Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Για τις «σκέψεις» του υπουργού Υγείας να νομιμοποιήσει τα φακελάκια στο ΕΣΥ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2013
ΔΗΛΩΣΗ
Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται δημοσιεύματα για «σκέψεις» του υπουργού Υγείας να νομιμοποιήσει τα φακελάκια στο ΕΣΥ και να επιτρέψει στους συντονιστές Διευθυντές τη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου.
Πηγή πολλών δημοσιευμάτων είναι η λεγόμενη Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ, η οποία κινείται δραστήρια για νομιμοποίηση του χρηματισμού των μελών της, πραγματοποιώντας συναντήσεις με κάθε υπουργό που μπορεί να αποδειχτεί ευένδοτος σε  τέτοιου είδους προτάσεις.
Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί απερίφραστα το χρηματισμό ως κοινωνικό έγκλημα και έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα καμπάνιες ενάντια στο φακελάκι και κάθε άλλο τρόπο χρηματισμού των γιατρών του ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σήμερα, που η κοινωνία βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, σκέψεις για νομιμοποίηση εσόδων από τέτοιου είδους παράνομες και αντικοινωνικές δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τα Νοσοκομεία και τον ιατρικό κλάδο.
Αυτό που χρειάζεται το ΕΣΥ είναι η ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, η στήριξη του εισοδήματος των γιατρών που έχει πληγεί βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα και πλατειά καμπάνια στην κοινωνία ότι κανείς δεν έχει υποχρέωση να χρηματίζει γιατρούς για υπηρεσίες που εκείνοι οφείλουν να παρέχουν δωρεάν.
Η ΟΕΝΓΕ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι στη διάθεση κάθε πολίτη που επιθυμεί να καταγγείλει φαινόμενα δωροδοκίας στο ΕΣΥ, ενώ ο υπογράφων από τη θέση του αιρετού μέλους στο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας ψηφίζει πάντοτε υπέρ της θέσης γιατρών σε αργία όταν αποδεδειγμένα έχουν χρηματιστεί.
Ας πάψει λοιπόν ο κ. Λυκουρέντζος να σκέφτεται εάν θα υλοποιήσει προτάσεις για νομιμοποίηση του χρηματισμού και ας ασχοληθεί σοβαρά να βελτιώσει το ΕΣΥ, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου