Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επιστολή για το θέμα της μείωσης των οργανικών θέσεων στο ΓΝΑΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσσού 4 Αγ. Νικόλαος
ΤΚ 72100

Προς: Υπουργό Υγείας και Κ.Α. κ. Α. Λυκουρέντζο

        -διοικητή Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Γρηγοράκη

Κοινοποίηση: -βουλευτή Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκη
                    -βουλευτή Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκη
                    -Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκη
                    -Μέσα Ενημέρωσης
22/5/13
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαφωνία  - διαμαρτυρία μας για το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατάργηση οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου που βρίσκεται σε επεξεργασία και διαβούλευση. 
Θέλουμε να σας τονίσουμε ότι  ήδη έχει υπάρξει από 31/12/12 με το νέο οργανισμό (ΦΕΚ Β3485/31-12-2012) κατάργηση του 32 % των οργανικών θέσεων προσωπικού του ΓΝΑΝ και κατάργηση του 24% των οργανικών θέσεων ιατρών. Με το σχέδιο ΚΥΑ που επεξεργάζεστε μειώνονται κατά 5 οι οργανικές θέσεις ιατρών, τη στιγμή που από 31/12/12 έχουν ήδη μειωθεί κατά 23 (από 98 σε 75), ενώ δεν προτείνεται  νέα μείωση στις οργανικές θέσεις στα άλλα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου και της Κρήτης..

Θεωρούμε ότι η υπάρχουσα πρόταση δεν αντιστοιχεί στις δικές σας εξαγγελίες για το ρόλο του ΓΝΑΝ και νομίζουμε  ότι κινείται στο πλαίσιο των  συνεχών περικοπών εις βάρος της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.
Γι΄αυτό ζητούμε να επανεξετάσετε στο σχέδιο ΚΥΑ και να μην προβείτε σε καμιά μείωση των οργανικών θέσεων προσωπικού στο Νοσοκομείο μας.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος          ο Γ Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης            Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου