Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσκληση από τον Άγιο Βασίλη


Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για να μοιράσει δώρα στα παιδιά των εργαζομένων που ήταν καλά το χρόνο που πέρασε και να τους ευχηθεί για το νέο έτος.

Kαλούμε τα παιδιά όλων των εργαζομένων στου Νοσοκομείου Αγ Νικολάου να έρθουν  στην αίθουσα του πρώτου ορόφου για να δουν τον Άγιο Βασίλη, να πάρουν τα δώρα τους  και να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Τενεκεδούπολη».

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ιατρομουσική εκδήλωση με θέμα «Η φυματίωση στο ρεμπέτικο τραγούδι» την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30 στο κινηματοθέατρο REX


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30 στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο, σε μια ιατρομουσική εκδήλωση που οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου μαζί με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου με θέμα «Η φυματίωση στο ρεμπέτικο τραγούδι».

Ομιλητής: Δρ. Δρακωνάκης Γεώργιος, Πνευμονολόγος

Παίζουν οι μουσικοί: Άκης Πιτσάνης, Άρης Ζουριδάκης, Αλεξία Κατσανεβάκη

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το ΔΣ του Συλλ. Εργαζ. ΓΝΑΝ για την αιφνίδια απώλεια του ιατρού Γ. Κομνηνού

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μετά τη γνωστοποίηση της αιφνίδιας απώλειας του ιατρού του Νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης "Διαλυνάκειο" Γιάννη Κομνηνού συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκευή 27/12/13 και αποφάσισε τα παρακάτω:
1)Να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους συναδέλφους του Γ. Κομνηνού.
2)Να παραστεί με αντιπροσωπία στην κηδεία του
3)Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 50 Ε στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αγ. Νικολάου στη μνήμη του Γ. Κομνηνού
4)Να δημοσιοποιήσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Για το ΔΣ
ο πρόεδρος η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Π. Κιτοπούλου

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΑΔΩΝΗ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ


Την παραδειγματική τιμωρία του συλληφθέντα πρόεδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι διορίστηκε πρόεδρος από το ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού και όχι από την κυβέρνηση. «Το ίδρυμα επέλεξε το κύριο Τομπούλογλου, εγώ δεν είχα καμία ανάμιξη με τον διορισμό του ούτε και ο προκάτοχός μου», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση αλλαγή του και παραίτησή του. «Από δω και μπρος θα συζητήσουμε πώς θα έχει η κυβέρνηση άμεση ανάμιξη στη τοποθέτηση του διοικητή».
Να το ξεκαθαρίσουμε λίγο γιατί μας μπερδεύει ο κ. υπουργός. Στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας με τα δημόσια νοσοκομεία που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (εδώ) εμφανίζεται στην 20η θέση το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΩΝ  “Π. & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Σε αυτό δεν ήταν διοικητής ο Χάρης Τομπούλογλου; Πώς γίνεται, λοιπόν, ο διοικητής ενός δημόσιου νοσοκομείου να μη διορίζεται από την κυβέρνηση, αλλά από άλλον;
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Στη «Διαύγεια» βρίσκεται αναρτημένη από τις 10/4/ 2012 κοινή υπουργική απόφαση (εδώ) με θέμα ««Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΠΑΝ. ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» σύμφωνα με την οποία «Το Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», που υπάγεται στις διατάξεις του ΝΔ 2592/1953 «Περί οργανώσεως της Ιατρικής Αντίληψης» (ΦΕΚ 254/Α), σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81/Α ́), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το οποίο υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και διέπεται από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, φέρει την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
Επίσης στο αντίστοιχο ΦΕΚ, αναφέρεται στο άρθρο 17 «ΕΣΟΔΑ
Τα έσοδα του Νοσοκομείου είναι:
1.Οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
2.Οι εισπράξεις από νοσήλια, εξέταστρα και λοιπές αμοιβές για παροχή
υπηρεσιών
3.Οι πρόσοδοι από την ίδια αυτού περιουσία.
4.Τα έσοδα από δωρεές, κληροδοτήματα, εκποιήσεις περιουσιακών
στοιχείων.
5. Κάθε άλλο έσοδο που προκύπτει από τις αρμοδιότητές του
Στο μήνυμα του προέδρου του νοσοκομείου, Χάρη Τομπούλογλου, που ακόμη υπάρχει στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου (εδώ) αναφέρεται «Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Χρέος μας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας σε ΟΛΑ τα παιδιά αδιακρίτως με ευαισθησία, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και ευγένεια. Το χρέος μας αυτό όποιες κι αν είναι οι ελλείψεις ή οι ατέλειές μας δε συμβιβάζεται.Αναγνωρίζουμε ότι στο έργο μας αρωγοί εκτός από την πολιτεία είναι οι εθελοντές, χορηγοί, δωρητές του Νοσοκομείου προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας».
Όλα δημόσια, λοιπόν, αλλά κατά τα λοιπά η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή στο διορισμό του Χάρη Τομπούλογλου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου. Μα είναι δυνατόν; Σύμφωνα με τη λογική του κ. Υπουργού, σαφώς και είναι καθώς ο κ. Τομπούλογλου εκλέχθηκε από το «Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος». Επειδή όμως τελείωσε η τρελίτσα, στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να δείτε ποιος διόρισε τα μέλη του Δ.Σ. που εξέλεξαν τον Χάρη Τομπούλογλου.


Η κυβέρνηση, λοιπόν, ξεκάθαρα διορίζει τα μέλη του Δ.Σ. και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Τελείωσε πλέον το παιχνιδάκι της μη ευθύνης και γι’ αυτό το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες!
Για την ιστορία και μόνο, τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος που εξέλεξαν τον Χάρη Τομπούλογλου μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Για το τέλος το καλύτερο! Σχετικά με το «επιχείρημα» που κυκλοφορούν οι προσκείμενες στην κυβέρνηση ιστοσελίδες, ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δε διορίστηκε από την κυβέρνηση μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, αλλά από το πρωτοδικείο, η αλήθεια είναι η εξής: 
Ο Τομπούλογλου ορίστηκε ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από πρόταση της Διεύθυνσηςτου Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων. Και ιδού το κερασάκι: Το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων υπάγεται… στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και διορίζει τα μέλη του.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σε ένα ζεστό και φιλικό προς τα παιδιά χώρο μεταμοφώρθηκε το εσωτερικό της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από το προσωπικό της

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο από δεκάδες κουκλάκια που δώρισε κάποιος επισκέπτης στην κλινική

Ένα χειροποίητο ...μπισκοτόσπιτο που έφτιαξε νοσηλεύτρια της κλινικής

Οι ζωγραφιές με τα στρουμφάκια είναι δημιούργημα νοσηλεύτριας της παιδιατρικής κλινικής με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες




Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας καταγγέλλει τη συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση της εργαστηριακής Ιατρικής προκειμένου να παραδοθεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους


Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας καταγγέλλει τη συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση της εργαστηριακής Ιατρικής, προκειμένου να παραδοθεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τη συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση της εργαστηριακής Ιατρικής, προκειμένου να παραδοθεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κατήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Πρόκειται, όπως τονίστηκε, για μια διαδικασία που εξελίσσεται μεν από χρόνια, επιταχύνεται όμως από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αγνοώντας τις βαριές συνέπειες που θα έχει για το σύστημα Υγείας της χώρας, για τους επιστήμονες που μετέχουν σ’ αυτό και, ιδίως, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια των ασθενών.

Τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις της ΠΕΙΒ παρουσίασαν η Πρόεδρος Χρυσούλα Νικολάου, η Ειδική Γραμματέας Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ Πλάτων Δήμου και ο Πρόεδρος των βιοπαθολόγων ελευθέρων επαγγελματιών Σπύρος Κραμποβίτης, οι οποίοι επισήμαναν ότι η πολιτική αυτή επιλογή αφορά τόσο τα νοσοκομειακά εργαστήρια, όσο και εκείνα των ιατρών ελευθέρων επαγγελματιών. 

Ήδη, στα νοσοκομεία, η διαδικασία προμήθειας αναλωσίμων και αντιδραστηρίων, όπως εφαρμόζεται, και οι ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν τα εργαστήρια σε αδυναμία να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, αποτελεί κοινό μυστικό η πρόθεση του υπουργείου να μεταφέρει τις περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργούνται σ’ αυτά, εκτός των επειγόντων περιστατικών, στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μια τέτοια εξέλιξη, που σύμφωνα με σχετικές μελέτες δεν είναι καν οικονομικότερη, θα καταργούσε την αναγκαία για την ορθή διάγνωση συνεργασία εργαστηριακών και κλινικών γιατρών, και θα δημιουργούσε πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια των δειγμάτων, για την ποιότητα των αποτελεσμάτων και για περαιτέρω αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Θα οδηγούσε, δε, σε αδυναμία εκπαίδευσης νέων εργαστηριακών γιατρών. 

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά εργαστήρια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή μονοπρόσωπες επιχειρήσεις, τα υπερβολικά κριτήρια για την αδειοδότηση και λειτουργία τους, η μη απόδοση των οφειλών του Δημοσίου που διογκώνονται, τα παρωχημένα τιμολόγια των εξετάσεων και το σύστημα του claw-back, τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή, την ασφυξία και την οριστική παύση εργασιών. Οι εξετάσεις που σήμερα διενεργούνται σ’ αυτά, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, θα περάσουν στον κύκλο εργασιών συγκεκριμένων μεγάλων ομίλων, που λειτουργούν με μόνο τον αναγκαίο για την άδειά τους αριθμό γιατρών και με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία και όχι την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των ασθενών.

«Ξεπούλημα των δημόσιων εργαστηρίων και κλείσιμο των μικρών ιδιωτικών». Σ’ αυτό -τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΒ- συνοψίζεται η ακολουθούμενη πολιτική που έχει ως στόχο, τα εργαστήρια που σήμερα λειτουργούν να υποκατασταθούν από «εργαστήρια catering», από μια «Ιατρική - φασόν στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων». Επιχειρήσεων ελληνικών, που ήδη προσπαθούν να ελέγξουν τον χώρο, και επιχειρήσεων πολυεθνικών, που πιθανότατα θα δραστηριοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Όπως δε αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, επιχειρήσεις διαγνωστικών υπηρεσιών στη Γερμανία εξάγουν τα δείγματα σε τρίτες χώρες, χαμηλού κόστους, όπου και διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΒ παρουσίασαν, τέλος, την πρότασή τους για την ενδονοσοκομειακή ενοποίηση των εργαστηρίων που καλύπτει η ειδικότητα της Βιοπαθολογίας (Κλινική Μικροβιολογία, Εργαστηριακή Αιματολογία και Αιμοδοσία, Ιατρική Βιοχημεία και Ανοσολογία), η εφαρμογή της οποίας θα περιόριζε τις δυσλειτουργίες και θα μείωνε σημαντικά το κόστος, περιορίζοντας τον αριθμό των Συντονιστών Διευθυντών, των αναλυτών, των εφημεριών και των αναγκαίων υλικών. Η ΠΕΙΒ, ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «επεξεργάστηκε και υποστηρίζει την πρόταση αυτή παρ’ ότι μειώνει τις διευθυντικές θέσεις, ωφελεί όμως λειτουργικά και οικονομικά τα νοσοκομεία». 

Είναι αποκαλυπτικό, ωστόσο, ότι αν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας θεώρησε την πρόταση αυτή σοβαρή και εφαρμόσιμη, ποτέ μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η δυνατότητα στην ΠΕΙΒ να την παρουσιάσει στον υπουργό, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της και παρά τους ισχυρισμούς του ότι, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, έχει ήδη συναντηθεί με όλους τους ιατρικούς φορείς. «Είναι φανερό ότι δεν την θέλουν», τόνισε με έμφαση η Πρόεδρος κ. Νικολάου. «Δεν τους ενδιαφέρει ο οικονομικός εξορθολογισμός της δημόσιας Υγείας, αλλά η ιδιωτικοποίησή της».

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Δεν φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου

Σημαντική μέρα για τις εξελίξεις στην Υγεία της Κρήτης αναμένεται να είναι η Παρασκευή όταν και θα γίνει η συνάντηση του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Και ενώ στα Χανιά υπάρχουν ανησυχίες, διαμαρτυρίες κι έντονη κινητικότητα από εργαζόμενους και φορείς, στο Λασίθι τα πράγματα μοιάζουν να κυλούν διαφορετικά, αφού η δέσμευση του Δυπεάρχη φαίνεται και στην πράξη. Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκης ο οποίος είχε δηλώσει από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πως δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις και αυτό φαίνεται να υλοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ειδικότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με μοναδική εξαίρεση την τελευταία, όμως δεν έχουν ζητηθεί στοιχεία για τους εργαζόμενους των ειδικοτήτων αυτών στο Λασίθι.

Ασφαλείς πληροφορίες ανέφεραν χθες πως δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση στο Νοσοκομείο που να υποδηλώνει ότι αναζητείται προσωπικό από το ίδρυμα που θα μετακινηθεί. Έτσι, πέρα από το θέμα των οδηγών όπου έχει ζητηθεί να δοθούν στοιχεία δεν είχε έρθει μέχρι χθες κάποιο έγγραφο από την 7η ΥΠΕ που να ζητά στοιχεία για τα θέματα του προσωπικού.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

"Καλάθια αγάπης και αλληλεγγύης" για τις πολύτεκνες οικογένειες στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Νεάπολης και στα γραφεία του συλλόγου πολυτέκνων



Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης και στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τρόφιμα για περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες, σας ενημερώνει πως έχουν τοποθετηθεί «Καλάθια Αγάπης και Αλληλεγγύης» για την περίοδο των γιορτών, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, στο νοσοκομείο της Νεάπολης,  και στο γραφείο του Συλλόγου( 9:00-13:00 καθημερινά & Πέμπτη 17:00-21:00). Θα χαρούμε πολύ να συμβάλετε στην προσπάθειά μας και να βοηθήσετε κάποιους συμπολίτες σας, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» για την προσφορά της δωροεπιταγής που έκανε στο Σύλλογό μας.

Εκ του ΔΣ

"Η υποστήριξη του μνημονίου είναι η πιο μεγάλη πατριωτική πράξη που μπορούσα να κάνω" - "Είμαι κατηγορηματικός, τα Νοσοκομεία δουλεύουν ρολόι" - Συνέντευξη του Ά. Γεωργιάδη στο περιοδικό crash

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ κάνουν έρανο και μαζεύουν χρήματα για χειρουργεία και φάρμακα!


Σοκάρουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δια στόματος του προέδρου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι φανερώνουν ένα σύστημα Υγείας σε αποσύνθεση!

Ο κ. Θέμης Φραγκιαδάκης, μιλώντας στη διάρκεια της παρουσίας των εργαζομένων που είχαν εισέβαλαν στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου στην αίθουσα (Δείτε ΕΔΩ), τόνισε ότι η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ και γενικότερα στο χώρο της Υγείας είναι τραγική.


Όπως αποκάλυψε πρόσφατα γιατροί του νοσοκομείου μάζεψαν οι ίδιοι χρήματα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Ενώ σε άλλη χρονική στιγμή, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος έκαναν έρανο για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να χορηγηθεί η απαραίτητη φαρμακευτικη΄αγωγή σε συνάνθρωπο μας που είναι ανασφάλιστος!

Μαρτυρία, η οποία βρήκε προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, οι οποίοι από την μια δήλωσαν σύσσωμοι ότι στηρίζουν τον αγώνα τον εργαζομένων, από την άλλη όμως επισήμαναν πως τις αποφάσεις δυστυχώς τις λαμβάνει η κεντρική διοίκηση και όχι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα cretaplus.gr

Αν υπάρχει δημόσια υγεία, οφείλεται στο προσωπικό των νοσοκομείων


Τόσα ακούμε για την δημόσια υγεία…. για τα δημόσια νοσοκομεία… Αν έχουμε υγεία σήμερα (αυτό που έχουμε) το οφείλουμε στο προσωπικό των νοσοκομείων….
Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον γιατρό Ξ.Δ. νεφρολόγο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Επισκεφθήκαμε το νεφρολογικό ιατρείο την περασμένη Δευτέρα με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μας αντιμετώπισε με απίστευτο σεβασμό, επαγγελματισμό, σαφήνεια, αφιέρωσε χρόνο σε ό,τι εξήγηση θέλαμε.
Μας έδωσε ενημερωτικό υλικό για διάβασμα (!!!) , μας εξήγησε όλη την πορεία της αρρώστιας μου και μας έδωσε τυπωμένη όλη την επίσκεψη!
Πάω συχνά σε γιατρούς (ιδιώτες). Πρώτη φορά είδα ένα τέτοιο πράγμα !!!!!
Το μόνο αρνητικό είναι ότι το ιατρείο γίνεται στο χώρο της μονάδας τεχνητού νεφρού. Δεν υπάρχει ένα γραφείο αλλού; Αυτό μου δημιούργησε μεγάλο άγχος…. ειδικά με το πρόβλημα που έχω! Γιατί δεν κάνει κάτι ο διευθυντής του νοσοκομείου? Μόνο εισφορές και φόρους πληρώνουμε !

Σπύρος Π.

Δεν υπάρχει προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για αναγνώριση συντάξιμων ετών στο ΓΛΚ

audio: Γ.Χονδροζουμάκης πρόεδρος σωματείου βενιζελείου : Παίζουν κρυφτούλι με τις ζωές των πολιτών

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στις 29 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών μας (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) του μηνός Νοεμβρίου 2013

Συνάδελφοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, στις 29 Δεκεμβρίου θα γίνει από την ΕΑΠ (Ενιαία Αρχή Πληρωμών) η πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών μας (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) του μηνός Νοεμβρίου 2013.

Στο στόχαστρο τώρα και οι ΔΕ εργαζόμενοι στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης υποστηρικτικων και τεχνικών υπηρεσιών

Το σχέδιο διάλυσης των Νοσοκομείων και της ιδιωτικοποίησης των Υπηρειών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και τις διαψεύσεις από την πλευρά του Υπ. Υγείας.
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ με ημερομηνία 11/12/20013 “κατέφθασε” έγγραφο με το οποίο ζητείται να καταγραφούν όχι μόνο οι θέσεις του προσωπικού της ΥΕ κατηγορίας αλλά και των κλαδων που είναι ΔΕ (μέσης εκπαίδευσης).
Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει αρ. Πρωτ. 18565 η καταγραφή πρέπει να είναι ονομαστική με τα πλήρη στοιχεία των υπάλληλων, όπως και στην περίπτωση των οδηγών των Νοσοκομείων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο οι κλαδοι που υπηρετούν οι εργαζόμενοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαρίστριες, φύλαξη, εστίαση κλπ) και είναι στην ΥΕ θα μετατραπούν σε βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό ενώ οι κλάδοι ΔΕ (προφανώς τεχνικοί, μάγειροι κλπ) θα μετατρπούν σε θέσεις Δε Διοικητικού.
Το σχέδιο της πληρους ιδιωτικοποίησης αυτών των κλαδων είναι προ των πυλών, προκειμένου οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που καραδοκούν να αναλάβουν “δράση”
Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ιδιωτικοποίηση του εργαστηριακού τομέα τότε είναι προφανές ότι τα Νοσοκομεία μόνο κατ' όνομα θα είναι δημόσια αφού θα έχουν πλήρως αλωθεί από ιδιώτες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ygeionomikoi.gr

Η τροπολογία που έχει καταθέσει το Υπουργείο Υγείας για τις μετατάξεις νοσηλευτών και παραιατρικού προσωπικού

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης 12/12

Το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης 12/12 δύο ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για να διαπιστώσουν αν όλοι οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν στη θέση τους ή όχι, και για να μελετήσουν τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι όλοι πράγματι ήταν στις θέσεις τους, αλλά έμειναν έκθαμποι αντικρίζοντας το πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου για το μήνα Δεκέμβριο με τα τεράστια κενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συγκεκριμένη ημέρα του ελέγχου, σε ενεργή εφημερία είχαν οριστεί από τη διοίκηση μόνο 3 ιατρικές ειδικότητες (παθολογία, αναισθησιολογία, ΜΕΘ) , ενώ όλες οι υπόλοιπες  ειδικότητας ήταν είτε σε μεικτή, είτε σε εφημερία ετοιμότητας, ή δεν εφημέρευαν καθόλου.

Οι ελεγκτές σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των ιατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων κατέγραψαν τα βασικά προβλήματα λειτουργείας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και ανέφεραν ότι θα υποβάλουν σχετική έκθεση στο Υπουργείο Υγείας.

Τετράωρη στάση εργασίας στο ΓΝΑΝ την Τρίτη 17/12/13 από τις 11.00 π.μ. έως στις 3.00 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Νεάπολης για τη δίκη των 4 πολιτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

προς: - Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Μαυρικάκη
-Διευθυντές ιατρικής, διοικητικής, νοσηλευτικής υπηρεσίας
-Διευθυντές κλινικών ΓΝΑΝ
-προϊστάμενους τμημάτων

Θέμα Στάση εργασίας (11.00- 15.00) την Τρίτη  17/12/13

26/11/13 


Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17/12/13 από τις 11.00 π.μ. έως στις 3.00 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Νεάπολης για τη δίκη του συναδέλφου Δαμιανού Χαλκιαδάκη και άλλων 3 πολιτών για τον αποκλεισμό της αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φλεβάρη του 2012.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος     η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης    Π. Κιτοπούλου

Video: ΥΠΟΔΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ...ΕΛΕΓΚΤΕΣ στο ΠΑΓΝΗ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Video: Χλευασμός και απειλές Γεωργιάδη σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ


Ο υπουργός υγείας Αδ. Γεωργιάδης στις καταγγελίες των εργαζομένων για τις ελλείψεις  προσωπικού, υλικών και φαρμάκων καθώς και την ταλαιπωρία των ασθενών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ είχε ως μοναδική απάντηση την «αναφυλαξία» του στον συνδικαλισμό.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τον πρόεδρο των εργαζομένων που επίμονα τον ρωτούσε «Τι θα γίνει με το Αμαλία Φλέμινγκ» ότι λόγω μεγαλοψυχίας και εορταστικού πνεύματος δεν θα «εφαρμόσει αυτό που πρέπει»…

Κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους που αγωνιούν για τις δουλειές τους ότι αυτοί ευθύνονται που καταστράφηκε η Ελλάδα και τέλος μιας και δεν άρεσε στον υπουργό «η όψη» (!!!) του προέδρου τους  προέτρεψε τους τηλεπαρουσιαστές να τον βγάλουν από το πλάνο. Πράγμα και το οποίο πειθήνια έπραξαν…

Η ουσία, απάντηση καμία για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, για την επιβίωση τους, για τους εργαζόμενους που ανησυχούν για τις δουλειές τους. Αντιθέτως η προτροπή του υπουργού στις καταγγελίες τους ήταν: «Να παραιτηθείτε, αν δεν αντέχετε, να προσλάβουμε άλλους…»

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τρίτης 10-12-2013


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τρίτης  10-12-2013


Την Τρίτη 10-12-2013 συνεδρίασε η επιτροπή για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου,  στην οποία εκλήθησαν  και παρέστησαν οι Βουλευτές κ.Πλακιωτάκης Γιάννης , κ. Δερμιτζάκης Κώστας και ο Διοικητής  της 7ης ΥΠΕ κ.Γρηγοράκης .
Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου  εκπρόσωποι φορέων, ο Διοικητής των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και οι Υποδιοικητές των άλλων μονάδων υγείας.
Από τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και  από μέλη της επιτροπής αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Απ΄αυτά προκύπτει ότι οι Υπηρεσίες υγείας προς τον πληθυσμό τόσο του Δήμου Αγίου Νικολάου όσο και του υπολοίπου Νομού ,φθίνουν εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού ,της περικοπής των  οικονομικών, της ανεπάρκειας των προμηθειών.
Ορισμένες κλινικές υπολειτουργούν  και κρίσιμοι τομείς στο Νοσοκομείο αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι οιωνοί δεν είναι καλοί τόσο εξαιτίας  της περικοπής των πόρων  όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι μονάδες της υγείας του Νομού.
Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το οποίο διαδραματίζει Νομαρχιακό ρόλο, δέχεται πολύ μεγάλη  πίεση από τα γενικότερα προβλήματα με αποτέλεσμα  να μην  μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες  εντός Νομού και να μεταφέρονται όλο και περισσότεροι ασθενείς στις μονάδες υγείας του Ηρακλείου.
Με έμφαση επίσης τέθηκε το θέμα της στήριξης του ανεπτυγμένου τουρισμού στην περιοχή και δεν νοείται ανάπτυξη αυτού του κρίσιμου τομέα της οικονομίας μας χωρίς την ασφάλεια των υποδομών υγείας.
Οι Βουλευτές τοποθετήθηκαν επί των προβλημάτων και ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Γρηγοράκης στη δική του τοποθέτηση και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων  που έχει, ανέφερε μεταξύ των άλλων:
1)Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το Νοσοκομείο Νεάπολης με την εξασφάλιση της αυτονομίας του ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.
2)Θα εξασφαλισθούν  άμεσα τουλάχιστον 140.000 €  για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υγείας στο Νομό.
Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού για την λειτουργία των ανελκυστήρων στη νέα πτέρυγα.
3)Θα εξασφαλισθεί  δικαιότερη κατανομή στο θέμα των εφημεριών για το 2014 δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είχε αδικηθεί κατάφωρα κατά την τρέχουσα περίοδο.
4)Εχουν ζητηθεί 6 γιατροί για τα Νοσοκομεία του Νομού  Λασιθίου εκ των οποίων 2 για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ θα ζητηθούν άλλοι 2(παιδίατρος και αναισθησιολόγος).
5)Από την κατανομή των νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ο Νομός Λασιθίου θα λάβει ικανό αριθμό  για την  αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων.
6)Ο κ. Γρηγοράκης ανέφερε ότι δεν θα κλείσει κανένα Νοσοκομείο στο Νομό και ότι δεν θα υπάρξει θέμα διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους των μονάδων υγείας .

Η προσπάθεια της επιτροπής θα είναι συνεχής με στόχο σε πρώτη φάση να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία του Νοσοκομείου και να εξασφαλισθεί προσωπικό, οικονομικά, υλικά για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της κοινωνίας μας και του τουρισμού.
Περιμένουμε  τόσο από τους Βουλευτές όσο και από την ΥΠΕ συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και από τους φορείς και τους πολίτες τη στήριξη των προσπαθειών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και εν όψει των επερχόμενων εορτών ,χρειάζεται να παρθούν μέτρα για να μην κλίνουν κρίσιμες κλινικές.
Το θέμα της υγείας και του Νοσοκομείου είναι υπόθεση του καθενός.

                                               Αγιος Νικόλαος 12-12-2013
Για την επιτροπή αγώνα


Δημήτρης Κουνενάκης
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Καυτά προβλήματα «καίνε» το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


 Σε μια μαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, συζητήθηκαν χθες τα καυτά προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, παρουσία του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη, των Βουλευτών Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και Κωστή Δερμιτζάκη, των εκπροσώπων φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα αλλά και εκπροσώπων της Υγείας, των εργαζομένων και των Διοικητών των τεσσάρων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς.
Με δραματικούς τόνους αλλά και απολύτως ρεαλιστικά καταγράφηκε η εικόνα των προβλημάτων με επίκεντρο τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και τις μετακινήσεις προσωπικού στο Ηράκλειο. Ήταν ενδεικτικές για τα θέματα αυτά οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της υγείας: του Διοικητή κ. Αλέξανδρου Μαυρικάκη, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Κώστα Νικολαράκη, του Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αντώνη Γερμανάκη και του Προέδρου των Εργαζομένων κ. Γεωργίου Μανουσάκη.
Ειδικά για τις μετακινήσεις προσωπικού ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλης Πεπόνης ζήτησε να δεσμευτεί ο Δυπεάρχης ότι δεν θα φύγει κανένας γιατρός πλέον και ότι θα επιστρέψουν όσοι έφυγαν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δερμιτζάκης έκανε λόγο για διάλυση όλων των δομών υγείας, επεσήμανε πως η πολιτική με τα μπαλώματα δεν οδηγεί πουθενά και υπογράμμισε πως πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΕΚΑΒ. «Ο ρόλος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι πολύ σημαντικός για το Λασίθι αλλά και για το γειτονικό νομό γιατί προσφέρει υπηρεσίες σε όλο το νομό αλλά και αποφορτίζει τα νοσοκομεία του Ηρακλείου», επεσήμανε. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μια ακόμα επίκαιρη ερώτηση αναζητώντας απαντήσεις στο Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Πλακιωτάκης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως πρέπει να δούμε ενιαία το νομό και να δούμε πώς πάει το θέμα της υγείας στο νομό μελλοντικά. «Προφανώς και είναι κεντρικό νοσοκομείο του νομού ο Άγιος Νικόλαος και πρέπει να ενισχυθεί. Χρειάζεται να δούμε σε κεντρικό επίπεδο και από τις προσλήψεις που θα γίνουν πώς θα ενισχυθεί το νοσοκομείο και εντός του νομού ο νέος Διοικητής να λύσει τα θέματα της ορθής οργάνωσης», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως ο νομός πρέπει να έχει μια καλή συνεργασία για να πετύχει στους στόχους του όπως έγινε όταν από τους δέκα επικουρικούς που ήρθαν στην Κρήτη, δόθηκαν οι πέντε στο Λασίθι.


Θα ανοίξει η νέα πτέρυγα;
Η νέα πτέρυγα θα ανοίξει, ανακοίνωσε ο Δυπεάρχης, τονίζοντας πως για το άνοιγμα της πτέρυγας έγινε μεγάλη προσπάθεια και εγκρίθηκαν 140.000 ευρώ από τα πλεονάσματα του νοσοκομείου για να παραδοθεί πλήρως το έργο. «Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε εξασφαλίσει τα 270.000 ευρώ επιπλέον για να έρθουν στη συνέχεια τα χρήματα και να λειτουργήσει κανονικά», πρόσθεσε. Πάντως ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Μαυρικάκης είχε αντίθετη άποψη, λέγοντας πως είναι λογιστικά υπόλοιπα από το παρελθόν και δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά.

Για το θέμα των γιατρών ο κ. Γρηγοράκης σημείωσε πως υπήρξε μια πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι επικουρικοί γιατροί αναλαμβάνουν για μία τριετία καθήκοντα και ουσιαστικά προωθούνται στην αρμοδιότητα των Δυπεαρχών, γεγονός που θα επιτρέψει να υπάρξουν προσθήκες. Μίλησε δε για δύο επικουρικούς που εγκρίθηκαν να έλθουν στο νοσοκομείο, ενώ όπως είπε από το νέο έτος θα υπάρξουν προσθήκες γιατρών. «Από τους πρώτους παιδίατρους θα έρθει κάποιος εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξήγησε πως οι μετακινήσεις που έγιναν προς το Ηράκλειο, έγιναν για να στελεχωθεί η καρδιοχειρουργική που αφορά όλη την Κρήτη και με τη σύμφωνη γνώμη των στελεχών που αποσπάστηκαν. Πάντως ο Δυπεάρχης εξήγησε πως προσδοκά από τους 400 μόνιμους γιατρούς και τους 300 νοσηλευτές που θα προσληφθούν για όλη τη χώρα το 2014, να έχει το Λασίθι το δικό του ικανοποιητικό μερίδιο. «Θέλω να ξέρετε ότι όταν θα πάρουμε τις εγκρίσεις, δεν θα γίνει άνιση κατανομή», σημείωσε.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου για τη σύσκεψη για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11/12/2013

Οι μάσκες έπεσαν στην ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης και με τους βουλευτές του νομού Λασιθίου την Τρίτη 10/12 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Αντί να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο βουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας κ. Γ. Πλακιωτάκης επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ κομματικής προπαγάνδας με στόχο να παρουσιάσει το μνημόνιο ως μονόδρομο, να δικαιολογήσει τη συνεχόμενη περικοπή χρηματοδοτήσεων προς τα Νοσοκομεία,  να κατηγορήσει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και να συκοφαντήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του.

Όσο για την απορία «μα πού θα βρείτε τα λεφτά;» η απάντηση είναι απλή αλλά και καθοριστική για τη διαφορά μας. Από αυτούς που πράγματι έχουν και συμβάλλουν ελάχιστα. Μόνο τα ονόματα της λίστας Λαγκαρντ να κοιτάξουν θα καταλάβουν γιατί με τις κυβερνήσεις του μνημονίου δεν πρόκειται ελεγχθεί κανείς.

Από την άλλη, ο διοικητής της ΔΥΠΕ  κ. Γρηγοράκης απέφυγε να δώσει την παραμικρή συγκεκριμένη απάντηση
για την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες,
για την επιστροφή ή αντικατάσταση του προσωπικού που έχει αποσπάσει στο Ηράκλειο,
για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με συγκεκριμένες θέσεις μόνιμου προσωπικού,
για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της νέας πτέρυγας.

Προσπάθησε μάλιστα να παραπλανήσει την επιτροπή και όλους τους παρόντες αναφέροντας ψευδώς ότι το Νοσοκομείο διαθέτει υπόλοιπο στον προϋπολογισμό του 150.000 ευρώ με το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός  της νέας πτέρυγας, ενώ πρόκειται για λογιστικό υπόλοιπο εκκρεμούντων παραγγελιών και ενταλμάτων που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά του εξοπλισμού. Μάλιστα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει ζητήσει τροποποίηση του προϋπολογισμού του με πρόσθεση του αναγκαίου ποσού για τη νέα πτέρυγα (περίπου 270.000 €), αίτημα που έχει απορριφθεί προφορικά από τη ΔΥΠΕ, θέμα για το οποίο δεν έδωσε καμιά απάντηση ο κ. Γρηγοράκης όταν τέθηκε από τον απερχόμενο διοικητή του Νοσοκομείου. Τέλος οι εξαγγελίες περί πρόσληψης 4 επικουρικών ιατρών αποτελούν "ασπιρίνη" μπροστά στα μεγάλα και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ είναι και απροσδιόριστο πότε ακριβώς θα προσληφθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των εργαζομένων και των ιατρών  για την κατάσταση και την πορεία του Νοσοκομείου, που είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης μνημονιακής πολιτικής εις βάρος της δημόσιας υγείας με περικοπές πόρων και προσλήψεων και μεταφορά του κόστους στους πολίτες.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγωνιστεί και να απαιτήσει το δικαίωμα της για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και να διεκδικήσει τη διασφάλιση της ποιοτικής και πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη νοσοκομειακή περίθαλψη ολόκληρου του νομού.

Ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε περικόπτει τις δαπάνες στην Υγεία κατά 1 δις €.  Οι προοπτικές είναι δραματικές. 

Οι καταστροφικές πολιτικές για τη Δημόσια Υγεία θα σταματήσουν μόνο με την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Δεν εκφοβιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε.-


12 Φλεβάρη 2012,
η Όλγα, ο Βασίλης, ο Δαμιανός, ο Μαθιός, εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση και κυρίως οι πολίτες που συμμετείχαν στην μαζικότερη λαϊκή συνέλευση που έχει δει η μικρή μας πόλη, αποφασίσαμε από κοινού να εκφράσουμε ειρηνικά και έμπρακτα την αντίθεση μας στις πολιτικές εξαθλίωσης της μη-εκλεγμένης κυβέρνησης Παπαδήμου αποκλείοντας την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για 17 ημέρες. Δώσαμε τα χέρια για το κοινό καλό, και ας μην συμφωνούμε σε όλα, βάζοντας το λιθαράκι μας για να πέσει εκείνη η κυβέρνηση. 


Την Τρίτη 17/12/13 η Όλγα, ο Βασίλης, ο Δαμιανός και ο Μαθιός δικάζονται για την συμμετοχή τους στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Ξεκάθαρα, πρόκειται για μια κίνηση στοχοποίησης και παραδειγματισμού χάριν εκφοβισμού. Εμείς, ως επίσης συμμετέχοντες στον αποκλεισμό, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές συμπολίτες μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους όπως ήμασταν και εκείνες τις 17 μέρες. Δεν εκφοβιζόμαστε, αγωνιζόμαστε.

Οι συμμετέχοντες στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας:

Αλέξης Μαντάς
Αντώνης Ταμιωλάκης
Βασίλης Καλλιμάντζαλης
Βασίλης Σύρμος
Γιάννης Αποστολάκης
Γιάννης Βαμβασάκης
Γιάννης Κουρίνος
Γιάννης Λάζος
Γιάννης Μαντουράρης
Γιάννης Νικολαΐδης
Γιώργος Καλλιντέρης
Γιώργος Μανουσάκης
Γιώργος Μοδάτσος
Γιώργος Τσαλίκος
Δημήτρης Τσαγκαράκης
Ελένη Κουνενάκη
Ελισάβετ Μουτσάτσος-Περάκη
Εμμανουέλα Σακελλάρη
Ειρήνη Περάκη
Ευτυχία Περάκη
Θάνος Κορομπύλιας
Θέμελης Μαρνέλλος
Ιωάννα Κουνενού
Ιωάννης Τζιρής
Κωστής Ατσαλάκης
Κωστής Τυμπακιανάκης
Λένα Νικολοπούλου
Μανόλης Αβραμάκης
Μάνος Μαυρικάκης
Μανώλης Μαρνέλλος
Μαρία Περάκη
Μαρία Tσολάκη
Μαριάννα Ράμπια
Μιχαήλ Πάγκαλος
Μιχάλης Ευαγγελινάκης
Μιχάλης Χουρδάκης
Μουρτζάκης Νικόλαος
Νίκος Αλέξης
Νίκος Μυλωνάκης
Νίκος Περάκης
Νίκος Στεφανάκης
Ντάνιελ Στεφανάκης
Πέτρος Περάκης
Σερίνα Καψωριτάκη
Σήφης Αποστολάκης
Στέλλα Μαλλιωτάκη
Τζένη Λάζου
Ida Johannessen

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285
Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη
Τηλέφωνο: 2813 404429, 6937270200
Τηλεομοιοτυπία (fax): 2810-331770
Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): egaredaki@hc-crete.gr
                                      press@hc-crete.gr
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Ηράκλειο   11 /12 /2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εξετάστηκαν χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο παρουσία του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, των Βουλευτών του Νομού κ.κ. Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Δερμιτζάκη, του Δημάρχου Αγ. Νικολάου κ. Δ. Κουνενάκη, της Διοίκησης του νοσοκομείου, εργαζομένων και μελών της Επιτροπής Αγώνα.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μετέβη στον Άγιο Νικόλαο χθες προκειμένου να συζητηθούν από κοινού με τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, προβλήματα που απασχολούν και αφορούν στην αναβάθμιση της υγειονομικής μονάδας και κυρίως η χρηματοδότηση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, που αποτελεί έργο πνοής για ολόκληρο το Νομό.

Ο κ. Αντώνης Γρηγοράκης δεσμεύθηκε προσωπικά ότι το θέμα της χρηματοδότησης για την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας θα λυθεί άμεσα και πως το απαραίτητο κονδύλι θα διατεθεί είτε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου είτε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης θα επισκεφθεί ξανά το Γ.Ν. Αγ. Νικολάου ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες διαδικασίες ως προς την έναρξη της πτέρυγας που θα στεγάσει σημαντικές κλινικές της μονάδας και χειρουργεία.


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Videos: το ρεπορτάζ του TELE ΚΡΗΤΗ για τη συνάντηση της Επ. Αγώνα για τη στήριξη του ΓΝΑΝ με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης και με τους βουλευτές του ν. Λασιθίου





Ανακοίνωση για τη δίκη των 4 πολιτών που κατηγορούνται για τον αποκλεισμό- κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Τρίτη 17/12/2013 δικάζονται στο πρωτοδικείο Νεάπολης Κρήτης  4 πολίτες κατηγορούμενοι για την κατάληψη - αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο του 2012. 
Κατηγορούμενοι είναι οι  οι Δαμιανός Χαλκιαδάκης (φαρμακοποιός, μέλος και πρ. Γραμματέας  του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου), Βασίλης Χατζηδάκης (ελευθ. επαγγελματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγ. Νικολάου, πρ. επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης), Ματθαίος Φιλιππάκης (δασολόγος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Νικολάου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δασολόγος στη Διευθ. δασών Λασιθίου  σε διαθεσιμότητα εδώ και ένα χρόνο για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση στο Βαθύ στις 28/10/2011) και Όλγα Δρακάκη (εργαζόμενη στο Κτήριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, ενεργός πολίτης και μέλος των "Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου").

Η κατάληψη - αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Λασιθίου αποφασίστηκε από τη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει ποτέ στον Άγ. Νικόλαο με συμμετοχή περισσότερων από 1500 πολίτες στις 12/2/2012, ενόψει της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου στη Βουλή. Η κατάληψη - αποκλεισμός στηρίχτηκε  με συμμετοχή και ανακοινώσεις από φορείς της περιοχής και του νομού όπως το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου και Ορ. Λασιθίου κα Ακόμη, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν την κατάληψη μέχρι τη λήξη της.

Στα πλαίσια της τρομοκράτησης των πολιτών για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια, δημιουργήθηκε από τις αρχές δικογραφία και στοχοποιήθηκαν 4 συγκεκριμένοι πολίτες, οι οποίου βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι γιατί συμμετείχαν σε μια συλλογική πράξη κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους  και καταδίκης της κυβερνητικής τρομοκρατίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας  να βρεθούν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Νεάπολης για να συμπαρασταθούμε στους 4 κατηγορούμενους και για  να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και για  τη στοχοποίηση κάθε μορφής κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης, η οποία αποτελεί πρακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση συμπαράστασης ο Σύλλογος μας έχει κυρήξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00πμ ως τις 3.00 μμ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12 ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το νέο προεδρείο τυο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ


Ο Θέμης Φραγκιαδάκης θα βρίσκεται στο εξής στο τιμόνι του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα θεωρείται εντυπωσιακή "στροφή" του Σωματείου, καθώς ο κ. Φραγκιαδάκης στηρίζεται από δυνάμεις της Αριστεράς και ο κ. Βρύσαλης στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε πριν από λίγες μέρες σε Σώμα και εκτός από τον κ. Φραγκιαδάκη, που εκλέχτηκε πρόεδρος του Σωματείου, τις υπόλοιπες θέσεις απαρτίζουν οι εξής: Γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Βρύσαλης, αναπληρωτής γραμματέας ο Κυριάκος Θεοδοσάκης, ταμίας ο Μανόλης Αθανασάκης και μέλη οι Αθανασάκη Βάσω, Στιβακτάκης Μανόλης, Κοτρώτσιος Δημήτρης, Κούδας Βασίλης, Γιανναδάκη Βασιλική, Κοκοβάκης Γρηγόρης και Σαβουιδάκης Γεώργιος.

Η θέση του αντιπροέδρου έχει προταθεί σε σύμβουλο της Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Κίνησης Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, προς το παρόν παραμένει κενή και θα συμπληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την απεργία, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΕ και για τη συνάντηση της επιτροπής αγώνα με το διοικητή της ΔΥΠΕ και το βουλευτή Γ. Πλακιωτάκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση στοχοποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ξεφορτωθεί δαπάνες και να οδηγήσει πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό σε Διαθεσιμότητα.
Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναγκάζονται να αναστείλουν βασικές λειτουργίες τους. Στέρεψαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής και άλλα βασικά υλικά. Αναστέλλονται επείγοντα χειρουργεία από έλλειψη υλικών και ασθενείς διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία που διαθέτουν υλικά για να χειρουργηθούν (έως ότου στερέψουν και εκεί).
Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού καθότι αποδεκατίστηκαν από τις μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Ο Προϋπολογισμός των Νοσοκομείων θα είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων μειωμένος 300εκ.ευρώ του χρόνου.
Τη στιγμή που πάνω από 3 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι (έμμεσα, άμεσα) και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα, θεσμοθετούνται νέα χαράτσια (25€ κατά την εισαγωγή) δυσκολεύοντας περισσότερο την πρόσβαση.
Η κυβέρνηση μεθοδεύει βίαιες αλλαγές του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας με νέα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων, Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών και συρρίκνωση των υφιστάμενων λειτουργιών των μεγάλων Νοσοκομείων.
Κατά δήλωση του ιδίου ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ της κυβέρνησης, παραδίδει στη πυρά των Διαθεσιμοτήτων όσο προσωπικό χρειαστεί προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για 12.500 Διαθεσιμότητες στο δεύτερο κύμα του έτους 2014, μετά τις 1665 που διέθεσε στο πρώτο κύμα (έτος 2013).
Ο Υπουργός Υγείας προσδιόρισε τις πηγές:
• Από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που οδηγούνται σε κατάργηση. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας σε ποσοστό 80%, σε περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξανόμενες. Η πληρότητα των κλινικών τους είναι 150% όπως και των Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει τους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς να φιλοξενούνται στα παγκάκια και στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ. Ανθρωποφαγία της κυβέρνησης που πρέπει να αποτρέψουμε.
• Από μειώσεις Κλινικών – Κλινών και Οργανικών Θέσεων των μεγάλων Νοσοκομείων μέσω της έκδοσης Νέων Οργανισμών.
• Από οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων.
Ο Υπουργός Υγείας ήδη έβαλε στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου εν συνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων).
Στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, φαγητού, αίματος κ.α.)
Στοχοποιημένες είναι στο σύνολο οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες, πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού σε Διαθεσιμότητα. Μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Στα Νοσοκομεία απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ο Υπουργός Υγείας διαλύει «χαιρέκακα» το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας κτίζει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ του προφίλ.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Να αποτρέψουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις Διαθεσιμότητες Υγειονομικού προσωπικού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
  • Στην  Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.
  • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο της Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι (αναχώρηση στις 10.00 π.μ. από την είσοδο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου).


Ακόμη ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την ΤΡΙΤΗ 10/12/13 στις 12.00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάουν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Α. Γρηγοράκη και του βουλευτή Λασιθίου Γ. ΠΛακιωτάκη με τα μελη της Επιτροπής Αγώνα για τη στήριξη του ΓΝΑΝ.
 Ως Σύλλογος Εργαζομένων θα ζητήσουμε μετά το τέλος της σύσκεψης να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση των κ. Γρηγοράκη και Πλακιωτάκη με τους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επιστολή για την 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ 11/12/13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

προς: - Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Μαυρικάκη
         -Διευθυντές ιατρικής, διοικητικής, νοσηλευτικής υπηρεσίας
         -Διευθυντές κλινικών ΓΝΑΝ
         -προϊστάμενους τμημάτων

Θέμα: 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ 11/12/13

9/11/13

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας μετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την  Τετάρτη 11/12/13 και το Νοσοκομείο την ημέρα αυτή θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος   η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης  Π. Κιτοπούλου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι


  Προς :
 Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Σωματείων  Υγειονομικών Μονάδων   Κρήτης

Στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο στις 12 το μεσημέρι.    
  Η συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους χώρους της Υγείας κρίνεται απαραίτητη.
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τη διάλυση του ΕΣΥ και τις διαθεσιμότητες εργαζομένων. 
                                                                             Θεοδοσάκης Κυριάκος
                                                                                 Γενικός Σύμβουλος
                                                                                        Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
  

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Υπόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τον Υπουργό Υγείας Α.Γεωργιαδη  εφαρμόζοντας τις επιταγές της τρόικα και των συμφερόντων που χρόνια τώρα λυμαίνονται το ΕΣΥ κάνει ότι περισσότερο μπορεί να διαλύσει την δημόσια δωρεάν παροχή υγειονομικής φροντίδας.
Τελευταίο τους κατόρθωμα η προσπάθεια να καταργήσουν τον κλάδο των οδηγών στα δημόσια Νοσοκομεία και να απολύσουν μέσω της διαθεσιμότητας τους υπαλλήλους αυτού του κλάδου.
Στο νοσοκομείο μας αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ώρες ή και μέρες χωρίς κάλυψη ασθενοφόρου και θα τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοι διασώστες του ΕΚΑΒ που απομένουν δεν επαρκούν να καλύψουν όλο το 24ΩΡΟ/ επτά ημέρες την εβδομάδα.
Βασικός τους στόχος η απαξίωση και το ξεπούλημα της μεταφοράς των ασθενών στις κερδοσκοπικές ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να λυμαίνονται και το χώρο της υγειονομικής φροντίδας.
Ο υπουργός Υγείας άλλωστε φρόντισε από πολύ νωρίς να ξεκαθαρίσει την θέση του τονίζοντας ότι είναι υπουργός του Ιδιωτικού τομέα.
Το σχέδιο τους θα γίνει φανερό όταν οι πολίτες αρχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους την οποιαδήποτε μεταφορά με ασθενοφόρο το οποίο θα είναι πλέον ιδιωτικό.
Οι υπεύθυνοι της κλοπής του δημόσιου χρήματος, οι αυτουργοί της διάλυσης της κοινωνίας και της αξιοπρέπειας αυτής της  χώρας έχουν ονοματεπώνυμο: Σαμαρας- Βενιζελος, Γεωργιαδης, Μουσουρουλης,. Τριανταφυλλος και πολλοί άλλοι που στηρίζουν φανερά ή σιωπηλά αυτές τις πολιτικές.
Χιώτη και Χιώτισσα δεν μπορείς να μένεις πια αδιάφορος
Απαίτησε να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο στο νησί σου.
Διεκδίκησε το δικαίωμα σου για δημόσια δωρεάν υγεία
Πάλεψε δίπλα στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Αγωνίσου για την ζωή σου.
Μην τους αφήσεις να σε εξαθλιώσουν ,να σε σκοτώσουν

                          ΄Η ΑΥΤΟΙ ΄Η ΕΜΕΙΣ

Video: το ρεπορτάζ του KΡΗΤΗ TV για τη συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στην... εντατική με στιγμές έντασης το Ν. Αγ. Νικολάου


Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/12/2013, 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2013, 22:12

Ισχυρό είναι το νέο πλήγμα για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μετά τα αλλεπάλληλα άνοιξε-κλείσε σε ζωτικής σημασίας κλινικές. Σήμερα νέα κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο ακόμη και σε ελλείψεις σε φάρμακα.

Στη γενική συνέλευση, διάχυτη ήταν η αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο του νοσοκομείου όσο και των ίδιων των εργαζόμενων και όλα αυτά γιατί, όπως υποστηρίζουν, τα προβλήματα παραμένουν και όχι μόνο δεν αλλάζει προς το καλύτερο κάτι, αλλά η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί.

Και δεν είναι άλλα, από την υποστελέχωση του νοσοκομείου, και μάλιστα σε μονάδες αναγκαίες για τη δημόσια υγεία, κάτι που ήταν φανερό και στη συνέλευση με χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατροί και προσωπικό να μην μπορούν να μείνουν για πολύ ώρα στη συζήτηση, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασία; Τις οριζόντιες περικοπές στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Την κινητικότητα και η διαθεσιμότητα.


Όπως τονίστηκε στην συνέλευση, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, έχουν ξεκινήσει ήδη οι απολύσεις, ενώ όλοι περιμένουν το επόμενο χτύπημα της κυβέρνησης, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους παραμένει το ενδεχόμενο και ο φόβος, του να μείνει χωρίς παροχές υγείας κάποια στιγμή ο νομός Λασιθίου.  


Κύριο μέλημά των εργαζομένων, να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο όπως πριν, δηλαδή σαν κεντρικό νοσοκομείο, με τη λειτουργία όλων των κλινικών για την κάλυψη των αναγκών όλου του νομού.

Δεν έλειψε ωστόσο και η ένταση μεταξύ εργαζομένων, και η συνέλευση έληξε απρόσμενα, με σκοπό να συνεχιστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το "παρών" θα δώσουν στη συνέλευση βουλευτές και τοπικοί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι έκαναν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, πως πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα τους, καθώς το πρόβλημα με τις διαστάσεις που έχει πάρει, απειλεί πλέον τη δημόσια υγεία όλων.


Του Βαγγέλη Κουμαντάκη
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Άδωνι Γεωργιάδη

 Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε για τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ:   
Ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δεν δέχτηκαν” 

         Απο την παραπάνω δήλωση συνάγεται το συμπέρασμα οτι για την πολύμηνη καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας απο τα ΚΕΠΑ, ευθύνεται η απο εβδομάδας απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί άμεσα αν οι ανάλγητοι συνδικαλιστές ιατροί αφήσουν πέντε γιατρούς να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Πρέπει να επισημανθούν τα παρακάτω:

Οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ απαρτίζονται απο γιατρούς 12 ειδικοτήτων. Οι 10 απο αυτές τις ειδικότητες κρίνονται περιττές σύμφωνα με το τροϊκανής έμπνευσης σχέδιο για την “αναμόρφωση” την πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όπως ο κ. Υπουργός έχει δηλώσει, μέχρι  τέλους του παρόντος έτους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που τις κατέχουν θα έχουν απολυθεί.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αρνούνταν να στελεχώσουν τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, όχι μόνο γιατί δεν είχαν κανένα κίνητρο να το κάνουν, αλλά αντίθετα αναγκάζονταν να πληρώνουν και απο την τσέπη τους για τις μετακινήσεις τους ανα την επικράτεια.

Προ 6μήνου περίπου προκηρύχτηκαν 400 θέσεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων  για εργασία με σύμβαση έργου στις επιτροπές των ΚΕΠΑ. Αυτοί οι ιδιώτες ιατροί θα αποζημιώνονταν με 7 ευρώ μεικτά ανα ασθενή που θα εξέταζαν στα ΚΕΠΑ, και το ανώτερο ποσό που θα μπορούσαν να λάβουν ανα μήνα ήταν 1000 ευρώ, δηλαδή μέχρι 630 ευρώ καθαρά. Για την μετάβασή τους στα κατά τόπους ΚΕΠΑ ανα την επικράτεια δικαιολογούνταν ως έξοδα μετακίνησης μόνο η μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ. Ο γιατρός απο την Αθήνα θα έπρεπε δηλαδή να πάει στο ΚΕΠΑ στα Γιάννενα με το ΚΤΕΛ, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση το επιπλέον κόστος θα το επωμίζονταν ο ίδιος, χωρίς να συνυπολογίζονται οι απώλειες εσόδων που θα είχε απο το κλείσιμο του ιδιωτικού του ιατρείου, κατά το παραπάνω διάστημα. Όπως ήταν φυσικό, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την πλήρωση λιγότερων απο τις μισές θέσεις.

        Τα συμπεράσματα δικά σας σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την πολύμηνη ταλαιπωρία των αναπήρων για την εξέτασή τους απο τα ΚΕΠΑ, για το πόσο επιδρά σε αυτήν η απεργία των προς απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ,  αλλά και για το αν οι κυοφορούμες αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη θα απονεκρώσουν πλήρως ή όχι την λειτουργία των ΚΕΠΑ...

                                                                                                    Αντώνης Γερμανάκης
                                                                       Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών  Λασιθίου
                                                          Πρώην πρόεδρος Αβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Λασιθίου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

To 13o Περιφεριακό τμήμα της Ε.Ν.Ε ζητάει νοσηλευτές/τριες από το Ηράκλειο για να στελεχώσουν τις εθελοντικές δράσεις του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 To 13o Περιφεριακό τμήμα της Ε.Ν.Ε ζητάει νοσηλευτές/τριες από το Ηράκλειο για να στελεχώσουν τις εθελοντικές δράσεις του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας και τα Ιατρεία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι ώρες προσφοράς είναι ελάχιστες προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και η προσφορά σας μπορει να κάνει την διαφορά.

Για τα Ιατρεία που λειτουργούν στο παλαιό Πανεπιστήμιο στην λεωφόρο Κνωσσού και δίπλα στο Βενιζέλειο μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Βογιατζιδάκη για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στο τηλ. 6974601980

Για το Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης μπορείτε να επικοινωνήσετε για ενημέρωση με τον κύριο Ροβίθη στο τηλ. 6977208894

Η Συμβολή σας είναι πολύτιμη και την χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο απο ποτέ.

Επίσης στο Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα για οικογένειες και παιδιά, αν έχετε υπόψην οικογένειες στο Ηράκλειο ή άλλου που θα μπορούσαν να σταλούν ή αν επιθυμρίτε να συμβάλλεται στην προσπάθεια αυτή καινα διαθέσετε ρούχα ή τρόφιμα παρακαλώ επικοινωνείστε με τον κύριο Ροβίθη στο παραπάνω τηλέφωνο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 13ΟΥ ΠΤ ΚΡΗΤΗΣ

ΡΟΒΙΘΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Aνακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις εξελίξεις στην υγεία και τη διαθεσιμότητα, και για την 24ωρη απεργία της 11ης Δεκεμβρίου

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση στοχοποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ξεφορτωθεί δαπάνες και να οδηγήσει πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό σε Διαθεσιμότητα.

Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναγκάζονται να αναστείλουν βασικές λειτουργίες τους. Στέρεψαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής και άλλα βασικά υλικά. 
Αναστέλλονται επείγοντα χειρουργεία από έλλειψη υλικών και ασθενείς διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία που διαθέτουν υλικά για να χειρουργηθούν (έως ότου στερέψουν και εκεί).

Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού καθότι αποδεκατίστηκαν από τις μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Ο Προϋπολογισμός των Νοσοκομείων θα είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων μειωμένος 300εκ.ευρώ του χρόνου.

Τη στιγμή που πάνω από 3 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι (έμμεσα, άμεσα) και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα, θεσμοθετούνται νέα χαράτσια (25€ κατά την εισαγωγή) δυσκολεύοντας περισσότερο την πρόσβαση.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει βίαιες αλλαγές του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας με νέα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων, Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών και συρρίκνωση των υφιστάμενων λειτουργιών των μεγάλων Νοσοκομείων.

Κατά δήλωση του ιδίου ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ της κυβέρνησης, παραδίδει στη πυρά των Διαθεσιμοτήτων όσο προσωπικό χρειαστεί προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για 12.500 Διαθεσιμότητες στο δεύτερο κύμα του έτους 2014, μετά τις 1665 που διέθεσε στο πρώτο κύμα (έτος 2013).

Ο Υπουργός Υγείας προσδιόρισε τις πηγές:
• Από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που οδηγούνται σε κατάργηση. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας σε ποσοστό 80%, σε περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξανόμενες. Η πληρότητα των κλινικών τους είναι 150% όπως και των Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει τους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς να φιλοξενούνται στα παγκάκια και στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ. Ανθρωποφαγία της κυβέρνησης που πρέπει να αποτρέψουμε.
• Από μειώσεις Κλινικών – Κλινών και Οργανικών Θέσεων των μεγάλων Νοσοκομείων μέσω της έκδοσης Νέων Οργανισμών.
• Από οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων.

Ο Υπουργός Υγείας ήδη έβαλε στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου εν συνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων).
Στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, φαγητού, αίματος κ.α.)

Στοχοποιημένες είναι στο σύνολο οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες, πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού σε Διαθεσιμότητα. Μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Στα Νοσοκομεία απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο Υπουργός Υγείας διαλύει «χαιρέκακα» το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας κτίζει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ του προφίλ.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Να αποτρέψουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις Διαθεσιμότητες Υγειονομικού προσωπικού.

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Με νέα Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας:

  • Για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας
  • Για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας έξω από τα γραφεία των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών 12 το μεσημέρι.

Στο μεσοδιάστημα οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης , Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, αποκλεισμό των Εξωτερικών Ιατρείων για τη μη είσπραξη του 5ευρω.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ               ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ