευτικού κλάδου αλλά και η στήριξη που παρείχαν και παρέχουν στη μνημονιακή συγκυβέρνηση τους οδηγεί σε αυτές τις συναντήσεις, επιζητώντας χέρι βοηθείας από τα κυβερνητικά στελέχη.

Οι συναντήσεις μάλιστα με υπουργούς γίνονται ανάλογα με την πρόσδεση που έχει η κάθε οργάνωση με τα αντίστοιχα κόμματα του μνημονιακού τόξου προκειμένου να «πουλήσουν» τις «διαβεβαιώσεις» στο νοσηλευτικό κλάδο.

Στις συναντήσεις αυτές, η ηγεσία αυτών των οργανώσεων αντί να καταγγείλει την πολιτική της συγκυβέρνησης, που έχει καρατομήσει με τις μνημονιακές της επιλογές τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου και επιπλέον έχει εκτινάξει την ανεργία των νοσηλευτών στα ύψη, με την απουσία προσλήψεων στην υγεία φαίνεται ότι «συζητούν» με τους κυβερνητικούς φίλους τους επιμέρους θέματα προκειμένου να τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Ταυτόχρονα οι σταθεροί «συνεταίροι» της συγκυβέρνησης διεκδικούν να λάβουν κάποιες υποσχέσεις, ίσως και κάποια ψίχουλα, προκειμένου να διασωθούν και να συγκαλύψουν την απαξίωση που εισπράττουν από το νοσηλευτικό κλάδο. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παίρνουν από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εντελώς αντικρουόμενες διαβεβαιώσεις, οι οποίες όμως χρησιμοποιούνται για να «χαϊδέψουν αυτιά» ανάλογα με τις κατηγορίες εργαζομένων που «απευθύνονται».

Ο νοσηλευτικός κλάδος όμως δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Έχει νιώσει στο πετσί του τις πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την τρόικα.

Αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και της συγκυβέρνησης που τα υλοποιεί. Διεκδικεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία πίσω τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Αντιστέκεται στις νέες περικοπές που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση στους μισθούς όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και την υγεία, ανεξάρτητα κατηγορίας εκπαίδευσης και διεκδικεί ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και ωρομίσθιο. Διεκδικεί προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων και δεν τον ξεγελούν το δουλεμπόριο των ωφελούμενων μέσω των 5μηνων.

Τέλος τις «συναντήσεις» ο νοσηλευτικός κλάδος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την συγκυβέρνηση τις έχει κάνει μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν προηγηθεί ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και θα τις συνεχίσει μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 27 Νοέμβρη. Γι αυτό και δεν δίνει και καμία νομιμοποίηση στους «συνεταίρους» της συγκυβέρνησης που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του κλάδου.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου