Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ως εδώ…



Οι απειλές και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για το «χαράτσι της ΔΕΗ» συνεχίζονται και εντείνονται, στην προσπάθειά τους να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορούν από τους πολίτες, πριν η ληστρική τους απόφαση κριθεί και οριστικά αντισυνταγματική.

Απειλούν ότι θα αρχίσουν να κόβουν το ρεύμα σ’ όσους δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να πληρώσουν το χαράτσι, παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, παρά την αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Οδηγία, παρά την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας και των φορέων της. Ηδη χιλιάδες λογαριασμοί είναι απλήρωτοι και αν τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε κάποιο νοικοκυριό θα αντιμετωπίσουν τεράστια λαϊκή οργή.

Δεν μας φοβίζουν και θα μας βρουν μπροστά τους. Οχι μόνο για το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και για όλες τις ληστρικές τους αποφάσεις σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα θα συνεχίσουν με άλλα ακόμη πιο επαχθή μέτρα. Ηδη ακριβαίνουν ακόμη μια φορά το ρεύμα, κόβουν τις δαπάνες για ιατρική περίθαλψη και φάρμακα και ετοιμάζονται να κόψουν και τους μισθούς και τα δώρα και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον τόπο μας γνώρισαν από πρώτο χέρι τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και κατάλαβαν ότι είναι οι «τεράστιες» αμοιβές τους που εμποδίζουν την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας, όπως λέει και ο διορισμένος πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος!

-         Ζητάμε από όλους τους πολίτες, είτε πλήρωσαν το χαράτσι είτε όχι, να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας που θα προσπαθήσουν να του κόψουν το ρεύμα και να ενισχύσουν τις ομάδες περιφρούρησης που ήδη έχουμε φτιάξει. Το τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας για όλο το Μεραμβέλλο είναι 6980449512.
-         Ζητάμε από τον Δήμο Αγ. Νικολάου, στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού τέλους, να αναλάβει την ομαδική νομική εκπροσώπηση όλων των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.
-         Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και τον κοινό μας αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική που καταστρέφει την κοινωνία και τη ζωή μας για χάρη κάποιων τοκογλύφων, ντόπιων και ξένων.

 Αυτό το χειμώνα κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα μικρομάγαζο σκοτεινό. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Αυτό το χειμώνα κανείς μόνος.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Αλληλέγγυοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου