Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση σε κάποιες από τις κατηγορίες εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ που ακούστηκαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Χθες Τρίτη 21/10/14 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην αίθουσα εκδηλώσεων ενημέρωση από το υπό σύσταση Σύλλογο Νοσηλευτών ΔΕ Κρήτης και από την υπό σύσταση  Πανελλήνια  Ομοσπονδία Νοσηλευτών ΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης -πέρα των άλλων απαξιωτικών για την ΠΟΕΔΗΝ- ακούστηκε το επιχείρημα ότι η ΠΟΕΔΗΝ δεν οργανώνει μαζικούς αγώνες αφού κάνει πορείες των 100 ατόμων.

Επειδή για να λέγεται κάτι τέτοιο μοναδική πηγή ενημέρωσης θα πρέπει να αποτελούν τα tweets του πρώην υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη,  δημοσιεύουμε προς ενημέρωση των συναδέλφων φωτογραφίες από κινητοποιήσεις και πορείες της ΠΟΕΔΗΝ τα τελευταία 3 χρόνια στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες εργαζομένων στα Νοσοκομεία:

04.10.2012 : Πάνω από 1.000 Υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας 


14.05.2014:   Δυναμική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ
31/1/2013: πορεία κατά την 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΠΟΕΔΗΝ
31/1/2013: συγκέντρωση κατά την 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΠΟΕΔΗΝ


24ωρη Απεργία για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας (όσα έχουν αποφασίσει) και 4ωρη Στάση Εργασίας για το Λεκανοπέδιο στις 29.11.13 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

24ωρη Απεργία για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας (όσα έχουν αποφασίσει) και 4ωρη Στάση Εργασίας για το Λεκανοπέδιο στις 29.11.13 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

24/7/2013:Πανελλαδική απεργία ΠΟΕΔΗΝ
07.06.2013 :  24ωρη  Πανελλαδική Απεργία των Υγειονομικών
Ακόμη ακούστηκε το επιχείρημα ότι έχουν αποχωρήσει από την ΠΟΕΔΗΝ οι νοσηλευτές ΤΕ, θα αποχωρήσουν οι νοσηλευτές ΔΕ και στο τέλος θα μείνουν μόνο οι τηλεφωνητές και οι οδηγοί.
 Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση το 95% και πλέον των εργαζόμενων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας συντονίστηκαν με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, γυρνώντας την πλάτη σε όσους τους προέτρεπαν να συμπληρώσουν τα φύλλα. 
Με τη βοήθεια και την ενημέρωση των μελών του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ έγιναν μαζικές συνελεύσεις στους συλλόγους εργαζομένων όλης της χώρας και επετεύχθη να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της δικομματικής κυβέρνησης. Η ΠΟΕΔΗΝ απέδειξε ότι τουλάχιστον στα δύσκολα έχει τη δυνατότητα να συνενώσει όλους τους κλάδους των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και να οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες που να φέρουν νίκες και ανατροπές ενάντια στην  εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Αυτό μάλλον ενόχλησε κάποιους...

Δείτε φωτογραφίες από μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις  που έγιναν για την αξιολόγηση από σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία:

συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομμοτηνής για την αξιολόγηση 24-5-14

συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ  για την αξιολόγηση 
ΠΑΓΝΗ: Κινητοποίηση του σωματείου ενάντια στην αξιολόγηση

Επίσης, επειδή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ακούστηκε ότι η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει να κοπεί τμήμα από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν οι νοσηλευτές για να δοθεί το επίδομα και τους διοικητικούς υπαλλήλους, δημοσιεύουμε την πρόσφατη πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ για επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει εκτός από τους νοσηλευτές που βρίσκονται ήδη στην α κατηγορία, να προστεθούν και κάποια άλλα επαγγέλματα, ενώ προτείνει οι διοικητικοί να ενταχθούν στη β κατηγορία. 
Πουθενά δεν προτείνεται να κοπεί τμήμα του επιδόματος των νοσηλευτικού προσωπικού για να δοθεί σε άλλους εργαζόμενους.

ΑΘΗΝΑ 17/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3334
ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Μ.ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
Με το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α'/11.2.2014) από 11.2.2014 είναι εκ νέου ενεργή έξι μήνες η εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων καθορισμού Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 15 παρ.1 του Ν.4024/2011.
Η εν λόγω διάταξη προβλέπει την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού (Υγείας εν προκειμένου).
Υπάρχουν εκκρεμότητες σε κλάδους εργαζομένων που αποδεδειγμένα ασκούν Επικίνδυνες και Ανθυγιεινές Εργασίας που πρέπει να προαχθούν κατηγορία (από την Β'στην Α') ή να συμπεριληφθούν ή να διευκρινιστούν μετά τις θολές απαντήσεις του Γ.Λ.Κ. σε ερωτήματα Νοσοκομείων.
Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει τροποποίηση και συμπλήρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθαρισμός Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/τευχ.Α/27.10.2011) αρ. φύλλου 465/24.2.2012 με τα εξής:

• Στην Α' κατηγορία να ενταχθούν συμπληρωματικά και να διευκρινιστούν ότι ανήκουν:
α) Όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν στην Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας
β) Τα λοιπά επαγγέλματα του Τμήματος Επιστασίας που εξαιρέθηκαν
με την ισχύουσα Κ.Υ.Α.
γ) Το προσωπικό ασφαλείας
δ) Το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας που τα Επαγγέλματά τους χαρακτηρίστηκαν Βαρέα και Ανθυγιεινά με βάση την Υπουργική Απόφαση υπ' αριθμ.Φ10221/οικ.26816/929/30.11.2011 (ΦΕΚ2778/τευχ.Β΄/2.12.2011)

• Στην κατηγορία Β' να ενταχθούν συμπληρωματικά και να διευκρινιστούν ότι ανήκουν:
α) Όλα τα λοιπά επαγγέλματα της Τεχνικής υπηρεσίας που δεν εντάσσονται στην Α΄ κατηγορία
β) Το σύνολο του Διοικητικού Προσωπικού των Νοσοκομείων και όλο το υπόλοιπο Προσωπικού που δεν συμπεριλαμβάνεται στην Α' κατηγορία.
Εξάλλου το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που αντικατέστησε το Νοσοκομειακό Επίδομα που χορηγούνταν στο σύνολο του προσωπικού σε δύο κατηγορίες έως 31-10-2011 (Α΄ κατηγορία 279€, Β' κατηγορία 255€).
Οι Υπάλληλοι δικαιούνται το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των καθηκόντων που ασκούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, ανεξαρτήτως της οργανικής θέσης που κατέχουν.
Διπλασιασμός του Επιδόματος της Α' και Β' κατηγορίας.
Στην παρ. 1 υποπαρ. (α) να συμπληρωθεί στους φορείς, το ΕΚΕΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου