Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Video: Η παράσταση διαμαρτυρίας εργαζόμενων του δημόσιου τομέα στον αντιπεριφεριάρχη Λασιθίου Ν. Καστρινάκη στον Άγιο Νικόλαο τη Δευτέρα 30-1-2012

Πρόσκληση της ΠΟΕΔΗΝ για κινητοποιήσεις την Πέμπτη 2/2/2012

ΑΘΗΝΑ 30/01/2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3318
ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΕΔΗΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γ.Σ. στηρίζει και καλύπτει τις κινητοποιήσεις των Σωματείων μελών της, που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου. Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων να αναπτύξουν μορφές αγώνα για την Ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ προσδιορίζουμε σαν ημέρα Δράσης όλων των Σωματείων Πανελλαδικά με Ανοιχτές Συνελεύσεις –Συγκεντρώσεις – Διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

1. Ανατροπή του Μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις Μισθών.

2. ΑΜΕΣΗ ένταξη στα ΒΑΕ των Υγειονομικών με καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

3. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων για το 2011. Επαρκή χρηματοδότηση για ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων το 2012

Για το ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ 11π.μ. κάτω από το ΥΥΚΑ.
Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στις 11π.μ. κάτω από τις ΥΠΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                 ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΝΙΛ στον Αγ. Νικόλαο. Συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Ξανθός Ανδρέας και Δημητρακόπουλος Στέλιος που παρουσίασαν τις αποφάσεις του τελευταίου ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Η γενική συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βιώνουν κάθε χρόνο και εντονότερα τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του Μνημονίου στο βιοτικό τους επίπεδο, λόγω της βαθιάς ύφεσης στην οποία έχει βυθιστεί η Ελληνική οικονομία.

Ζούμε μια νέα Κατοχή, όπου διεθνείς Τοκογλύφοι επιβάλουν μέσω Τρόικας την ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα σε όλες της τις λεπτομέρειες, με μοναδικό σκοπό την διαφύλαξη των κερδών τους, ενώ οι μαριονέτες που απαρτίζουν την κυβέρνηση ψηφίζουν τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα χωρίς καν να τα διαβάζουν.

Η φτώχεια και η ανέχεια πλήττει ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού και λαμβάνει πλέον τον χαρακτήρα ανθρωπιστικής κρίσης με 1.000.000 ανέργους, με 20.000 αστέγους, με περιπτώσεις ασιτίας παιδιών, με ουρές ανθρώπων που στριμώχνονται για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας.

Μέσα σ’ αυτό το γενικότερο εφιαλτικό πλαίσιο, οι δαπάνες του κρατικού Προϋπολογισμού για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση μειώνονται δραστικά, αφού προτεραιότητα αποτελεί η αποπληρωμή των δανείων και μόνο.


Το ετήσιο εισόδημα των ιατρών του ΕΣΥ έχει ήδη μειωθεί κατά 35%, ενώ τα εισοδήματα των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, έχουν κατέλθει σε επίπεδα που καθιστούν προβληματική την διαβίωση. Τα κονδύλια για εφημερίες ιατρών ήδη περικοπεί δραστικά, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να μην καλύπτονται από εφημερεύοντες ιατρούς αρκετές ημέρες τον μήνα, ενώ το 2012 θα περικοπούν επιπλέον κατά 30.000.000, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού έχουν ανασταλεί. Οι κενές οργανικές θέσεις είτε παραμένουν κενές στις περισσότερες των περιπτώσεων, είτε καλύπτονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα από επικουρικούς ιατρούς ή με μετακινήσεις από άλλα, κοντινά ή απομακρυσμένα νοσοκομεία.

Η ποιότητα του υγειονομικού υλικού συχνά μας προβληματίζει, παρόλο που διαθέτουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να μπορεί να τα ελέγξει όταν διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα.

Γίνεται προσπάθεια για αντικατάσταση των πρωτότυπων φαρμάκων των οποίων έχει λήξει η πατέντα με αντίγραφα, με στόχο τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ παραβλέπεται το γεγονός ότι η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει προέλθει από την αντικατάσταση των παλαιών, φθηνών και δοκιμασμένων φαρμάκων με ισοδύναμα νεότερα, αλλά εξαιρετικά ακριβότερα και με άγνωστο το πλήρες φάσμα των παρενεργειών τους.


Η δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη που καλύπτει τον κάθε πολίτη, σύντομα θα αποτελεί απλώς μια καλή ανάμνηση, αφού το μόνο που μετρά στους υπολογισμούς της Τρόικας είναι το υψηλό της κόστος. Έτσι ήδη τίθενται επιχειρηματικά κριτήρια στην λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει στο κλείσιμο όσων αποδειχθούν ασύμφορα οικονομικά, ενώ για όσα παρουσιάζουν κέρδη υπάρχουν σκέψεις να ιδιωτικοποιηθούν, είτε ολόκληρα είτε τμήματά τους, κατά τα πρότυπα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Εκεί το ΔΝΤ επέβαλε το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων και την απόλυση εκατοντάδων ιατρών και χιλιάδων νοσηλευτών. Οι προτάσεις της επιτροπής των ¨σοφών¨ που όρισε ο κος Λοβέρδος μετά από απαίτηση της Τρόικας για τον προγραμματισμό των αλλαγών στον χάρτη της υγειονομικής περίθαλψης κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Εκτός από την Νοσοκομειακή περίθαλψη, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, μετά την ενοποίηση των κλάδων υγείας των 4 μεγαλύτερων ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ) στον ΕΟΠΥΥ. Η άρνηση των ιδιωτών ιατρών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε απόγνωση το 95% των ασφαλισμένων που καλύπτονται τώρα από τον παραπάνω οργανισμό και τους αναγκάζει είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους για πρωτοβάθμια περίθαλψη, είτε να στραφούν στα τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, τα οποία όμως αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό των προσερχόμενων σε αυτά.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων και συγχρόνως οικονομικά αδυνάτων πολιτών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Ασθενείς διακόπτουν τις αγωγές που λάμβαναν για πρόληψη ή θεραπεία νοσημάτων, λόγω οικονομικής αδυναμίας για την αγορά φαρμάκων. Τα νοσοκομεία υψώνουν φράκτη στην προσέλευση των παραπάνω πολιτών σε αυτά με την επιβολή 5ευρου για εξέταση στα τακτικά ιατρεία, με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους νοσηλείας μετά την θέσπιση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και με την δραστική μείωση του ποσού από τον προϋπολογισμό που διατίθεται για την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων.

Απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, την ασφαλιστική τους κάλυψη και τις προνοιακές δομές, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντίστασης είναι η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  • Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ν. Λασιθίου.
  • Θα αντισταθούμε σθεναρά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περίθαλψης και της υποβάθμισης ή του κλεισίματος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου εργαζόμαστε.
  • Λαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης των προσερχόμενων στα νοσοκομεία για το πότε οφείλουν και πότε όχι να πληρώνουν το 5ευρο.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί η ζωή κανενός πολίτη σε κίνδυνο αν είναι ανασφάλιστος και απαιτηθεί η νοσηλεία του.
  • Αρνούμαστε να νοσηλεύσουμε ασθενείς στον διάδρομο αν υπάρχουν κενά κρεβάτια που έχουν διατεθεί σε ασφαλιστικές εταιρίες.
  • Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες της μορφές Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αναπτύσσονται και στηρίζουμε με την εθελοντική μας εργασία το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που θα λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Αγ. Νικόλαο.


Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Πήραν μισθό ένα φιλοδώρημα

Νοσοκόμα, μητέρα 2 παιδιών, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το οποίο καταβάλλει μηναία δόση 580 ευρώ, θα λάβει για τον μήνα Φεβρουάριο 18,90 ευρώ.

80.000 νοσοκομειακοί υπάλληλοι, κυρίως κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, πήραν στα χέρια τους μηδενικά ή ακόμα και αρνητικά εκκαθαριστικά, καθώς παρακρατήθηκαν απολαβές προηγούμενων μισθών. Κινητοποιήσεις σε Τζάνειο και Ευαγγελισμό

Νοσοκόμα, μητέρα 2 παιδιών, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το οποίο καταβάλλει μηναία δόση 580 ευρώ, θα λάβει για τον μήνα Φεβρουάριο 18,90 ευρώ.
Εκκαθαριστικά... ολίγων ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις «αρνητικά» έλαβαν ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες η πλειονότητα 200.000 δημοσίων υπαλλήλων -80.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και 120.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- που ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ και εντάχθηκαν τον Ιανουάριο στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου με καθυστέρηση 2 μηνών.
Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους τον επόμενο μήνα, αφού οι απολαβές τους δεν ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100 ευρώ!
Οι απώλειες που καταγράφουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές που προβλέπει το νέο μισθολόγιο, αφού στις περικοπές των αποδοχών περιλαμβάνονται και τα επιπλέον ποσά που ελάμβαναν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οπότε αμείβονταν με το «παλαιό» μισθολόγιο. Οι περικοπές των πρόσθετων ποσών που έλαβαν θα καταγραφούν στους μισθούς των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

«Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπάλλήλων κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης
Κυρίως οι εργαζόμενοι που αποπληρώνουν δάνεια καταναλωτικά ή για την αγορά σπιτιού, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, έλαβαν εκκαθαριστικά ελάχιστων ευρώ για το επόμενο 15νθήμερο, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.
Διαμαρτυρία
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Τζάνειο πραγματοποιούν σειρά κινητοποιήσεων, με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η επιτροπή αγώνα διοργανώνει καθημερινές συγκεντρώσεις στα επείγοντα (στις 8 το πρωί), μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του «πεντάευρου». Το προσωπικό των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Ζητούν να αποσυρθεί το ενιαίο μισθολόγιο, να μη γίνει καμία περικοπή ωρών και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.

«Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπάλλήλων κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης
«Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπαλλήλων από το νέο μισθολόγιο -παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης- κυρίως για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης.
Υπογραμμίζει επίσης ότι μετά την κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος, το οποίο αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο σε 280 ευρώ ανά υπάλληλο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος ύψους 150 ευρώ για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που ασκούν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. «Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος», δηλώνει ο κ. Στ. Κουτσουμπέλης.
Αύριο αναμένεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση και χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λάβουν την μισθοδοσία για το 1ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες, κυρίως με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα αντιμετωπίσουν όσοι υπάλληλοι έχουν δάνεια και λάβουν «αρνητικά» εκκαθαριστικά. Οπως αναφέρουν συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, εάν δεν υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό μισθοδοσίας των υπαλλήλων, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθούν διαδικασίες άμεσης αποπληρωμής του δανείου, εάν αυτό κριθεί ληξιπρόθεσμο.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ, Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΤΑΝ ΤΟ MEGA ΚΑΝΕΙ " ΕΙΔΗΣΗ " ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ....

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Κρήτης στον Αγ. Νικόλαο ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο και τα κυβερνητικά μέτρα



Σε τρίωρο αποκλεισμό των γραφείων της αντιπεριφέρειας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο προχώρησαν σήμερα το πρωί από τις 10.00 π.μ έως τις 1.00 μ.μ. δάσκαλοι από το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε Μεραμβέλλου καθηγητές από την ΕΛΜΕ Λασιθίου και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Νεάπολης, οι οποίοι πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιμεριφερειάρχη Ν. Καστρινάκη εκθέτοντας του το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται λόγω του ενιαίου μισθολογίου και των κυβερνητικών μέτρων. Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ότι θα συζητήσει ώστε να τεθούν τα ζητήματα που υπάρχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν μετά τις 1.00 μ.μ. αναμένοντας από τις ομοσπονδίες και το συντονισμό των σωματείων να προχωρήσουν σε περεταίρω πανελλαδική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων





Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Στη συνέλευση των εργαζομένων μεταξύ άλλων ελήφθη και η απόφαση να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων κ.α.) παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) τη Δευτέρα 30/1/12 και ώρα 10 π.μ. έως 1 μ.μ.

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη. Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι αντιδρούμε σε όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζωών μας και των οικογενειών μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η δακρύβρεκτη απολογία του μακελάρη Λοβέρδου


Ηρωική έξοδο επεχείρησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος. Tην ώρα που οι φήμες για ανασχηματισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο και αντικατάστασή του από τον Λ. Παπαδήμο κατέκλυζαν τους διαδρόμους της Βουλής, επέλεξε σε μια έξαρση «λεονταρισμού» να τραβήξει το σκοινί στα άκρα και να τα βάλει ανοιχτά με όλο το υπουργικό συμβούλιο. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι σχεδόν ομολόγησε ότι δέχθηκε απίστευτες πιέσεις από υπουργούς για να αποσύρει την τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ξεκαθάρισε πως η τροπολογία θα επανακατατεθεί προς ψήφιση χωρίς την παραμικρή αλλαγή, ενώ αίσθηση προκάλεσε το ότι η ομιλία του παρέπεμπε σε ομιλία απολογισμού υπουργού που... φεύγει.

«Ελεγα να περάσει η τροπολογία για να φύγει το θέμα από το τραπέζι. Και μου λέγατε (σ.σ.: απευθύνεται στη Βουλή) να το αποσύρω; Το απλό; Εγώ ό,τι φέρνω στη Βουλή είμαι σίγουρος πως είναι σωστό. Αν από το 2009 έπαιρνα πίσω αυτά που μου έλεγαν, σήμερα δεν θα μπορούσε να σταθεί κανένας υπουργός. Δεν θα υπήρχαν σήμερα εδώ. Η τροπολογία θα επανακατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του Υγείας που θα έρθει» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Στη συνέχεια, μάλιστα, κάνοντας μίνι απολογισμό του έργου του αποπειράθηκε -με αρκετά δακρύβρεχτο τρόπο, είναι η αλήθεια- να χτίσει το προφίλ του αδιάφθορου σωτήρα της χώρας. «Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων παρήλασαν “πελατειακοί” υπουργοί από το Υγείας. Οσοι θέλουν να με συγκρίνουν με αυτούς δεν τους ακούω καν. Τα επιχειρήματα που έχω εναντίον τους είναι συντριπτικά. Τους δημαγωγούς εγώ τους έχω εύκολους αντιπάλους. Αυτά βουλιάξανε την πατρίδα. Δεν ανήκω σ' εκείνους που γονάτισαν την πατρίδα, αλλά σ’ αυτούς που προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια για να μη βουλιάξει. Σε λίγους μήνες δεν θα είμαι υπουργός. Ερχονται εκλογές. Ομως ο επόμενος δεν θα έχει να πατάξει τη σπατάλη και τη διαφθορά. Αυτά τελειώνουν τώρα» κατέληξε ο υπουργός.

Ακούγοντας όλα τα παραπάνω, η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρευρέθη στην Ολομέλεια για να μιλήσει στην επερώτηση του ΚΚΕ για την Υγεία, «κατηγόρησε» τον κ. Λοβέρδο για προσωποποίηση της συζήτησης, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα υπονοούμενα Λοβέρδου ότι το ΚΚΕ ελέγχει το ΝΑΤ και υπονομεύει την εξυγίανσή του. «Μπερδέψατε τα ακροατήρια. Εδώ δεν είναι συνέδριο ή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για να κάνετε τον προσωπικό απολογισμό σας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, όχι γιατί δεν έχουμε άποψη γι' αυτά, αλλά γιατί δεν προσωποποιούμε την κριτική μας, αλλά ακούμε κριτική στις πολιτικές της Υγείας» είπε η κυρία Παπαρήγα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Video: Συνέλευση για την υγεία στο Ρέθυμνο τη μια μέρα, επίσκεψη του Διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου την επομένη!



Απόφαση Γενικής Συνέλευσης (Παρασκευή 27/1) Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Συνάδελφοι/σες!
Το ποτήρι ξεχείλισε! Έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Οι δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τα μηδενικά ή και χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, ο εμπαιγμός για τα ΒΑΕ μας οδηγούνε στα όρια μας!
Απαιτούμε!
Ανατροπή/απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς -παραγωγικότητα!
Καμία περικοπή ωρών - άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων!
Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ - ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
ΟΧΙ στο κλείσιμο - συγχώνευση νοσοκομείων - ΚΥ- πολυϊατρείων!
ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη!
ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!

Πρόγραμμα δράσης για Σάββατο – Δευτέρα –Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη ( 28/1 με 2/2) :
1) Καθημερινές συγκεντρώσεις στα Επείγοντα 8πμ, και μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων, 5ευρω, ταμείων Επειγόντων.
2) Καθημερινό μοίρασμα ανακοίνωσης προς τους συμπολίτες μας στο νοσοκομείο και το Μετρό
3) Διαδήλωση στην Β.Σοφίας – Κηφισίας & Αλεξάνδρας σε συντονισμό με τα γειτονικά νοσοκομεία (Νίμιτς, Αλεξάνδρα, Αρεταίειο, Αιγινήτειο κλπ) την Τρίτη 31/1
4) Πέμπτη 2/2, συγκέντρωση 8πμ στα Επείγοντα και διαδήλωση στο υπΥγείας 10.30πμ
5) Συντονιστική συνέλευση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μετά από την διαδήλωση
6) Συμβολικό κλείσιμο (8πμ – 10πμ) της Γενικής Εφημερίας του Σαββάτου 28/1, με διαλογή των περιστατικών μεριμνώντας για την ασφάλεια των ασθενών.

Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ


Σήμερα 27 Γενάρη σε μία μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου στην πιο κρίσιμη στιγμή για τις ζωές των εργαζομένων και το δημόσιο νοσοκομείο , έπειτα από πλούσιες και γεμάτες παλμό τοποθετήσεις , η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε να αντισταθεί στην πολιτική της εξαθλίωσης που επιβάλλει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την τρόικα και να υπερασπίσει το Δημόσιο Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα παλεύουμε για :

1. Αξιοπρεπείς μισθούς /συντάξεις, να πάρουν πίσω το μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Να επιστραφούν τα κλεμμένα(εισφορές - παρακρατηθέντα-χαράτσια-πάγωμα των δόσεων στα δάνεια προς τις τράπεζες) και να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα προ μνημονίου.

2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους - κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ)


3. Καμία απόλυση-εφεδρεία στα νοσοκομεία, καμία μείωση των κλινών, καμία μείωση των οργανικών θέσεων.

4. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.

5. Να μην κλείσει κανένα Δημόσιο Νοσοκομείο ή πολυιατρείο του ΙΚΑ.

6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία-Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους.

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

* Από Δευτέρα 30/1 καθημερινές καθιστικές διαμαρτυρίες στο προαύλιο
του Νοσοκομείου με μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων 8-11πμ.
Ενημέρωση των ασθενών.

* Συμμετοχή με στάση εργασίας 11.00πμ - 3.00μμ. την Πέμπτη 2 Φλεβάρη
στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας μαζί με όλα τα νοσοκομεία.

* Κάλεσμα συντονισμού δράσης όλων των νοσοκομείων της περιοχής και
συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία συντονισμού όλων των νοσοκομείων.

* Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ σε απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας με
συγκρότηση απεργιακού ταμείου- ταμείου αλληλεγγύης των εργαζομένων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ                 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


2008
2012
ΨΗΦΙΣΑΝ
514

ΨΗΦΙΣΑΝ
486

ΕΓΚΥΡΑ
479

ΕΓΚΥΡΑ
441

ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
35

ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
45







2008
2012

ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚΕ
145
3
ΔΗΜ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΠΑΣΚΕ)
105
3
ΔΑΚΕ
81
2
ΔΑΚΕ
32
0
ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ)
108
2
ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ)
132
3
ΑΣΚ
87
2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
172
4
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
27
-
ΚΙΒΩΤΟΣ
31
1

-


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΚ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

AUDIO:Συνέντευξη στο Ρ/Σ ΗΧΩ FM σχετικά με τα προβλήματα των Νοσοκομείων και τις κινητοποιήσεις


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινήσεις του ΕΟΠΥΥ για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του


Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέτασησυνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεωνμπορούν να εξυπηρετούνται:

1. Από τις Υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πολυϊατρεία, ιατρεία κ.λπ. πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
2. Από τους σχηματισμούς του ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Κρατικών Νοσοκομείων, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία).
3. Από τους συνεργαζόμενους (συμβεβλημένους) με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς (η λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index καθώς και στους διαδικτυακούς τόπους των εντασσόμενων στον Οργανισμό φορέων),
4. Από τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπομπή παρακλινικών εξετάσεων και μόνο ηλεκτρονικά.

                                                 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
- Όταν ο ασφαλισμένος απευθύνεται σε πιστοποιημένο ιδιώτη γιατρό το κόστος της επίσκεψης βαρύνει τον ασφαλισμένο και δεν αποδίδεται από τον Φορέα.
- Στα πολυιατρεία - ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
- Οι ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ ( πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμοι και αυτοί που έχουν σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου εξυπηρετούν όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

                   ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Για τη διενέργεια παρακλινικών – διαγνωστικών εξετάσεων οι
ασφαλισμένοι απευθύνονται:
• Στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην Μονάδες Υγείας ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
• Στα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Κρατικών Νοσοκομείων – Κέντρα Υγείας).
• Στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικούς παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (λίστα των οποίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ).


Ο γιατρός που εξετάζει τον ασθενή υποχρεούται να ελέγχει την ταυτοπροσωπία και την ασφαλιστική του ικανότητα και να αναγράφει, στην περίπτωση χειρόγραφης παραπομπής, στο βιβλιάριο υγείας του τις παρακλινικές εξετάσεις τις οποίες παραγγέλλει .

Η θεώρηση – έγκριση δίδεται από τους ελεγκτές μόνο για τα χειρόγραφα παραπεμπτικά για εξετάσεις ποσού άνω των 100 € εντός (10) ημερών από την αναγραφή τους.
Για τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά δεν απαιτείται έγκριση.
Επίσης δεν απαιτείται έγκριση όταν η εξέταση εκτελείται από τις υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, ή από τα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ ανεξαρτήτως ποσού.
Η εξέταση εκτελείται εντός (30) ημερών από την ημερομηνία θεώρησης, όταν απαιτείται έγκριση ελεγκτή και από την ημερομηνία έκδοσης του παραπεμπτικού, όταν δεν απαιτείται θεώρηση.

Οι ασφαλισμένοι (άμεσα και έμμεσα) συμμετέχουν στη δαπάνη των εξετάσεων με ποσοστό 15% όταν αυτές πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους.


Δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου όταν :
οι εξετάσεις εκτελούνται εντός των δομών του Οργανισμού ή των σχηματισμών του ΕΣΥ.
- οι εξετάσεις αφορούν προμεταμοσχευτικό ή μεταμοσχευτικό έλεγχο και εκτελούνται σε εξουσιοδοτημένα κέντρα που λειτουργούν σε κρατικά νοσοκομεία ή ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα.
- Επίσης δεν προβλέπεται συμμετοχή για τη διενέργεια εξετάσεων που γίνονται στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του Οργανισμού.

Παραπεμπτικά που εκδίδονται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα και αφορούν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής με μηδενική συμμετοχή, ο παραγγέλλων ιατρός θα πρέπει να αναγράφει επί του παραπεμπτικού ότι πρόκειται για εξετάσεις που διενεργούνται στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου, σύμφωνα με τον Ε.Κ.Π.Υ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα αναγράφονται στο βιβλιάριο Ασθενείας.

Η δαπάνη για διενέργεια εξετάσεων σε μη συμβεβλημένους φορείς βαρύνει τον ασφαλισμένο και δεν αποδίδεται από τον ΕΟΠΥΥ.


Για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνται από:
• Όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία.
• Τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές, η λίστα των οποίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Για την εισαγωγή του ασθενούς σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από το θεράποντα ιατρό στην οποία θα αιτιολογείται η ανάγκη για νοσηλεία. Η εισαγωγή θα αναγγέλλεταιηλεκτρονικά από τη νοσηλευτική μονάδα που υποδέχεται τον ασθενήκαι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με το υπ. Αριθμ. Οικ.145/11.1.2012 έγγραφο, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο των εντασσόμενων με τον ΕΟΠΥΥ φορέων.
Η έξοδος του ασθενούς από τη νοσηλευτική μονάδα αναγγέλλεται άμεσα με την ίδια διαδικασία που αναγγέλλεται και η είσοδος.
Ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας του ασθενούς προκύπτει από το βιβλιάριο ασθενείας και αποκλειστικά υπόχρεος και υπεύθυνος αυτού του ελέγχου είναι η νοσηλευτική μονάδα που υποδέχεται τον ασθενή.
Για νοσοκομειακή περίθαλψη που πραγματοποιείται σε μη συμβεβλημένη νοσηλευτική μονάδα, η δαπάνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ασφαλισμένο χωρίς δικαίωμα αναζήτησης αυτής από τον φορέα.


Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την αρ. Φ 80000/οικ.32115/2009 Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3010/Τ.Β./29-12-2011 οι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πάροχοι υγείας (Νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια) θα υποβάλλουν δικαιολογητικά για εκκαθάριση στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Πρώην Υ.Π.Α.Δ).

                                    Δ. ΟΠΤΙΚΑ – ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ
O E.Ο.Π.Υ.Υ. χορηγεί στους ασφαλισμένους για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας τα παρακάτω είδη και ως εξής :

Ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακούς επαφής.
Για δικαιούχους άνω των 40 ετών εφόσον υπάρχει ιατρική ένδειξη χορηγεί 2 ζεύγη:
Ένα μυωπίας 80,00 Ευρώ και Ένα πρεσβυωπίας 60,00 Ευρώ ή Διπλοεστιακά ή πολυεστιακά ή πολυεστιακούς φακούς επαφής 140,00 Ευρώ.
Φακός επαφής 40,00 Ευρώ έκαστος
Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγείται σκελετός με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) 100,00 Ευρώ
Δεν παρακρατείται συμμετοχή.
Η αντικατάσταση ΟΛΩΝ των ανωτέρω ειδών δεν δικαιολογείται πριν την παρέλευση ανά 2ετία.
Δικαιολογητικά:
παραπεμπτικό οφθαλμίατρων του ΕΟΠΠΥ ή συμβεβλημένων.
Τιμολόγιο αγοράς.
Επί του παραπεμπτικού το οπτικό κατάστημα βεβαιώνει ενυπόγραφα ότι εκτέλεσε επακριβώς την παραπομπή του ιατρού.
Ενημέρωση του βιβλιαρίου υγείας με όλα τα στοιχεία της παροχής, για τον έλεγχο των προϋποθέσεων σε περίπτωση αντικατάστασης.

                                                ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ακουστικά βαρηκοΐας με αποδοτέο ποσό που ανέρχεται στα 400, 00 Ευρώ (ανεξάρτητα από τον αριθμό τεμαχίων).
Αντικατάσταση κάθε 4 έτη.
Για παιδιά έως 15 ετών αντικατάσταση κάθε έτος, με την προϋπόθεση ότι η ακουστική τους οξύτητα παρουσιάζει σημαντική μείωση, γεγονός που προκύπτει από συγκριτικά ακουογράμματα και πάνω από 50 decibell βαρηκοΐας.
Δικαιολογητικά:
παραπεμπτικό ιατρών ΩΡΛ του ΕΟΠΠΥ ή συμβεβλημένων.
Ακουόγραμμα.
Τιμολόγιο αγοράς με αναγραφή του σειριακού αριθμού του είδους.
Ενημέρωση του βιβλιαρίου υγείας με όλα τα στοιχεία της παροχής, για τον έλεγχο των προϋποθέσεων σε περίπτωση αντικατάστασης.
Δεν παρακρατείται συμμετοχή. Δεν καταβάλλονται δαπάνες επισκευής συσκευών.


Ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την Κρήτη και τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου;


Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου και Αντιπρόεδρος της διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού μας μετέφερε την πληροφορία για την επίσκεψη του υπουργού υγείας Α. Λοβέρδου στην Ιεράπετρα την επόμενη εβδομάδα. Το πρόγραμμα επίσκεψης του υπουργού θα ανακοινωθεί της επόμενες ημέρες. Ο κύριος Μαρκόπουλος σχολίασε την κατάσταση του νοσοκομείου κ τα προβλήματα.


Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Ρ/Σ ΗΧΩ FM

'Εγγραφο προς τη διοίκηση για τη Λειτουργία του Γραφείου Κίνησης Εξ. Ιατρείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Αλ. Μαυρικάκη

Κοινοποίηση: Διοικητή ΥΠΕ κ. Π. Καρατσή

27/1/2012
Θέμα: Λειτουργία του Γραφείου Κίνησης Εξ. Ιατρείων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις πολύ δυσκολες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που απασχολούνται στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου για τα Εξωτερικά Ιατρεία και τις Εργαστηριακές Εξετάσεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τεράστιος όγκος εργασιών που πρέπει να δικεπεραιωθούν,  ο οποίος  το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά. Το διοικητικό προσωπικό που εργάζεται εκεί λειτουργεί με το άγχος της εξυπηρέτησης των πολλών ασθενών που μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο μας και με την ταυτόχρονη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού των γραφειοκρατικών εργασιών που πρέπει να δικεπραιωθούν.  

Η κατάσταση αυτή με το συνεχές άγχος και το φόρτο εργαίας  έχει άμεση επίπτωση στη φυσική κα ψυχική υγεία των εργαζομένων στο τμήμα.

 Όπως ίσως γνωρίζετε, την Πέμπτη 26/1/12 η προϊσταμένη του τμήματος υπέστη εν ώρα εργασίας λιποθυμικό και υπερτασικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου μας. Πριν μερικούς μήνες μία εργαζόμενη στο συγκεκριμένο τμήμα υπέστη ερχόμενη στην εργασία σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο (έμφραγμα) και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα σε καρδιολογικές κλινικές. 

Η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού στο γραφείο κίνησης θα επειδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα με τη λήξη της σύμβασης δύο εργαζομένων στο τμήμα, από τη Δευτέρα 30/1/12.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε για να διασφαλιστεί η σωστή και ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και να προστατευθεί η σωματική και ψυχική υγεία των συναδέλφων να προβείτε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να βρείτε τρόπο να ενισχυθεί άμεσα το τμήμα με διοικητικό προσωπικό.
2. Να εξετάσετε τα πολύ μικρά οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία του τμήματος τα απογεύματα και τις αργίες και προχωρήσετε σε αναστολή της λειτουργίας του στις συγκεκριμένες βάρδιες, έτσι ώστε να προκύψει εξοικονόμηση προσωπικού.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον για την επίλυση του.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης





Ενημέρωση προς τη διοίκηση για τη στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30/1/2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΛΑΟΥ

Προς: Διοίκηση ΓΝΑΝ
-τις Διευθύνσεις και τα τμήματα του ΓΝΑΝ

27/1/2012

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, τη Δευτέρα 30/1/12 από τις 10.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιεφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης                           Δ. Χαλκιαδάκης

Η ΟΛΜΕ Λασιθίου για την κινητοποίηση της Δευτέρας 30/1/2012


Η ΕΛΜΕ Λασιθίου σε συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία θα πραγματοποιήσει τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) τη Δευτέρα 30/01/2012 από τις 10.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.

Θα παρευρεθεί το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. Παύλος Αντωνόπουλος

Κοινό πλαίσιο αιτημάτων με τους άλλους συλλόγους:

Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε :

• Επαναξιολόγηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους.

• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη για την κοινωνία και το λαό.

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου.

• Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής.

• Να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που ευθύνονται. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις υποδομές αυτής της χώρας, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τις διευκολύνσεις που τους παρείχε και παρέχει η ελληνική πολιτεία, τα αποθεματικά των Ταμείων μας, αυτοί που πριν από την κρίση θησαύρισαν, αλλά και τώρα, ακόμη, συνεχίζουν την κερδοφορία τους!!

Η χώρα μας ούτε μικρή ούτε φτωχή είναι!!!

Μικραίνει και φτωχαίνει εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις.

Η συμμετοχή όλων είναι απολύτως αναγκαία και ιδιαίτερα καθοριστική.

Ο Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας



Βασίλης Καλιμάντζαλης                  Δέσποινα Δρετάκη

Και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 30/1/12


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομειου Ιεράπετρας

Οι εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία της Αθήνας στους δρόμους...




Μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων από Νοσοκομεία της Αθήνας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Υπ Υγείας. Εκτός από τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έξω από την Αριστοτέλους βρέθηκαν εργαζόμενοι από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, από το Δαφνί, τον Αγ. Σάββα αλλά και εργαζόμενοι από άλλα Νοσοκομεία.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς, την μη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Διεκδικούν ταυτόχρονα την ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά, την στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Τέλος αντιτίθενται στα χαράτσια και την πληρωμή από τους πολίτες στα Νοσοκομεία.

Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στα αμφιθέατρο του Υπ Υγείας αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα Σωματεία από τα Νοσοκομεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις μέχρι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε 24ωρη Κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπ Υγείας.

Μετά τη ολοκλήρωση της συνέλευσης το συντονιστικό από τα 4 Νοσοκομεία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  1. Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου. Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που συνδέει μισθούς-παραγωγικότητα!
  2. Καμιά περικοπή ωρών-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων! Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία , και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  3. Καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση εργαζόμενου!
  4. ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ- ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  5. ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων- ΚΥ- πολυϊατρείων!
  6. Δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
  7. Αποκλειστική ευθύνη για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανήκει στην διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν μπαίνουμε σε καμία λογική αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων που προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση και διοίκηση.
  8. Παρουσία δικηγόρου-εργατολόγου με τακτική μηνιαία παρουσία για ενημέρωση και διεκδίκηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων των εργαζομένων.
  9. Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
  10. ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
  • Συνελεύσεις σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη.
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ολοήμερη επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 1/2, ώρα 10:00, στο υπουργείο υγείας, με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων όλων των νοσοκομείων αμέσως μετά την κινητοποίηση για καθορισμό των περαιτέρω δράσεων-κινητοποιήσεων.
  • Καθημερινές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και κλείσιμο εφημεριών σε κάθε νοσοκομείο.