Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ανακοίνωση

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσαν μαζικό παρόν στη συγκέντρωση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και της δημοσιας δωρεάν υγείας, την Πέμπτη 22/11/12 έξω από το δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκη, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών, θεσμικών και κομματικών φορέων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και ανέγνωσαν ψηφίσματα.

Ο αγώνας για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας και της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου θα συνεχιστεί, καθώς οι ίδιες οι συνθήκες το επιβάλλουν. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες τα μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε κρίσιμες ειδικότητες δημιούργησαν και πάλι καταστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και συμπολίτες μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής  23/11/12 συμπολίτης μας με οξεία σκωληκοειδίτιδα δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου καθώς δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, ενώ το Σάββατο 24/11/12 άλλος συμπολίτης μας διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ με σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό καθώς δεν εφημέρευε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αφού η καρδιολογική κλινική είναι κλειστή μέχρι 31/11/12.

Οι παραπάνω διακομιδές δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των κενών στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου μας, κενά που είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία της περιοχής και όλου του νομού να καλυφθούν άμεσα.

Η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο από την πολιτεία και την κυβέρνηση, και την ίδια στιγμή να γίνονται σχέδια για μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Ο αγώνας για τη διασφάλιση της δημόσια δωρεάν υγείας θα συνεχιστεί και καλούμε όλους τους πολίτες του τόπους να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά και πιο δυναμικά.

εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου