Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση για κινητοποιήσεις από το Σύλλ. Εργαζ. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συνεδρίασε την Τρίτη 13/9/2011 και για το θέμα του πλαισίου δράσης και κινητοποιήσεων αποφάσισε να προτείνει στην Πανελλαδική Σύσκεψη σωματείων της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 21/9/11 τα παρακάτω:

 Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης εναντίον των εισοδημάτων των μισθωτών - συνταξιούχων, και ειδικά εναντίον των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εργαζόμενοι στην υγεία,επέλαση η οποία συνεχίζεται ακατάπαυστα, σφοδρότατα και με εργασιακή εφεδρεία- απολύσεις, πρέπει να υπάρξει δυναμική απάντηση. Απάντηση τόσο για λόγους αξιοπρέπειας και συνείδησης, όσο και για λόγους περεταίρω αποτροπής επιβαρυντικών μέτρων. 

 Οι απεργίες, παρά το ότι αποτελούν για χρόνια το βασικό όπλο άμυνας των εργαζόμενων, αποδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα αναποτελεσματικές και ανασταλτικές ως προς την αντίδραση των εργαζομένων. Ειδικά στον ανθρωπιστικά ευαίσθητο χώρο της υγείας, τα περιθώρια αποτελεσματικής πίεσης των απεργιών προς την κυβέρνηση είναι πολύ περιορισμένα, ενώ σε μια εποχή άγριας υποβάθμισης του οικογενειακού εισοδήματος των εργαζομένων οι απεργίες επιτείνουν ακόμα περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα. 

 Έτσι καλό είναι να αναζητηθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι κινητοποιήσεων, περισσότερο αποτελεσματικοί και λειτουργικοί. Θεωρούμε ότι από τις κινητοποιήσεις θα πρέπει να ασκηθεί πίεση όχι εις βάρος των απλών πολιτών, αλλά προς το σημερινό σύστημα εξουσίας και τα κατά τόπους στηρίγματα του. Γι΄αυτό προτείνουμε να υπάρξουν κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε γραφεία (υπηρεσιακά και κομματικά) στελεχών του σημερινού συστήματος εξουσίας το οποίο λαμβάνει και στηρίζει τα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε διάφορες πόλεις και νομούς , με συνεργασία πρωτοβάθμιων σωματίων, σε χώρους όπως γραφεία δημάρχων , αντιπεριφερειαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών ΥΠΕ, πουστηρίζουν το υπάρχον εδώ και χρόνια σύστημα εξουσίας. Έτσι και πίεση θα ασκηθεί ,και δημοσιότητα θα λάβουν οι απόψεις και οι κινητοποιήσεις μας, και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και οι χρήστες υγείας. 

Καταθέτουμε αυτή την πρόταση και ελπίζουμε να υπάρξει γόνιμος και δημιουργικός διάλογος γι΄ αυτό το σημαντικό θέμα και να ληφθούν ώριμες και αποτελεσματικές αποφάσεις. 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου