Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
1ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011



                Συναδέλφισσες – φοι,
                Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στη σημερινή της συνεδρίαση αναλύοντας την κατάσταση που θα βιώσουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα εκτιμά τα ακόλουθα.
                Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης πως οι επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς του Δημοσίου ολοκληρώθηκαν από τα μέτρα του Μνημονίου του Μαΐου του 2010 αποδείχθηκαν αναληθείς.
                Τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου δίνουν την χαριστική βολή σε όλα τα δικαιώματά μας βαθαίνοντας την περιστολή των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων μας. Στοχοποιούν το Δημόσιο με νεοφιλελεύθερη οπτική και λογική της πλήρους απαξίωσης, υποβάθμισης και διάλυσης. Περιορίζουν ασφυκτικά το κοινωνικό κράτος και ισοπεδώνουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
                Οι νέες οριζόντιες περικοπές με τον Εφαρμοστικό Νόμο έχουν αναδρομικό χαρακτήρα από τις αρχές του έτους, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός έχει πέσει δραματικά εκτός στόχων. Προβλέπεται νέα φορολογική λαίλαπα με έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010. Οι συντελεστές ΦΠΑ διαρκώς ανεβαίνουν ακόμη και στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης. Οι πολίτες πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ που όμως δεν αποδίδεται. Τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβαρύνει τους έχοντες και κατέχοντες και αδυνατεί να συλλάβει την μεγάλη φοροδιαφυγή.
                Έρχεται νέος κύκλος περικοπών στο συνταξιοδοτικό με μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις καθώς και μείωση στο εφάπαξ κατά 10%.
                Το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ούτε ΝΕΟ ούτε ΕΝΙΑΙΟ θα είναι καθώς θα είναι τριών ταχυτήτων. Για τους νεοδιόριστους, για τους πατρίκιους (εφοριακούς, υπουργείο οικονομικών κ.α.) και τους πληβείους (υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς κ.α.). Η διασύνδεση Μισθολογίου – Βαθμολογίου και η συνάρτηση της Βαθμολογικής με την Μισθολογική εξέλιξη θα οδηγήσουν σε ένα αυταρχικό μοντέλο διοίκησης του Δημοσίου που μας επαναφέρει σε προ του 1981 καταστάσεις.
                Το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και πέρα από το 1/10 επιχειρεί η κυβέρνηση στην υγεία να το αντιμετωπίσει με τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κλινικών, με την μείωση κλινών, την ενοποίηση υπηρεσιών και την διαρκή περιφορά του προσωπικού. Η αύξηση του ωραρίου παρότι δεν αποτυπώνεται για τους υγειονομικούς είναι στη λογική της εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού. Οι νέες περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, μισάωρα) την ίδια στιγμή που οι ανάγκες αυξάνουν (μονάδες ΟΚΑΝΑ, ολοήμερη λειτουργία, είσπραξη πεντάευρου) και το προσωπικό μειώνεται δραματικά θα μας οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμών των δεδουλευμένων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
                Η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ βαθαίνει καθώς με το νέο νόμο, ιδιώτες γιατροί θα χρησιμοποιούν τα Δημόσια Νοσοκομεία για τους πελάτες τους ενώ δίνεται άνευ όρων ιδιωτικό ιατρείο στους πανεπιστημιακούς γιατρούς.
                Συναδέλφισσες –φοι,
                Σας καλούμε να βάλετε άμεσα σε τροχιά λειτουργίας και εγρήγορσης τα Σωματεία με Συνεδριάσεις – Αποφάσεις, Ενημερωτικές Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις.
                Σας καλούμε να πάρετε όλοι μέρος στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη ενόψει της ΔΕΘ. Ιδιαίτερα τα Σωματεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας θα πρέπει να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους και να συμβάλλουν στην επιτυχία της κινητοποίησης.
Η επιμονή των σωματείων στην διατήρηση του μειωμένου ωραρίου, καθώς το ΥΥΚΑ παρά το νομικά θεμελιωμένο έγγραφό μας αποφεύγει συστηματικά να πάρει θέση, αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει την εφαρμογή στις ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
                Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ θα καλύψει με αποφάσεις της, τις μορφές και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που δεν μπορούν τα Δ.Σ των σωματείων, ύστερα από ενημέρωσή μας.
                Στις 21 Σεπτέμβρη ημέρα Τετάρτη καλούνται τα Δ.Σ. των σωματείων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε σύσκεψη (θα σας ανακοινωθεί έγκαιρα ο τόπος και ο χρόνος) και σε παράσταση στο Υπουργείο Υγείας.
                Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και το Γ.Σ. για να εξειδικεύσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις, τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ αλλά και τις τοποθετήσεις στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
                Οι υγειονομικοί είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές εξαθλίωσης και υποβάθμισης της ζωής μας και με αγώνες θα ανατρέψουμε τις άδικες, αντικοινωνικές πολιτικές που μας επιβάλλουν.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
               

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ             ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου