Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

'Εγγραφο προς τη διοίκηση για τη Λειτουργία του Γραφείου Κίνησης Εξ. Ιατρείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Αλ. Μαυρικάκη

Κοινοποίηση: Διοικητή ΥΠΕ κ. Π. Καρατσή

27/1/2012
Θέμα: Λειτουργία του Γραφείου Κίνησης Εξ. Ιατρείων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις πολύ δυσκολες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που απασχολούνται στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου για τα Εξωτερικά Ιατρεία και τις Εργαστηριακές Εξετάσεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τεράστιος όγκος εργασιών που πρέπει να δικεπεραιωθούν,  ο οποίος  το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά. Το διοικητικό προσωπικό που εργάζεται εκεί λειτουργεί με το άγχος της εξυπηρέτησης των πολλών ασθενών που μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο μας και με την ταυτόχρονη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού των γραφειοκρατικών εργασιών που πρέπει να δικεπραιωθούν.  

Η κατάσταση αυτή με το συνεχές άγχος και το φόρτο εργαίας  έχει άμεση επίπτωση στη φυσική κα ψυχική υγεία των εργαζομένων στο τμήμα.

 Όπως ίσως γνωρίζετε, την Πέμπτη 26/1/12 η προϊσταμένη του τμήματος υπέστη εν ώρα εργασίας λιποθυμικό και υπερτασικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου μας. Πριν μερικούς μήνες μία εργαζόμενη στο συγκεκριμένο τμήμα υπέστη ερχόμενη στην εργασία σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο (έμφραγμα) και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα σε καρδιολογικές κλινικές. 

Η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού στο γραφείο κίνησης θα επειδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα με τη λήξη της σύμβασης δύο εργαζομένων στο τμήμα, από τη Δευτέρα 30/1/12.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε για να διασφαλιστεί η σωστή και ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και να προστατευθεί η σωματική και ψυχική υγεία των συναδέλφων να προβείτε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να βρείτε τρόπο να ενισχυθεί άμεσα το τμήμα με διοικητικό προσωπικό.
2. Να εξετάσετε τα πολύ μικρά οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία του τμήματος τα απογεύματα και τις αργίες και προχωρήσετε σε αναστολή της λειτουργίας του στις συγκεκριμένες βάρδιες, έτσι ώστε να προκύψει εξοικονόμηση προσωπικού.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον για την επίλυση του.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου