Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ευχαριστήριο για τη συγκέντρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2-4 Άγιος Νικόλαος
Τηλ. 2841343440, 2841026604

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής 10/10 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έδωσε ένα σαφές μήνυμα στήριξης του ΓΝΑΝ από τους πολίτες του Μεραμπέλλου και έκανε ξεκάθαρη την απαίτηση όλων να στηριχθεί το Νοσοκομείο με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους ώστε να πετύχει στο ρόλο του ως Κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.
Αναμφισβήτητα καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία της συγκέντρωσης ήταν και είναι η αγωνία των πολιτών  για το θέμα του Νοσοκομείο, αγωνία που έχει ενταθεί με τις πρόσφατες εξελίξεις (μετακινήσεις ιατρών, πρόταση για ένταξη στη γ ζώνη εφημέρευσης, συνεχής αποδυνάμωση του προσωπικού κα).

Όμως πέρα από αυτό τον παράγοντα υπήρξαν πολλοί συμπολίτες μας και φορείς που δούλεψαν για να πετύχει η εκδήλωση και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.

Πρώτ΄από όλα, ευχαριστούμε το Δήμο Αγίου Νικολάου, το δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου που αποδέχθηκαν την πρόταση μας και στήριξαν ουσιαστικά τη συγκέντρωση. Το δημοτικό συμβούλιο μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση σε πολιτισμένο κλίμα, με πολύ διάλογο και ανταλλαγή απόψεων έλαβε την Παρασκευή 3/10 ομόφωνη απόφαση για τα θέματα του Νοσοκομείου, στην οποία περιλαμβανόταν η στήριξη της συγκέντρωση της Παρασκευής 10/10. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις έδειξαν σοβαρότητα και ωριμότητα και βοήθησαν η κάθε μια με το δικό της τρόπο και σκεπτικό.
Ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο να πετύχει η συγκέντρωση αφού από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό ήταν αυτό. Είχαμε μία άψογη συνεργασία και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί. Ένα μεγάλο τμήμα της προετοιμασίας (ίσως και το μεγαλύτερο) έγινε από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

 Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκίνη, το δημοτικό σύμβουλο κ Ν. Μουδατσάκη, όπως επίσης και τους εργάτες του Δήμου. Επίσης ευχαριστούμε τους δημοτικούς συμβούλους και του προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που φρόντισαν για την ενημέρωση των κατοίκων και για τη μεταφορά τους στη συγκέντρωση. Ευχαριστούμε επίσης και το ΚΤΕΛ Λασιθίου Ηρακλείου που βοήθησε στη μεταφορά κατοίκων χωριών προς τον Άγιο Νικόλαο
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην τοπική εφημερίδα Ανατολή που προέβαλε τη σημασία της συγκέντρωσης ενώ δημοσίευσε αφιλοκερδώς την αφίσα της εκδήλωσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας όλη την εβδομάδα.
Ευχαριστούμε την κυρία Όλγα Δρακάκη και τον κύριο Χρήστο Ευαγγελινάκη που δημιούργησαν εθελοντικά το ραδιοφωνικό σποτ για τη συγκέντρωση το οποίο παίχτηκε για αρκετές ημέρες αφιλοκερδώς από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΛΑΤΩ FMκαι 104.4 τους οποίους επίσης ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΡΗΤΗ tv (εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ) και ΤΕLE ΚΡΗΤΗκαι τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Κρήτη, Ηράκλειο 9.84, ΛΑΤΩ FMκαι 104.4  που παραχώρησαν χρόνο στις  δημοσιογραφικές εκπομπές τους για την προβολή της συγκέντρωσης,.
Ευχαριστούμε το Θάνο Κορομπύλια και το Μιχάλη Βασιλάκη που βοήθησαν μέσα από τα ιστολόγια τους να προβληθεί η συγκέντρωση στο διαδίκτυο και στο facebook, όπως επίσης ευχαριστούμε και πολλές ειδησεογραφικές  ιστοσελίδες της Κρήτης και του Λασιθίου.

Ευχαριστούμε όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής που δέχθηκαν ευχαρίστως να βοηθήσουν στην προβολή της συγκέντρωσης αναρτώντας τις σχετικές αφίσες στις βιτρίνες και σε άλλα σημεία των καταστημάτων τους.
Ευχαριστούμε τις διοικήσεις  του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου και άλλων συνδικαλιστικών σωματείων και ενώσεων που κήρυξαν στάσεις εργασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα και κάλεσαν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση..
Ευχαριστούμε το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, την Ν.Ε. Λασιθίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και τον Εμπορικό Σύλλογο ΑΓ. Νικολάου που στήριξαν την εκδήλωση, και ειδικά ο εμπορικός σύλλογος Αγ. Νικολάου κάλεσε τα μέλη του να κλείσουν τα μαγαζιά και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και  ευχαριστούμε όσους καταστηματάρχες  ανταποκρίθηκαν σε αυτή την παράκληση και έκλεισαν τα καταστήματα τους την ώρα της συγκέντρωσης.Ευχαριστούμε επίσης και τον εμπορικό σύλλογο Νεάπολης για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση

Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου μας  που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλη την εβδομάδα  για να πετύχει η συγκέντρωση ενώ ταυτόχρονα είχαν και τις βάρδιες στο Νοσοκομείο σε κυκλικό ωράριο και τις τρέχουσες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το σεβασμιότατο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο που με το λόγο του μίλησε στις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση και έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του Νοσοκομείου μας.

Ευχαριστούμε το πλήθος φορέων, συλλόγων, τοπικών συμβουλίων, πολιτικών οργανώσεων που εξέδωσαν ψηφίσματα για τη στήριξη του Νοσοκομείου και για τη συγκέντρωση, όπως επίσης και την Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου. Ευχαριστούμε τον αντιπεριφεριάρχη κ. Μαν. Κλώντζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μ. Θραψανιώτη που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές που συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμούς, όπως ευχαριστούμε και το μεραμπελλιώτη λαογράφο Μιχάλη ΧουρδάκηΝίσπιτα για τους εμπνευσμένους στοίχους που μας χάρισε στο τέλος της συγκέντρωσης.

Και βέβαια, κύρια και σημαντικά ευχαριστούμε τους εκατοντάδες πολίτες από κάθε μεριά του Μεραμπέλλου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στον Άγιο Νικόλαο. Η συμμετοχή όλων σας είναι η πιο σημαντική εγγύηση για το ότι το Νοσοκομείο μας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί, να στελεχωθεί σωστά και να παίξει με επιτυχία το ρόλο του ως Κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.
Εμείς σαν εργαζόμενοι εκτός από την καθημερινή προσπάθεια για να κρατήσουμε όρθιο ότι έχει απομείνει από το  σύστημα υγείας  , με προσωπικό και οικογενειακό κόστος και με κουτσουρεμένες αποδοχές, δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Όταν οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν , σε κάθε εργασιακό χώρο ,  ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μπουν μπροστά διεκδικώντας τα δικαιώματα τους σαν πολίτες και εργαζόμενοι , τότε έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα κοινωνικής αλλαγής.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος                        η Γραμματέας
Γ. Μανουσάκης                       Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου