Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εκφράζει την συμπαράσταση του στους διωκόμενους συνάδελφους-συνδικαλιστές,


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εκφράζει την συμπαράσταση του στους διωκόμενους συνάδελφους-συνδικαλιστές, στους οποίους ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις για τη κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου, σημείο όπου κατέληξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που έγιναν στη 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη του 2012.
Καταδικάζουμε τέτοιου είδους διώξεων και θεωρούμε ότι με κανένα τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τυχαίες. Αφενός απευθύνονται σε άτομα με έντονη συνδικαλιστική- πολιτική και κοινωνική δράση, και αφετέρου, τα συγκεκριμένα αυτά άτομα σχετίζονται με συνδικαλιστικούς φορείς της υγείας και της εκπαίδευσης (πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο), με δυο δημόσιους τομείς δηλαδή, που αποτελούν σήμερα τους στόχους των μνημονιακών πολιτικών. Οι διώξεις αυτές δηλώνουν το μέσο και το στόχο που μετέρχεται η τρικομματικη κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι «απάνθρωπες» μνημονιακές πολιτικές. Ως προς το μέσο επιχειρείται εκφοβισμός των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα (βλέπε διαθεσιμότητα και απόλυση των «επιόρκων»), ως προς το στόχο επιδιώκεται η «φίμωση» ατομικών και η διάλυση συλλογικών «φωνών» που αντιστέκονται στην ισοπέδωση του κοινωνικού χαρακτήρα του δημόσιου τομέα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ζητά:
Την άμεση παύση αυτών των διώξεων
Την άμεση απαλλαγή των κατηγορούμενων από την κατηγορία της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης».
Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Παρασκευή 21/6, 7μμ στο Δημαρχείο
Προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 25 Ιουνη 9-11 π.μ. και καλεί τα μέλη του Συλλόγου να εκδηλώσουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους με την παρουσία τους την ίδια ώρα και μέρα στα Δικαστήρια Ρεθύμνου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

σχολιο 
Μετα το Ματθαιο Φιλιππακη οι Ρεθεμνιωτες συνδικαλιστες.
Καιρος να παίρνουμε κάποιοι σειρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου