Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναφορά σχετικά με το πρόγραμμα υπηρεσίας των τραυματιοφορέων


Κάντε δύο φορές κλικ πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν


Αναφορά σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και την αδυναμία σύνταξης προγραμμάτων Ν.Υ. βάση της εργασιακής νομοθεσίας



Κάντε δύο φορές κλικ πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν

Αναφορά προς το διοικητή για αδυναμία σύνταξης νόμιμης κατάστασης μηνιαίας εργασίας και ανάπαυσης προσωπικού Τεχνικής Υπηρεσίας

κάντε δύο φορές κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


Πάγια θέση του συλλόγου μας αλλά και του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στην υγεία, είναι η κατηγορηματική μας αντίθεση στο χαράτσι των 5 ευρώ που πληρώνουν οι ασθενείς ως εξέταστρο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Και αυτό, γιατί όπως επισημάναμε από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, το 5ευρω αποτελεί άλλον έναν τρόπο μεταφοράς του κόστους λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από τον κρατικό προϋπολογισμό στις τσέπες των ασθενών. Είναι απαράδεκτο να ξαναπληρώνουν οι ασφαλισμένοι τα ήδη πληρωμένα μέσω των κρατήσεων που τους γίνονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ο λόγος που θέτουμε τις λεπτομέρειες για το ζήτημα της πληρωμής των 5ευρω, είναι γιατί θεωρούμε ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για το τί ισχύει σχετικά, ώστε να μην πληρώνει το 5ευρω κανένας από όσους δεν πρέπει σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους (Υ4α/οικ.1329/4-1-2011 και Υ4α/οικ.4456/14-1-2011).

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία των νοσοκομείων δεν είναι εισπρακτικοί ράμπο. Οι γιατροί δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός και υποχρεούνται να εξετάζουν τον ασθενή που έρχεται στο ιατρείο τους,  ανεξάρτητα αν αυτός έχει πληρώσει ή όχι τα 5ΕΥΡΩ. Δηλαδή, αν κάποιος ασθενής δεν έχει πληρώσει τα 5 ευρώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν του επιτρέπεται η εξέταση. Αν παρεμποδιστεί η εξέτασή του λόγω της μη καταβολής των 5 ευρώ, αυτό είναι παράνομο.

Θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με τα όσα ισχύουν σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει αποστείλει το Υπουργείο Υγείας: 

1. Σε περίπτωση που ο ασθενής έχει πληρώσει το 5ευρω και κατόπιν παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας εντός της ημέρας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΡΟ.

2. Από το 5 ευρώ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι προσέρχονται ως επείγοντα περιστατικά.

3. Από το 5 ευρώ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι κάτοχοι βιβλιαρίων πρόνοιας ή πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας.

4. Από το 5 ευρώ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι Χρόνιοι πάσχοντες, δηλαδή ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ, ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ AIDS KAI ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΣΥΦΙΛΗ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ κλπ), ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ, ΤΥΦΛΟΙ, ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΙ, ΣΑΧΑΡΟΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ (ΧΑΠ), ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΙ, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ (ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΝΟΣΟΣ ADISSON KAI CUSHING, ΥΠΟΓΟΝΑΔΙΣΜΟΣ, ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟΣ κλπ), ΑΝΟΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ( πχ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙΣ, ΗΜΙΠΛΗΓΙΑ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ), ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (πχ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ,) και άλλα πολλά. Για την εξαίρεση απαιτείται βεβαίωση από το ιατρείο του Νοσοκομείου, στο οποίο παρακολουθείται ο ασθενής και ισχύει για το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

5. Από το 5 ευρώ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι πολιτικοί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αλλοδαποί.

Οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείου για το θέμα είναι οι παρακάτω έχουν αναρτηθεί από το σύλλογο μας στο χώρο αναμονής του γραφείου κίνησης των εξωτερικών ιατρείων:

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πρόσθετες αμοιβές: Ζήσε Μάη μου...

Σε προηγούμενη δημοσίευση αναφερθήκαμε στο θέμα των πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) που εκκρεμεί η πληρωμή τους στο Νοσοκομείο μας, δηλαδή στις πρ. αμοιβές των μηνών Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012 και Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013.

Δυστυχώς πέρασε η ημερομηνία (29/3) μέχρι την οποία θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί τα προβλήματα, να έχει γίνει ο έλεγχος και να έχουν σταλεί τα αρχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να πληρωθούμε τις πρ. αμοιβές στις 20/4,   και δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω.

Το μόνο που έγινε είναι ότι την Παρασκευή 29/3 ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητά να γίνει διόρθωση στην κατανομή των ωρών των πρόσθετων αμοιβών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ώστε να περάσουν από τον έλεγχο της επιτρόπου. Για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο αναμενόταν να μουν τα χρήματα στη ΔΟΥ για να προχωρήσει η διαδικασία, κάτι τέτοιο όμως δεν είχε γίνει μέχρι χθες.

Έτσι σύμφωνα με τις παραπάνω εξελίξεις,  είναι σίγουρο ότι μέσα στον Απρίλιο δεν θα πληρωθούμε για κανένα μήνα πρόσθετων αμοιβών.

Το πιο πιθανό είναι στις 20 Μαϊου να πληρωθούμε είτε για 2, είτε για 4 μήνες πρόσθετων αμοιβών.

Παρακολουθούμε το θέμα, πιέζουμε τη διοίκηση και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Συνεχίζεται η παράνομη τακτική της τοποθέτησης "υπευθύνων" σε νοσηλευτικά τμήματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


Όπως διαπιστώσαμε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκης, αντί να προχωρά σε νόμιμη αναπλήρωση θέσεων που έχουν κενωθεί (ώστε οι συνάδλεφοι να λαμβάνουν το επίδομα θέσης και να καταγράφεται η προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης) συνεχίζει να ακολουθεί την παράνομη διαδικασία (δεν προβλέπεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα) της τοποθέτησης υπευθύνων σε νοσηλευτικά τμήματα. Πρέπει να τονιστεί ότι ο όρος "υπεύθυνος τμήματος" δεν υπάρχει ούτε στο δημοσιοϋπαλλικό κώδικα, ούτε στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Επίσης σε άλλη απόφαση που έχει δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπουμε να χρησιμοποιείται ο όρος υπεύθυνη νοσηλεύτρια - προϊσταμένη (χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για νόμιμη αναπλήρωση) η οποία μάλιστα ορίζεται υπεύθυνη για έναν όροφο (!) του Νοσοκομείου που περιλαμβάνει δύο (!) νοσηλευτικά τμήματα και καλύπτει τέσσερα (!) ιατρικά τμήματα...

Η τοποθέτηση "υπεύθυνων" και όχι νόμιμων αναπληρωτών προϊσταμένων σε νοσηλευτικά τμήματα αποτελεί  μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που ακολουθείται εδώ και χρόνια και έχει φέρει το Νοσοκομείο στο σημείο να έχει μόνο 3 νόμιμες προϊστάμενες σε σύνολο 13 νοσηλευτικών τμημάτων!

"Επίορκοι" - Γενικώς και αορίστως


Του Γιώργου Δουράκη
Η τελευταία πράξη της μακράς και οδυνηρής περιπέτειας του Αντιπρύτανη του ΑΠΘ συναδέλφου Γιάννη Παντή, που τίθεται σε αργία πριν καν εκδικαστεί η υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του, ξαναφέρνει στο προσκήνιο ένα νομικό τερατούργημα που δυναμιτίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και της δημόσιας διοίκησης και μας οδηγεί ολοταχώς «πίσω στο μέλλον», στην εποχή που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Ο απαράδεκτος αυτός νόμος συνδέεται άμεσα με τις απαιτήσεις της τρόικας για δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Με τη σατανική ιδέα περί προκαταβολικά «επίορκων» -γενικώς και αορίστως- εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι επιδιώξεις της τρόικας και συγχρόνως προσφέρεται μια ηθικά επιχρυσωμένη διέξοδος στους κρατούντες. Εκεί που θα τους αποκαλούν όλοι κοινωνικά ανάλγητους, με τον ηθικό στιγματισμό των θυμάτων μετατρέπονται αυτομάτως σε άτεγκτους μεταρρυθμιστές και εξυγιαντές της σάπιας δημόσιας διοίκησης. Παλιά μου τέχνη… 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι όσα σχέδια αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και αν υποβάλλει στη τρόικα ο καημένος ο Μανιτάκης, όσο και αν τους εξηγεί ότι αρκεί ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων για να επιτευχθεί ο δεδηλωμένος στόχος συρρίκνωσής του, οι «εξολοθρευτές» της τρόικας έχουν λυσσάξει. Ζητούν απολύσεις. Α-π-ο-λ-ύ-σ-ε-ι-ς. Φυσικά το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό. Συμβολικό. Τους ενδιαφέρει να αρχίσει από τώρα το ξήλωμα, να σπάσει επιτέλους το ταμπού. Κι αργότερα, με την αναθεώρηση του συντάγματος και την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, θα επιχειρηθεί η τελική έφοδος για την κατάληψη της Βαστίλης. Βέβαια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα –και πριν ακόμη από την κρίση- είχε αναλογικά έναν από τους μικρότερους δημόσιους τομείς στην Ευρωζώνη από άποψη αριθμού δημοσίων υπαλλήλων. Τη στιγμή δε αυτή ο αριθμός τους έχει μειωθεί  τόσο πολύ, σύμφωνα με το follow-up της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, που σίγουρα βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της σχετικής κατάταξης. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους φανατικούς εξτρεμιστές της τρόικας. Δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Και γιατί άλλωστε να ιδρώσει; Σάμπως θα υποστούν καμιά κύρωση αν η πολιτική τους αποδειχτεί καταστροφική; Στου κασίδη το κεφάλι, οι αλμπάνηδες του αγοραίου φιλελευθερισμού βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρά τους και τις ανομολόγητες επιδιώξεις τους. Και στο τέλος, το πολύ-πολύ να ψελλίσουν κανένα συγγνώμη που υπολόγισαν λάθος τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές ή, ακόμη χειρότερα, να συνεχίσουν και μετά θάνατον να επιπλήττουν το δύσμοιρο πειραματόζωο που δεν άντεξε το σοκ της αλγεινής θεραπείας τους.

Γιώργος Δουράκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας
Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Συλλογή Υπογραφών για την τροποποίηση του νόμου 4093/2012:
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί υφίστανται άλλο ένα πλήγμα, αυτή τη φορά από την εφαρμογή διατάξεων του ν. 4093/12. 



Με τις ρυθμίσεις αυτές, όπως τροποποιήθηκαν με Ν.4111/2013, τίθενται αυτοδικαίως σε αργία οι υπάλληλοι και οι καθηγητές που απλώς παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για ορισμένα πλημμελήματα, δηλαδή ακόμη και όταν η πράξη τους διαθέτει μικρή ποινική απαξία. Η ρύθμιση αυτή προσβάλλει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας (άρθρα 2 παρ. 1 Συντ. και 6 παρ. 2 ΕΣΔΑ), καθώς χωρίς να μεσολαβήσει δικαστική κρίση, με απόφαση του Εισαγγελέα, ενός οργάνου μονοπρόσωπου, που δεν περιβάλλεται με τις εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας τις οποίες απολαμβάνουν οι δικαστές, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί απομακρύνονται από την θέση τους και υφίστανται ένα βαρύτατο πλήγμα στην προσωπική και υπαλληλική τους ζωή. Ακόμη, η ρύθμιση αυτή θίγει την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 Συντ.), δεδομένου ότι το δυσμενέστατο μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας επιβάλλεται αφηρημένα και αδιακρίτως, χωρίς να σταθμίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και ιδίως η ελαφρότητα της άδικης πράξης.



Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ κ. Ι. Παντή, ο οποίος απειλείται με την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, επειδή του ασκήθηκε αμετακλήτως ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, για μια υπόθεση χωρίς τεκμήρια ενοχής.



Καλείται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τροποποιήσει τον νόμο, προκειμένου το πειθαρχικό δίκαιο να συμβαδίζει με τις επιταγές του κράτους δικαίου, το Σύνταγμα της χώρας και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υπογράψτε κι εσείς εδώ 


Ο Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Τουρισμού: κα Όλγα Κεφαλογιάννη
Προς τον Υπουργό Υγείας: κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
20/03/13
Θέμα: Μέτρα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας

Σύμφωνα με μελέτες της patients beyond borders και της McKinsey ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί δυναμικό τομέα εξειδικευμένου τουρισμού με 5 εκ. δυνητικούς τουρίστες - ασθενείς, συνολική αγορά που εκτιμάται στα 10 δις ευρώ και με ανοδική τάση που αναμένεται να διατηρηθεί τις επόμενες δύο δεκαετίες καθώς η μεταπολεμική γενιά των baby boomers θα εισέρχεται στην τρίτη ηλικία. Παράλληλα η κοινοτική οδηγία 24/2011 θέτει το πλαίσιο για τη διασυνοριακή περίθαλψη μεταξύ των χωρών της ΕΕ και προσφέρει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. Χώρες όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ουγγαρία αναδεικνύονται ήδη σε σημαντικούς προορισμούς ιατρικού τουρισμού ενώ η χώρα μας παρότι διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, ιδανικό κλίμα και αναβαθμισμένες ιατρικές και τουριστικές υποδομές υστερεί στο αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τη συνέργεια μεταξύ ιδιωτικών παρόχων υγείας και τουριστικών επιχειρήσεων και θα προωθεί τις ΣΔΙΤ μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και επιχειρήσεων εστίασης. Θεσμικές πρωτοβουλίες στην παραπάνω κατεύθυνση είναι η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με ασφαλιστικά ταμεία άλλων χωρών, η σύνδεση της ένταξης στα προγράμματα ΕΣΠΑ με την υποχρέωση για πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η έκδοση των λογαριασμών στ’ αγγλικά και η κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας και μητρώου των εξειδικευμένων κλινικών και νοσηλευτηρίων ιατρικού τουρισμού. Επίσης θα μπορούσε να δοκιμαστεί πιλοτικά σε τοπικό επίπεδο η συγκρότηση ολοκληρωμένων δικτύων ιατρικού τουρισμού γύρω από τοπικές νοσοκομειακές μονάδες, ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, υπηρεσίες προβολής, μεταφοράς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
- Προτίθεται να προωθήσει την αναπτυξιακή συνέργεια ιατρικών μονάδων και τουριστικών επιχειρήσεων ώστε ν’ αποκτήσει ο εγχώριος τουριστικός - ιατρικός κλάδος μερίδιο στην νέα δυναμική αγορά ιατρικού τουρισμού που διαμορφώνεται;

-Προτίθεται να σχεδιάσει την πιλοτική εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού δημιουργώντας τα πρώτα υβρίδια σε τουριστικές περιοχές με συγκριτικά πλεονεκτήματα;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Ανδρουλάκης

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες πολίτες...ΕΝΑ ασθενοφόρο



Σε μια περίοδο όλου οι περισσότεροι αγωνιούν για την πορεία της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και για το ποσοστό των αυξήσεων σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας, τον αριθμό των πολιτών που θα κάνουν διακοπές στην περιοχή μας και την διάρκεια που θα έχει η φετινή τουριστική περίοδο, υπάρχουν συνάνθρωποι μας, εργαζόμενοι που αγωνιούν επίσης για το εάν θα τα …καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 
Και αυτό όχι γιατί δεν θέλουν να κουραστούν ή δεν έχουν την διάθεση να εργαστούν, ίσια ίσα οι συγκεκριμένοι έχουν αποδείξει ότι ούτε ωράρια κοιτούν ούτε και σωματική ή ψυχολογική κούραση υπολογίζουν.

Ο σταθμός τους ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου και οι 13 εργαζόμενοι και με δεδομένο πλέον ότι το νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου ΔΕΝ έχει οδηγό και ασθενοφόρο, το νοσοκομείο της Νεάπολης ΔΕΝ έχει οδηγό ασθενοφόρου, το ΘΧΠΛ δεν έχει επίσης, οι φυλακές Νεάπολης το ίδιο, έχουν επιφορτιστεί με όλες μα όλες τις νοσοκομειακές μεταφορές των ασθενών, άσχετα εάν δεν έχουν τον χαρακτήρας του επείγοντος.

Ο βασικός ρόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας είναι να επεμβαίνει και να επιχειρεί σε έκτακτα περιστατικά ως επί το πλείστον και σε ότι αφορά την περίπτωση της περιοχής μας, που δεν είναι η μοναδική πανελλαδικά, ουσιαστικά έχει τον ρόλο της μεταφοράς όλων των νοσοκομειακών περιστατικών που χρειάζονται μετακίνηση, είτε για εξετάσεις είτε για επιπλέον περίθαλψη είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι εργαζόμενοι με τους οποίους μίλησε η ΑΝΑΤΟΛΗ δεν παραπονιούνται για όλα αυτά απλά νοιώθουν ότι πληρώνουν τις αδυναμίες ενός συστήματος με κίνδυνο είτε να καθυστερούν να φτάσουν σε ένα έκτακτο γεγονός είτε να μην πηγαίνουν καθόλου από την στιγμή που το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο βρίσκεται σε άλλο περιστατικό.

«Το ασθενοφόρο ποτέ δεν καθυστερεί να φτάσει κάπου, οι αιτίες της όποιας αργοπορίας, που δεν συμβαίνει συχνά, βρίσκονται αλλού. Με το που μας δοθεί από το Ηράκλειο, όπου είναι η κεντρική διοίκηση, το σήμα, ο χρόνος για εμάς μετρά αντίστροφα, όμως δεν είμαστε στον σταθμό πάντα οπότε αν ήδη είμαστε στο μέσο μιας προηγούμενης επιχείρησης θα πρέπει πρώτα να την ολοκληρώσουμε ώστε να προχωρήσουμε στη νέα κλίση. Την δουλειά δεν την φοβόμαστε ούτε και την αποφεύγουμε, το καθήκον για εμάς είναι αυτό άλλωστε και το τιμούμε πάντα.» τόνισε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου.

Τα περιστατικά που καθημερινά συμβαίνουν στο ΕΚΑΒ είναι αρκετά σε όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας όπου όλος ο γεωγραφικά νέος Δήμος έχει την διάθεση του ΕΝΑ μόνο ασθενοφόρο. Το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου δε που η παιδιατρική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ήταν κλειστή, περιστατικό παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιεράπετρα γεγονός που σημαίνει ότι ολόκληρη η περιοχή δεν είχε άλλο ασθενοφόρο.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και όταν το ασθενοφόρο πηγαίνει ασθενή σε νοσοκομείου του Ηρακλείου για εξετάσεις ή μεταφέρει ασθενή για αιμοκάθαρση στο ΘΧΠΛ. Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που για να λειτουργήσει σε όλες τις βάρδιες του κάθε μέρα όλο το 24ωρο χρειάζεται, με βάση τον πληθυσμό της περιοχής, 17 άτομα προσωπικό, βλέπουν με ιδιαίτερη ανησυχία τους επόμενους μήνες που έρχονται γιατί θα κληθούν να εξυπηρετήσουν μια τόσο μεγάλη περιοχή, με το διπλάσιο σχεδόν πληθυσμό λόγω του καλοκαιριού.

 Νέα σαιζόν με το θέμα της άμεσης και έκτακτης προσφοράς υπηρεσιών υγείας πραγματικά στον αέρα και ας υπάρχουν στα όρια του Δήμου από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του πλανήτη και ας παίζουν εκατοντάδες παιδιά στους δρόμους και στις παραλίες και ας αυξάνεται και η κίνηση σε όλους τους δρόμους.

Μακάρι να είναι καλύτερη η τουριστική περίοδος που ξεκινά, το θέμα είναι όμως ότι δεν θα είναι για όλους το ίδιο καλή.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Aναδημοσίευση από τη σελίδα ΦΩΝΗ ΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Πολύ εύστοχο και κατατοπιστικό το ρεπορτάζ του Θάνου, απλά να συμπληρώσουμε δύο ζητήματα:
- Η κατάσταση με την κάλυψη του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας επιδεινώνεται από το γεγονός ότι πλέον το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν καλύπτει όλες τις εφημερίες όλων των ειδικοτήτων. Έτσι αυξάνονται κατά πολύ οι απαραίτητες διακομιδές ασθενών προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου
- Ίδια κατάσταση με αυτή που επικρατεί στον τομέα του ΕΚΑΒ στον Άγιο Νικόλαο, υφίσταται στους τομείς του ΕΚΑΒ στην ιεράπετρα και στη Σητεία, όπου βγαίνει ένα πλήρωμα ανά βάρδια όλο το 24ωρο.

Video:Υποχρηματοδότηση και εικόνες εξαθλίωσης στα δημόσια νοσοκομεία



Τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης αναδείχθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ μαζί με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων της πλειοψηφίας των δημόσιων Νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Κοινή συνισταμένη στα λεγόμενα όλων των ομιλητών ο λογιστικός τρόπος που λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις για την υγεία, με τους πολίτες ειδικά τους ανασφάλιστους να οδηγούνται εκτός παροχών υπηρεσιών υγείας.

  Aναδημοσίευση από τη σελίδα europeone.gr

Video: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΜΤΝ του Νοσ. Αγ. Νικολάου)

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Επιστολή προς την ΠΟΕΔΗΝ για τις αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου μας σχετικά με τη μη χορήγηση επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και επιδομάτων θέσης ευθύνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: ΠΟΕΔΗΝ

28/3/2013 

Θέμα: αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου μας σχετικά με τη μη χορήγηση επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και επιδομάτων θέσης ευθύνης

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να καταγγείλουμε τις παρακάτω αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου μας στα παρακάτω  θέματα σχετικά με τη μη χορήγηση επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και επιδομάτων θέσης ευθύνης:

1) Τη  διακοπή χορήγησης από το 2/21013 του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στη Διευθύντρια και στις τομεάρχες νοσηλευτικής υπηρεσίας στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάο. Αυτό έγινε κατόπιν σχετικού διευκρινιστικού εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (συνημμένο 1) όπου αναφέρεται ότι το επίδομα χορηγείται μόνο σε όσους εργαζόμενους ασκούν νοσηλευτικά καθήκοντα.. Η διοίκηση του Νοσοκομείου μας ερμήνευσε κατά το δοκούν το έγγραφο του Γ.Λ.Κ. και έκρινε ότι η Διευθύντρια και οι Τομεάρχες νοσηλευτικής υπηρεσίας δεν ασκούν νοσηλευτικά καθήκοντα και γι΄αυτό διέκοψε την καταβολή του επιδόματος.
Για το θέμα υπήρξε από το σύλλογο μας προφορική και γραπτή παρέμβαση (συνημμένο 2) προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση της διακοπής του επιδόματος.

2) Τη διακοπή της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους Π.Ε. και Τ.Ε. της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, βάσει  σχετικού διευκρινιστικού εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (αριθμ. πρωτ. Οικ. 2/56430/0022/23-7-2012) παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι -λόγω έλλειψης αντίστοιχων εργαζόμενων ΔΕ- προσφέρουν υπηρεσία σε τεχνικές χειρονακτικές εργασίες. 

3) Τη  διακοπή χορήγησης του επιδόματος ευθύνης σε έναν τομεάρχη της Νοσ. Υπηρεσίας και σε μία προϊσταμένη της διοικητικής υπηρεσίας, των οποίων ο τομέας και το τμήμα στα οποία είχαν οριστεί υπεύθυνοι καταργήθηκαν από το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου που ισχύει από 31/12/2012. Όμως δεν του κοινοποιήθηκε η παύση άσκησης των καθηκόντων τους, δεν τοποθετήθηκαν σε άλλη θέση, ούτε η διοίκηση προχώρησε  σε επανατοποθέτηση προϊσταμένων βάσει των τελευταίων κρίσεων προσωπικού. Η μόνη ενέργεια στην οποία προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν η διακοπή χορήγησης του επιδόματος θέσεως ευθύνης, χωρίς καμιά κοινοποίηση ή έγγραφη ενημέρωση των συναδέλφων. Για το θέμα υπήρξε από το σύλλογο μας προφορική παρέμβαση προς τη διοίκηση, χωρίς καμιά ανταπόκριση.

4) Το γεγονός ότι  για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, τοποθέτηση προϊσταμένων ως τομεαρχών) στο άμεσο και απώτερο παρελθόν έχουν κενωθεί οι 9 από τις 12 οργανικές θέσεις (σύμφωνα με το νέο οργανισμό) προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων, με αποτέλεσμα σε όλο το Νοσοκομείο να υπάρχουν μόνο 3 προϊστάμενες και σε όλα τα άλλα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου να υπάρχει διοικητικό κενό. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν γίνει κατά καιρούς τοποθετήσεις "υπευθύνων" (όρος και θέση που δεν υφίσταται στη δημοσιοϋπαλλική ιεραρχία και στο δημ/κο κώδικα) χωρίς οι συνάδελφοι που έχουν τοποθετηθεί να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης και χωρίς ο χρόνος άσκησης των καθηκόντων να γίνεται δεκτός από το Γραφείο Προσωπικού  ως προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης. Για το θέμα έχουν υπάρξει επανειλημμένες  προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις (συνημμένο 3) από το σύλλογο μας, ζητώντας να υπάρξει η διαδικασία νόμιμης αναπλήρωσης που προβλέπεται  στο  Άρθρο 87  του ισχύοντος δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, όμως από τη διοίκηση του Νοσοκομείου δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση.

συνάδελφοι,
απευθυνόμαστε προς εσάς για να σας καταγγείλουμε και να σας ενημερώσουμε για τα παραπάνω ζητήματα και ζητούμε να μας κάνετε γνωστό  για το κατά πόσο οι συγκεκριμένες ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου μας είναι συμβατές με τη νομιμότητα και με τα όσα ισχύουν στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος  ο Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης

Συνημμένα:
1.


Aνακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ αναφορικά με την εξαγγελία πρόσληψης 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων


«Αναφορικά με την εξαγγελία πρόσληψης 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, 3.000 συνάνθρωποί μας ανά έτος ( περίπου 300/μήνα) χάνουν τη ζωή τους λόγω των τραγικών ελλείψεων νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές περί τις 150 κλίνες Εντατικής θεραπείας στο Ε.Σ.Υ.
Ανυπολόγιστοι παραμένουν οι θάνατοι, αλλά και το κόστος νοσηλείας των ασθενών που προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που με τη σειρά τους οφείλονται στην υποστελέχωση των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
Οι 200 περίπου επιλαχόντες συνάδελφοί μας στο διαγωνισμό 7Κ/2009, περιμένουν καρτερικά εδώ και 4 χρόνια τη στιγμή ... που θα ειδοποιηθούν από τα Νοσοκομεία στα οποία κατατάχθηκαν, να αναλάβουν υπηρεσία. Πολλοί δε εξ αυτών, κλήθηκαν τότε να παραιτηθούν από την εργασία τους στον Ιδιωτικό Τομέα καθώς όπως τους διαβεβαίωναν, η πρόσληψή τους στο ΕΣΥ ήταν ζήτημα ολίγων ημερών…
Σήμερα, μια εντυπωσιακή ομαδική απόδραση 10 κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων – η οποία παρεμπιπτόντως έχει τη δική της σημασία και για κανένα  λόγο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται -  αποτελεί αιτία προκειμένου να ανακοινωθεί πανηγυρικά από την Πολιτεία, και με προφανείς επικοινωνιακούς σκοπούς,  η πρόσληψη 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Η σιωπηρή γενοκτονία που συντελείται συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια και στοιχίζει στην Πατρίδα μας ανά έτος όσο η διαγραφή του πληθυσμού μιας επαρχιακής κωμόπολης, δε φαίνεται να αξιολογείται το ίδιο από την Πολιτεία… Μήπως τελικά η ομαδική «απόδραση» των ασθενών από τα σύγχρονα κολαστήρια ψυχών και σωμάτων τύπου ΑΤΤΙΚΟΝ, που αποκαλούνται κατ΄ευφημισμόν νοσηλευτικά Ιδρύματα του ΕΣΥ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια κάποια λύση ώστε να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας - αλλά και το βλέμμα της Πολιτείας, στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας;
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 20/3/2013


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 20/3/2013

  1. Για το θέμα τήρησης των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στα προγράμματα υπηρεσίας του προσωπικού.
Τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη 2013 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία στο διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη σχετικά με τη μη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας από το Νοσοκομείο προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα η διαμαρτυρία αφορούσε στα παρακάτω θέματα:
  • Υπάρχουν περιπτώσεις που δε χορηγείται στους εργαζόμενους ούτε μία ημέρα ανάπαυσης την εβδομάδα (επτά ημέρες συνεχόμενη εργασία).
  • Επίσης, όταν χορηγείται μόνο μία ημέρα ανάπαυσης ανά εβδομάδα και όχι δύο όπως ορίζει ο νόμος, το υπόλοιπο δε χορηγείται την ακόλουθη εβδομάδα. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί και τους οφείλεται μεγάλος αριθμός ημερών ανάπαυσης (ακόμα και 30).
  • Ακόμη, δεν τηρείται η διάταξη του νόμου για τις 12 ωρες ανάπαυση ανάμεσα σε δύο βάρδιες. Πολλοί εργαζόμενοι υπηρετούν, απόγευμα - πρωί (15.00-23.00 + 07.00 – 15.00) ή πρωί- νύχτα (07.00 – 15.00 + 23.00 – 07.00) ή  απόγευμα-πρωί-νύχτα (15.00-23.00 + 07.00–15.00 + 23.00-07.00) ή ακόμα και απόγευμα-πρωί-νύχτα -νύχτα (15.00-23.00 + 07.00–15.00 + 23.00–07.00 + 23.00-07.00).
  • Τέλος, δε χορηγούνται στους εργαζομένους οι κανονικές άδειες στο χρόνο που προβλέπει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας, αλλά μπορεί να περάσουν έως και πέντε μήνες για να χορηγηθεί άδεια σε έναν υπάλληλο. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις εργαζομένων σε διάφορα τμήματα που τους οφείλονται ημέρες από την κανονική άδεια του έτους 2012, αλλά και του 2011(!).
Οι παραβιάσεις των ανωτέρω διατάξεων έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ο επαρκής χρόνος ανάπαυσης των εργαζομένων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους.
Ακόμη,  οι παραπάνω παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας και δεν διασφαλίζουν την ασφαλή νοσηλεία τους.
Ο Σύλλογος κάλεσε  τη διοίκηση  να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις της εντός μηνός  και δήλωσε  ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του για να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο Νοσοκομείο καθώς και την ασφαλή νοσηλεία των πολιτών.

Παράλληλα με το εξώδικο, ο Σύλλογος Εργαζομένων με τα μέλη του πραγματοποίησε  παράσταση διαμαρτυρίας για τα παραπάνω θέματα στο  γραφείο της Διοίκησης,τη Δευτέρα 11/2 . Ο διοικητής ήταν παρών, άκουσε τους εργαζόμενους, παρέλαβε εκ νέου το εξώδικο και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τί μπορεί να γίνει για τα θέματα που θίγονται.

Από τότε έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναληφθεί από την πλευρά της διοίκησης συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, πέραν των συζητήσεων για συγχώνευση των τμημάτων του 4ου ορόφου. Στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα και η κατάσταση όχι μόνο είναι ίδια, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις έχει χειροτερέψει. Σε κάποια νοσηλευτικά τμήματα έχει σταματήσει τελείως η χορήγηση αδειών  ενώ έχουν αυξηθεί τα τμήματα στα οποία εργαζόμενοι εκτελούν 6 βάρδιες. Σε λίγες ημέρες μέσα στο Μάρτιο φεύγουν οι 3 επικουρικοί (τραυματιοφορέας, νοσηλευτρια, τεχν. Ιατρικών εργαστηρίων), ενώ είναι άγνωστο πότε θα γίνει πρόσληψη των 4 επικουρικών που έχει ανακοινώσει το υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο μας.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά της διοίκησης στα θέματα που θίχτηκαν με το εξώδικο,  ο σύλλογος  και οι εργαζόμενοι είναι  υποχρεωμένοι ναδιαφυλάξουν  την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων και των ασθενών, και να προχωρήσουν στηδικαστική διεκδίκηση της εφαρμογής των κανονισμών της εργασιακής νομοθεσίας και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα στο Νοσοκομείο.

Έτσι αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε υποβολή μήνυσης κατά του διοικητή  και παντός υπευθύνου για παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας και εξουσιοδοτούμε τον πρόεδρο και το ΔΣ του συλλόγου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της.

  1. Για τη Ραγδαία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Φέτος υπήρξε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συρρίκνωση τουκονδυλίου των εφημεριών  των ιατρών από 136.513 ευρώ το μήνα για το 2012  στις 86.160 ε το μήνα το 2013. Αποτέλεσμα της μείωσης είναι να μένουν μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου σε όλες τις ειδικότητες. Για παράδειγμα, το σαββατοκύριακο  της μεγάλης απόκριας  δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο, ενώ λίγο  μετά για μερικές ημέρες δεν εφημερεύει παιδίατρος, με αποτέλεσμα να κλείσει για 3 ημέρες η παιδιατρική κλινική. Αντίστοιχα  προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως η ουρολογική, η ΩΡΛ, η ορθοπεδική κλπ Αυτό συνιστά μια πρωτόγνωρη υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες της περιοχής.

  Ακόμη, όλες οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2013 μειώθηκαν υποχρεωτικά με εντολή του υπουργείου κατά 8% εντείνοντας και διευρύνοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν. Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχουν σταματήσει να γίνονται από το μέσον του 2012 προγραμματισμένες ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως ολική αρθροπλαστική ισχύου και γόνατος, αναγκάζοντας τους ασθενείς να προσέρχονται στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου ή σε ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης το κονδύλι για τις πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες  υπερωρίες) του λοιπού (πλην ιατρικού) προσωπικού μειώθηκε από 482.000 το χρόνο το 2012, σε 353.000 το χρόνο για το 2013 και είναι απλήρωτες ακόμα οι πρόσθετες αμοιβές τόλων των μηνών από Νοέμβριο και μετά. 
Ακόμη έγινε εκτενής αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και υλικών ενώ συζητήθηκε η πιθανότητα δημιουργίας ειδικού ταμείου αρωγής του Νοσοκομείου από το σύλλογο, ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα για να γίνονται αγορές υγειονομικών υλικών πρώτης ανάγκης. Εδώ και αρκετό καιρό στο Νοσοκομείο υπάρχουν συνεχείς ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά καθημερινής χρήσης, όπως σύριγγες, νυστέρια ή γάντια, με αποτέλεσμα το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού να γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Από την πλευρά του ΔΣ του συλλόγου έγινε αναφορά στις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση και τη δημοσιοποίηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ενώ έγινε συζήτηση και για  τη σχετική συνέντευξη τύπου του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο δεν αφορούν μόνο στο πρόγραμμα εφημεριών, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης, προσωπικού και υλικών και καλό θα ήταν οι όποιες αναφορές να γίνονται και σε αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχώς επιδεινώνεται εδώ και ένα χρόνο, ενώ η συγχώνευση με τα άλλα Νοσοκομεία του νομού όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλα δημιουργήθηκαν και επιπρόσθετα, ειδικά στη διοικητική υπηρεσία που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλήμα έλλειψης εργαζομένων.

Η συνέλευση αποφάσισε σε επόμενη συνεδίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου να υπάρξει μαζική συμμετοχή και παρέμβαση των των εργαζομένων ώστε να κάνουν περισσότερο γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση για την επίλυση τους.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

H πρόταση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου για τους ανασφάλιστους



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

 

 
Το ΚΙΑ Ρεθύμνου συμπληρώνει 4,5 χρόνια εθελοντικής λειτουργίας, λειτουργίας πού αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη στα ζητήματα ατομικής και δημόσιας υγείας.
Απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα, πού δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας δημόσιο ή ιδιωτικό και καλύπτει την ιατρική, την υγειονομική ατομική και δημόσια καθώς και την φαρμακευτική ανάγκη σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με την συνεργασία του νοσοκομείου, των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων της πόλης του Ρεθύμνου και οικονομική ενίσχυση από τους κατοίκους του νομού και τις αυτοδιοικητικές δομές.
Διενεργεί συλλογή φαρμάκων τα οποία διαχωρίζει, καταγράφει σε διαθέσιμα για το κοινωνικό ιατρείο και σε νοσοκομειακά, τιμολογεί και διαθέτει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και Ηρακλείου μετά από πράξη αποδοχής των Διοικητικών Συμβουλίων. Η εμπορική αξία των διαθέσιμων στα νοσοκομεία φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού ανέρχεται και ξεπερνά ενίοτε, ανά έτος στα 80.000 ευρώ κατά μέσο όρο.
Ο αριθμός των ανασφάλιστων ενηλίκων και παιδιών έχει αυξηθεί τραγικά τα τελευταία δύο χρόνια. Φτάνει τα επίπεδα επιδημίας και απειλεί σοβαρά την ατομική αλλά και την δημόσια υγεία.
Η έλλειψη κρατικής προνοιακής και υγειονομικής πολιτικής για τους ανασφάλιστους δημιουργεί σοβαρά, μη αναστρέψιμα υγειονομικά ζητήματα σε ασθενείς με καταστρεπτικά νοσήματα, αφήνει εκτεθειμένο όλο τον πληθυσμό της χώρας και των επισκεπτών της σε λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα, ακυρώνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία, αλλά κυρίως καταργεί το φυσικό αυτονόητο δικαίωμα όλων μας στην υγεία και την πρόληψη.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δημιουργεί αντικειμενική συνθήκη μη επιβίωσης, μια κοινωνική πραγματικότητα πού δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, του πολιτισμού, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας καθώς και των αρχών της παγκόσμιας διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού.
Η ίδια πολιτική πού μας αρρωσταίνει με τα χημικά πρόσθετα στα τρόφιμα, με τα μεταλλαγμένα και τροποποιημένα, με τις διάφορες ακτινοβολίες πού έρχονται από παντού, με το άγχος πού γεννά σαν κοινωνία ανταγωνιστική και εστιασμένη στο κυνήγι του χρήματος, η ίδια πολιτική μας σκοτώνει και μας αφήνει απροστάτευτους στην αρρώστια. Η οικονομική πολιτική των προηγούμενων ετών και του παρόντος οδήγησε στην συνθήκη οικονομικής αδυναμίας και ανεργίας χιλιάδες ασθενείς και κατέστησε αδύνατη την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και επιχειρηματικών χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η επιδημία των ανασφάλιστων ανθρώπων να παίρνει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις.
Η οικονομική πολιτική πού επιβάλλεται σήμερα, οδήγησε μια ολόκληρη χώρα στην αναγκαστική επιλογή της διαγραφής μέρους του χρέους της στους οφειλέτες, εξαιτίας της παρούσης οικονομικής αδυναμίας. Μια ειδική συνθήκη πού στοχεύει στην επιβίωση της χώρας.
Στην ίδια, όμως, συνθήκη βρίσκονται και οι ανασφάλιστοι αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, χωρίς να ευθύνονται γι αυτό σε προσωπικό επίπεδο και χωρίς να υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα, λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, να το επιλύσουν.
Η λύση πού επιλέχθηκε για τα χρέη της χώρας θα μπορούσε να είναι μέρος της λύσης και για τα χρέη των ιδιωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στην παρούσα συγκυρία.

 
Η πρόταση διαμορφώνεται ως εξής

 
  • Διαγραφή προηγούμενων χρεών φυσικών προσώπων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και συνέχιση ασφαλιστικής κάλυψης για νοσηλεία καθ όλη την διάρκεια της περιόδου της ανεργίας, με ειδικό βιβλιάριο υγείας. Φαρμακευτική κάλυψη από τα φαρμακεία των νοσοκομείων καθώς και κάλυψη των παρακλινικών εξετάσεων. Αν το χρονικό διάστημα της ανεργίας ξεπεράσει την 3ετία, η ασφαλιστική κάλυψη να περνά στην αρμοδιότητα της πρόνοιας μέσω του βιβλιαρίου απορίας ή συνθήκης υιοθεσίας από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Κατά το χρονικό διάστημα της αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών ο ασθενής και τα εξαρτώμενα από αυτόν άτομα θα καλύπτονται υγειονομικά για τα κάτωθι: Νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις, παρακλινικές εξετάσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.
  • Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, των χρονίως πασχόντων από καταστρεπτικά απειλητικά για την ζωή, νοσήματα (καρδιοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, νεοπλασία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση, ψύχωση, νόσο Altzheimer).
  • Οικονομική κάλυψη των απαιτούμενων παρακλινικών εξετάσεων για την παρακολούθηση της συγκεκριμένης χρόνιας ασθένειας, δυό φορές το έτος, βάσει προτεινόμενου από τον ΕΟΦ πρωτοκόλλου παρακολούθησης ανά νόσημα
  • Δωρεάν νοσηλεία, παρακολούθηση, απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, προγεννητικός έλεγχος και τοκετός για τις γυναίκες σε εγκυμοσύνη.
  • Δωρεάν εμβολιασμός παιδιών και ενηλίκων.
  • Δωρεάν παρακολούθηση, εργαστηριακός έλεγχος και νοσηλεία των ανηλίκων.
  • Κανένας Έλληνας ή μετανάστης χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στις δομές δημόσιας υγείας.
  • Συμμετοχή αναλογική και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τις ανάγκες των ανασφάλιστων σε εργαστηριακές εξετάσεις.

 
Το κοινωνικό ιατρείο θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και στην συλλογή φαρμάκων και υλικού για τα νοσοκομεία.
Σε περίπτωση διατήρησης της τακτικής ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης του από τις δομές αυτοδιοίκησης, θα διαθέτει στο τέλος του έτους το πιθανό εναπομείναν ποσό στο νοσοκομείο του νομού ή της περιφέρειας του.
Το ιατρείο πιστεύει ότι η υγεία ατομική και δημόσια είναι υπόθεση της πολιτείας και δεν πρέπει να εγκαταλείπεται σε εθελοντικές δομές και δράσεις.
Η βασικότερη επένδυση ενός κράτους είναι οι άνθρωποι του. Αυτοί είναι το κεφάλαιο. Η καλή τους υγεία είναι οι τόκοι και οι αποδόσεις ομολόγων.
Η διατήρηση της αξιοπρεπούς ζωής, της υγείας και της παιδείας τους θα είναι αυτή πού βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη, την αυτάρκεια, την ανεξαρτησία και συγχρόνως θα ακυρώσει την διαφθορά.

 
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τις απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

  1. Για τις πρόσθετες αμοιβές των μηνών Ιανουάριου, Φεβρουάριου 2013:

Δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα "Διαύγεια" η χορήγηση του κονδυλίου για την αποζημίωση των νυχτερινών, αργιών, και υπερωριών του προσωπικού των νοσοκομείων για το α΄τρίμηνο του 2013.

Για να ανακτήσετε την απόφαση ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για τα νοσοκομεία Ν. Λασιθίου  η κατανομή είναι:  
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει

Αναμένεται στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει η διαδικασία για την πληρωμή τουλάχιστον των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Εάν γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες (Αποστολή προς ΥΔΕ, έλεγχος από επίτροπο ελεγκτικού συνεδρίου, αποστολή αρχείων προς την ΕΑΠ) μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (28/3/13), τότε η πληρωμή θα γίνει στις 20/4/2013. Θα είμαστε σε επαφή και θα ενημερώσουμε σχετικά με την πληρωμή αυτών των μηνών.

2. Για τις πρόσθετες αμοιβές των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012:

Ενημερωθήκαμε εχθές ότι η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου στο ν. Λασιθίου δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής γι΄αυτούς του 2 μήνες γιατί στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναγράφεται λανθασμένος αριθμός ωρών που δεν αντιστοιχεί με τις πραγματοποιηθείσες, ούτε με τα χρήματα που έχουν εγκριθεί. Το λάθος έχει γίνει από το Υπουργείο Υγείας και ήδη είχε ζητηθεί εγγράφως από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου διόρθωση εδώ και 3 περίπου εβδομάδες, κάτι που δεν έγινε.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκης δεσμεύτηκε χθες ότι το Νοσοκομείο την Τρίτη 26/3 θα συντάξει εκ νέου έγγραφο με το οποίο θα ζητά διόρθωση και θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να βρεθεί λύση. Οπότε αναμένουμε νεότερα την επόμενη εβδομάδα. Αν γίνει η διόρθωση εγακίρως και γίνει η έγκριση από την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου μέχρι την Παρασκευή 28/3, τότε η πληρωμή των μηνών αυτών θα γίνει στις 20/4/13. Θα ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη. 
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο υπουργός υγείας Ανδρ. Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους υπάλληλους που χειρίζονται τα θέματα αυτά.
 Το video με ένα απόσπασμα (δευτερολογία) από τις δηλώσεις του υπουργού είναι το παρακάτω:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ προς τη ΔΥΠΕ Κρήτης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


ΑUDIO: Συνέντευξη στην Αγγ. Δουλγεράκη στο Ρ/Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 9.84 για το θέμα του τριήμερου κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για το κλείσιμο της παιδ/κης κλινικής το τριήμερο - εφημερεύει η παιδιατρική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απαντά ο διοικητής




Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Εξώδικο νοσοκομειακών γιατρών στον υπουργό Υγείας για απλήρωτες εφημερίες


Ημερομηνία: 21/03/2013 21:08
Εξώδικο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο απέστειλε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αντικείμενο την «κωλυσιεργία στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών» στους γιατρούς των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.
Στο μεταξύ, πάντως, ο κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών, και υποστήριξε ότι για τις καθυστερήσεις δεν ευθύνεται μόνο το υπουργείο.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, όλοι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου του 2012 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σε πολλά νοσοκομεία και τις εφημερίες του Νοεμβρίου του 2012, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει απλήρωτες τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον μήνα Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Όσο για τις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, αυτές είναι απλήρωτες στη συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων από τον μήνα Αύγουστο του 2012 και εφεξής, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία τα οποία οφείλουν πρόσθετες εφημερίες δώδεκα μηνών.

Στο εξώδικο η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας «για παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών ΕΣΥ και τον καθιστά υπεύθυνο για τις κινητοποιήσεις στις οποίες τους εξωθεί, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή της αποζημίωσης για δεδουλευμένες εφημερίες (τακτικές και πρόσθετες) πολλών μηνών».

Σε αρκετά νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός και οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Ήδη στα νοσοκομεία του Πειραιά «Μεταξά», «Τζάνειο» και «Κρατικό Νίκαιας», οι γιατροί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.


Πηγή: in.gr

Χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου



Χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο και πιθανότατα με κλειστή την παιδιατρική κλινική θα είναι το τριήμερο 23-25 Μαρτίου το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, λόγω της μη δυνατότητας να καλυφθούν οι εφημερίες για οικονομικούς και θεσμικούς λόγους. Όσοι γονείς από την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου χρειαστούν παιδίατρο για τα παιδιά τους το τριήμερο, θα πρέπει είτε να απευθυνθούν σε ιδιώτες, είτε να μεταφέρουν τα παιδιά στην Ιεράπετρα ή στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για μια ακόμα ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τη δημόσια υγεία στο Μεραμπέλλο που αντικατοπτρίζει τη συρρίκνωση, τον ακρωτηριασμό, που υφίσταται το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τα τελευταία δύο χρόνια.

Μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις (ολική αρθ/κη ισχύου και γόνατος, ουρ/κες) έχουν σταματήσει να γίνονται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για αγορά υλικών και λόγω έλλειψης εφημεριών ιατρών, ειδικότητες όπως οι ουρολόγοι και οι ΩΡΛ εφημερεύουν ελάχιστες ημέρες το μήνα, υπάρχουν κενά σε εφημερίες σε κρίσιμες ειδικότητες όπως αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, καρδιολογικό. Tο νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό έχει φτάσει σε οριακό σημείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ λείπουν πολύ συχνά υλικά πρώτης ανάγκης όπως σύριγγες. Η (αναμενόμενη από κάποιους ως λύση) συνένωση με τα άλλα Νοσοκομεία, αντί να δώσει λύσεις έφερε νέα προβλήματα διοικητικής φύσεως.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου και η Διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης δείχνουν να μην έχουν ιδιαίτερη διάθεση, ικανότητες ή δυνατότητες για να βελτιώσουν την αρνητική κατάσταση.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν έχει σήμερα καμιά σχέση με το Νοσοκομείο όπως ήταν πριν 4 -5 χρόνια, έχει υποβαθμιστεί και συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μετά τη σχετικά θετική έκβαση στο θέμα του ΤΕΙ, η τοπική κοινωνία και ο Δήμος πρέπει οπωσδήποτε να βρουν τρόπους να απαιτήσουν να σταματήσει η κατρακύλα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, να ενδυναμωθεί και να στηριχθεί το Νοσοκομείο. Η δημόσια υγεία αφορά όλους τους πολίτες.

Γιώργος Μανουσάκης
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ευχαριστήριο του Μανώλη Γλέζου


Ημερομηνία: 19/03/2013 10:40

Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό της Ε΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ευχαριστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετά τη νοσηλεία του εκεί.
«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό της Ε΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με αυταπάρνηση και βαθύ αίσθημα ευθύνης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πάσχοντες, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και τραγικές ελλείψεις.
Τους σφίγγω τα χέρια, τους ευχαριστώ για ακόμη μια φορά και τους διαβεβαιώνω πως αυτοί είναι οι ήρωές μας.» 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 20/3/2012 και ώρα 1.30 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Μετά τη συνέλευση της 11ης/3/13 που δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία μελών, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν σε  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 20/3/2012 και ώρα 1.30 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με τα παρακάτω θέματα:
  1. Συνέχιση παραβίασης της εργασιακής νομοθεσίας στα προγράμματα υπηρεσίας - λήψη αποφάσεων αντίδρασης
  2. Ραγδαία  υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου 
Συνάδελφοι, οι στιγμές είναι κρίσιμες και δύσκολες, η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη στη συνέλευση της Τετάρτης για να υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία.
Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι σε όσα γίνονται.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος       ο Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης          Δαμιανός Χαλκιαδάκης