Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να αρρωστήσουν τα παιδιά στον 'Αγιο Νικόλαο το επόμενο τετραήμερο


Για μια ακόμη φορά κλείνει η παιδιατρική κλινική του Αγίου Νικολάου από το μεσημέρι σήμερα μέχρι και την Τετάρτη το πρωί  που θα λειτουργήσει όμως μόνο ως εξωτερικό ιατρείο, όπως και την Πέμπτη μιας και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρικού  προσωπικού.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιώργος Μανουσάκης  η παιδιατρική έχει μείνει μόνο με έναν παιδίατρο και δύο "δανεικούς" όπως χαρακτηριστικά είπε που έρχονται από το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου και από την Νεάπολη ωστόσο και πάλι μένουν επτά εφημερίες κενές με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται τα ίδια αλλά και οι γονείς τους.

"Πολλές φορές πρέπει να μετακινηθούν είτε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας είτε στο Ηράκλειο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μανουσάκης.
Σήμερα μάλιστα δυο παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική αν δεν παρουσιάσει καλυτέρευση η υγεία τους για να πάρουν εξιτήριο , θα αναγκαστούν αν χρειαστούν επιπλέον νοσηλεία να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο.Επιπλέον αν τύχει κάποιο έκτακτο περιστατικό δεν θα μπορεί να νοσηλευτεί λόγω της έλλειψης του προσωπικού  όπως ο κ.Μανουσάκης επισημαίνει.
Να τονιστεί ότι  η παιδιατρική κλινική  θα ξεκινήσει να εφημερεύει και πάλι  από την ερχόμενη Παρασκευή .Ωστόσο πρόβλημα αν δεν καλυφθεί η θέση μέχρι τότε  με επικουρικό γιατρό θα δημιουργηθεί και πάλι μετά τις 20 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι είναι ανάλογο πρόβλημα παρουσιάστηκε και πάλι την Περασμένη Παρασκευή αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου  Αντώνης Ζερβός όσο και ο πρόεδρους του συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιώργος Μανουσάκης απέστειλαν επιστολή προς τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη με την οποία τον ενημέρωναν για τα προβλήματα λειτουργίας της παιδιατρικής και του ζητούσαν  να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες ώστε να βρεθεί άµεση λύση για τη στελέχωση της.

Όπως επεσήμαναν «Το πρόβληµα είναι πολύ σοβαρό, αφού η Παιδιατρική είναι µία κλινική κρίσιµη για τον πληθυσµό της περιοχής, ενώ η εφηµερία παιδιάτρου είναι απαραίτητη και για τη διεξαγωγή τοκετών από τη Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, η οποία έχει πολύ µεγάλο αριθµό γεννήσεων (630 ετησίως) και επωµίζεται σχεδόν όλο το βάρος των τοκετών του νοµού Λασιθίου εξυπηρετώντας ακόµα και γυναίκες από το νοµό Ηρακλείου.

Η λύση της εναλλάξ εφηµερίας της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου µε αυτή του Νοσοκοµείου της Ιεράπετρας σε καµιά περίπτωση δεν µπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσµού της περιοχής µας, αλλά κυρίως δεν µπορεί να καλύψει και τη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και δεν θα πρέπει ούτε καν να συζητείται και να προτείνεται.

Είναι ζήτηµα άµεσης προτεραιότητας για την κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών της περιοχής µας αλλά και για την κάλυψη των τοκετών όλων του νοµού, να βρεθεί άµεσα λύση στο ζήτηµα της συνεχούς εφηµέρευσης της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολαόυ, έτσι ώστε στο επόµενο διάστηµα να µην υπάρξει ούτε µία µέρα µε την Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κλειστή.» ανέφεραν χαρακτηριστικά  στην επιστολή τους.

Ελένη Στάθογλου

Πηγή: http://www.ekriti.gr/article/giati-den-prepei-na-arrostisoyn-ta-paidia-ston-agio-nikolao-epomeno-tetraimero#ixzz3HMErkPrO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου