Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

104fm.gr: Η σύσκεψη για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


Με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στους καιρούς του μνημονίου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συρρικνώνοντας το πολύ,

με αποτέλεσμα πολλές από τις υποδομές και εγκαταστάσεις του να υπολειτουργούν, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/9), σύσκεψη που προκάλεσε ο σύλλογος εργαζομένων, με καλεσμένους, τον διοικητή των νοσοκομείων του νομού Μανώλη Μακρονικολάκη, τους Δημάρχους Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων. Τη σύσκεψη παρακολούθησαν και πολλοί γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συνολική λειτουργία των νοσοκομείων του νομού και τα θέματα που έχουν ανακύψει με τα πήγαιν” έλα των γιατρών που επιβάλει η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει. Και το νοσοκομείο Ιεράπετρας υπολειτουργεί και το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όντας το κεντρικό υποφέρει, στέλνοντας καμιά φορά στο Ηράκλειο ασθενείς, δι” ασήμαντον αφορμήν.


Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ακριβώς λόγω του ρόλου και των υποδομών που διαθέτει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, θα πρέπει να λειτουργούν κάποιες βασικές κλινικές: π.χ. δε νοείται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς συνεχή δυνατότητα χειρουργείου.

Αποφασίστηκε να προκληθεί μια γενικότερη σύσκεψη σε επίπεδο νομού, την οποία ανέλαβαν να διοργανώσουν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, με καλεσμένους, φορείς, πολιτικά πρόσωπα, τους συλλόγους εργαζομένων των νοσοκομείων, για να υπάρξει εκείνη η συνεννόηση που θα κρατήσει ζωντανές τις δομές υγείας στο Λασίθι. Μέχρι τότε, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, θα ζητήσει από τον επικεφαλής της Υ.Π.Ε. Κρήτης να μην υπογράψει μετακίνηση γιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου