Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων του Βορείου Αιγαίου

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων του Βορείου Αιγαίου

ΜΑΖΙ για την υγεία


Το μέλος τού Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Χαράλαμπος Μαλλιάκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης, το μέλος τού Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Βίκυ Βόμβα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, Σωτήρης Δρούλιας και Σωτήρης Λέγγας
Την κοινωνία θέλουν στο πλευρό τους γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης περί διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και απολύσεων. Γιατροί και εργαζόμενοι από Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Ικαρία ενώνουν για πρώτη φορά τη φωνή τους αντιδρώντας στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Αποφασισμένοι να ενώσουν τη δύναμή τους με τους ακρίτες και να παλέψουν για δημόσια και δωρεάν υγεία, δήλωσαν εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων των Νοσοκομείων, Ικαρίας, Λήμνου και Λέσβου, αναγνωρίζοντας ότι ο μεταξύ τους συντονισμός έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα και πως τα δευτεροβάθμια όργανα, δηλαδή οι ομοσπονδίες, δεν έχουν μπει δυναμικά στη μάχη ενάντια στην καταστροφική - όπως τη χαρακτήρισαν - πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας. Οι εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων είπαν ότι η μάχη αυτή θα ξεκινήσει από τα περιφερειακά νοσοκομεία, που θα έχουν συντονιστεί μεταξύ τους. Ακόμη τονίστηκε πως ό,τι έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα, εφαρμόστηκε επειδή η ίδια η κοινωνία που την αφορά άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν αντέδρασε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου